Tiderna ändras.

Varför fortsätter man ge personer fler och fler chanser? Speciellt när det är så uppenbart att det är försent. Att den tiden är förbi. Är det så enkelt att man bara är dum? Naiv?

Hur många gånger ska man egentligen säga att det är sista gången man försöker? Sista gången innan man egentligen helt borde lämna denna person bakom sig. Hur många gånger krävs det besvikelse för att till slut ge upp? 

Är detta verkligen sista gången? En absolut sista gång eller är det som vanligt bara ngt jag säger?

Vad hände?

Känns som mitt roliga och aktiva liv plötsligt tog slut. För bara ngn vecka sen tränade jag med hunden efter jobbet inte bara en gång i veckan, utan kanske 2-3 gånger. Nu är jag typ glad om jag lyckas få till lite hundträning iaf en vardagskväll. 

Det handlar inte om brist på motivation, för jag vill träna med han och vi tar oss sakta men säkert framåt. I både agilityn och lydnaden. Det är roligt att träna! Men jag orkar inte. Energin verkar ha tagit slut och min tonåriga hund gör inte saken bättre. 

Enda positiva är att jag iaf gör ngt om kvällarna. Har nämligen sett på film med syster eller mamma dem flesta av kvällarna! Tur det. Ja samt att vi går långt på dagis och vi ändå tränar på helgerna. Kanske en liten svacka nu, men jag hoppas vi tar oss förbi den snart. Vill bli bättte inom både lydnaden och agilityn så att vi sen kan ge oss ut och tävla! 

Men annars då? Jooo jag och Sara började ju med Harry Potter maraton i söndags. Då såg vi 3 filmer, och har sedan fortsatt både måndag och tisdag. En film vardera dag, eftersom jag inte varit hemma förrän vid nästan 19 och dem är ganska långa.. Ja plus att vi gjort lite annat också. Igår så åkte vi nämligen och storhandla till mig mitt i filmen xD så ahh, inte så konstigt att det går segt framåt. 

Idag blire filmkväll igen, dock inte Harry Potter. Nej vi ska se med mamma också, så då fortsätter vi med Sagan om ringen maratonet vi hade för ngr veckor sen. Fast ahh, då såg vi ju Sagan om ringen triologin. Nu ska vi se Hobbit! :) hahahh.

Har roliga saker resten av veckan, så snart äre väl söndag igen ;D.. Hahah.

Söndag.

Har haft en bra söndag! 
Åkte till stan med syster och hunden för att möta upp Hannah med Kellie :) vi åkte sen vidare till Lidingö där vi allihopa mötte upp Nadia med Charlie och tog oss till Lidingö brukshundsklubb! Var huuuuur lerigt som helst, men vi lyckades allihopa hålla oss på fötterna ;) 

Agility stod på schemat, och jävlar vad kul vi hade allihopa! :D Morf var supertaggad, och förutom lite fjanterier mer däcket och platta tunneln så skötte han sig super! Var väl en gång då han kom av sig mitt i banan eftersom det var en som träna med sin egna hund en bit ifrån oss. Men han vakna iaf snabbt ur det och fullföljde banan utan problem :) 

Så efter dagens träning så vet vi vad vi ska träna på nästa gång. Däcket! Med baklängeskedja. Det vill säga först belöna för att bara hoppa däcket. Sen lägga till ett hinder innan och så belöna efter däcket. Och så vidare. Han strulade nämligen typ endast med däcket då han hoppade det efter andra hinder.. Knäppisen x) 
Ja och så ska vi träna platta tunneln! Även där strular han, och behöver liksom värma upp med hjälp på den. Annars stannar han och går tillbaka. Så den ska vi öka mer värde i. Så att han tar den på första försöket utan hjälp. Kanske med externbelöning framför? Jao vi får se. 
Senare måste vi även lägga ner tid på kontaktfälten och slalomet. Men ja i första hand satsar vi på tunnlar och hopphinder :) 

Kellie och Charlie var superduktiga dem också! Kellie vet jag ju redan att hon är duktig, men det var roligt att se Charlie träna :) 

Alla var vi härligt smutsiga efter träningen, önskar jag tagit bild på oss ;D eller iaf.. Våra byxor och framförallt våra skor xD hahah. Jag och syster åkte hem till mig efter, åt pizza och har sett på lite Vänner och sen Harry Potter. Ettan, tvåan och nu ser vi trean :) nice! 

Har faktiskt lite söndagsångest. Men samtidigt vill jag att det ska bli imorrn så att det sen kan bli tisdag. Varför? Jo för dels så får vi lön på tisdag :D -hej jag har varit fattig i typ 3 veckor.. xD- och dels så ska jag och Hannah troligtvis träna lydnad :D 

Igår.

Lite jobbigt när man har lagt sig i sängen i "gästrummet" hos föräldrarna. Man har mobilen med sig och tänker att man ska nörda sig lite innan man ska sova. Men nee det går inte, för jag har typ inget internet här innen. Det går alltså inte ens att skriva blogg ;D irriterande. 

Men, men. Skriver detta bland anteckningar istället då, så får vi se om jag kmr ihåg att lägga in detta inlägg imorrn x) hehe.

Idag har det större delen av dagen varit en lugn och ganska seg dag. För det första så gick jag inte upp förrän typ kl 11, vilket är sent för mig. Men släckte ju inte förrän vid halv 4 på natten/morgonen innan så ;D 
Jag var ute en kortis med hunden, kom in och diskade, sedan låg jag i sängen och såg på film ända till strax efter 16. 

Promenerade till Grimsta med hunden för att träna lite lydnad med Christina och hennes superfina schäfer Gripa :) Morf var grymt taggad -kanske inte konstigt efter vår tråkiga förmiddag ;)- och skötte sig himla bra! Inget pip alls när vi möttes, vilket var superskönt! 

Vi tränade mestadels fotgående, på svängar, vändningar och att jag INTE ska titta på honom ;D himla svårt är det! Vi la även in störningar i form av varandra, vilket Morf till en början tkt var ganska svårt. Sen vare som att han fattade, och då fick han ett himla fint fokus ;) 

Det blev även några omgångar av läggande under gång, och jo fan det momentet kan vi! Så himla snyggt :) enda där är väl att jag måste tänka på att inte titta på han, samt att inte överträna det. Två-tre gånger per träning max! 

Ställande under gång fick vi en del tips av Christina hur vi ska lära in det, så vi började med en superduper långsam baklängesmarsh där jag så fort han stanna självmant belönade. Sen ska vi arbeta vidare där med att kasta bollen över han bakåt så att han får ett bakåttänk och liksom tvärbromsar. Hoppas det funkar :) ska bli kul att testa! 

Jag körde några inkallningar också, inga som helst problem där! Förutom att min vänsterhand gärna vill hjälpa till och slå lite i sidan på mitt ben. Måste verkligen jobba bort den reflexen.. Han behöver ju inte ens den hjälpen så den är totalt onödig ;P 

Blev även en platsliggning, och jo jag måste verkligen lägga ner lite mer träning på den! Inte för att han är dålig på den, utan helt enkelt för att göra den säkrare. Med längre liggtid och en massa störningar! 
Hemma sen körde vi lite apport-träning, och jag måste få till greppa det lite bättre, men annars tror jag att vi snart har ettans apport klar. Eller iaf tillräckligt klar för att duga på tävling ;) hahah. 

Skulle i princip bara laga mat, äta och se på vänner i  typ 1,5 timme innan jag skulle ut igen. Men jag måste ha slarvat med att stänga frysen, så fick frosta av den -.-' segt, men det var inte direkt svårt. Jao första gången jag gjorde det ;D Strax efter kl 8 gick vi på promenad, mötte upp Christoffer och promenerade i ca en timme. Skiljdes åt och jag gick hem till mamma för att se film med henne :) 

En ganska bra lördag med blandad kompott av aktivitet och ingenting ;D hahahh. 

Vill träna mera..!

Efter jobbet åkte jag och Hannah hem till mamma och pappa, hämtade bilen och åkte sen direkt till kista för att träna hundarna! 

Hade noga kollat så att det inte skulle vara ngt bokat på agilityplanen, men efter vi tränat en stund så kom det en tjej och sa att tg2 (träningsgrupp 2) skulle vara där kl 18.30.. Gjorde väl inte så mkt då dem endast var 3 st och vi fick joina dem lite :) Vi hjälpte dem bygga en bana, och körde sen lite medans dem var och värmde upp sina hundar. 
Kände oss ganska klara efter det då både Morf och Kellie var superduktiga, men vi var kvar och tittade lite när dem andra körde! Kul att se andra träna och väldigt bra träning för Morf att ligga vid sidan när andra tränar. 

Tycker vi tar oss framåt i agilityn, sakta men säkert, men jo mer träning behövs absolut ;P Han måste liksom "värmas upp" för att allt ska bli rätt, då han annars gärna fjantar sig lite. Men med lite mer träning ska vi nog kunna få bort fjanterierna ;) när jag får bättre koll på mig själv så blir det säkert bättre också ;D hahah. 

Vi åkte hem, lämnade bilen hos mamma och pappa, för att sedan gå upp till byn och köpa med oss McDonalds hem. Supergott! ;D mhm! 

Tittade klubbens kalender på internet nu när vi var hemma, och joda, jag hade sett rätt. Klantigt av dem att missa skriva in bokade saker. Men, men, gick ju bra ändå :) snällt att vi fick va med lite! 

Ska sova alldeles snart. Är trött men känner liksom inte för det ;D haha. Mest av allt vill jag träna agility :p men i helgen blire troligtvis både agilityträning och lydnadsträning! :D 

Rubrik saknas

Ja veckan går fort! Onsdagen är snart slut, och så äre bara torsdag och fredag kvar innan det är helg igen ;D

Igår, tisdag gjorde jag inte mkt efter jobbet. Åkte hem till mamma och pappa, såg Game of thrones med syster och sen en film med mamma :) 

Idag, onsdag dåra, så följde Hannah med Kellie och Thilde med mig hem :D Så nu har vi haft filmkväll, sett på Killers och nu ser vi på The backup plan! Mysig kväll :) blir sova efter I guess x) 
Imorrn torsdag ska jag va social med Hannah igen. Vi ska träna agility med hundarna :D ska bli så roligt! 

På fredag sen ska jag hem till Malin och ha American pie filmkväll! :) vi såg ju ettan i lördags så ;) blir mys! :) 

Sen, ja sen äre helg. Får se vad den bjuder på! Men hundträning blir det iaf :D  

Spontan hundträning

Jobbade 7.30-18 och sen blev det spontan hundträning i tyresö med ngr tjejer! Så jävla roligt :D vi vart ett gäng på 5 tjejer med totalt 9 hundar! Av dessa 9 hundar var det 6st minisar :D (varav två toy!) så himla roligt att se andra in action! Supersöta var dem också :) 

Morf var supertaggad och jag fick känslan av att han blev sån för att dem andra var runtom och tränade! Hoppas på det, för blir han taggad av det och riktar all den energin emot mig som han gjorde idag, då ska det nog fan inte va ngr problem i tävlingsmiljö! :D ja okej, stor skillnad på 4 andra som tränar runtom än massa åskådare. Men ändå. Fick en grymt härlig känsla :) 
Jag drog mig hemåt tidigare än dem andra, liksom över en timmes resväg hem x) gick dock väldigt fort, och väl hemma vid ca 22 så slängde vi båda i oss mat (Morf åt dock ej upp...) och nu ligger vi i sängen och ska snart sova. Skönt! :) 


Resten av helgen

Var social med Malin i lördags. Vi var en sväng i stallet med hundarna där vi testade att träna lite i ett av ridhusen. Var inga problem, Morf var snarare övertaggad! ;D 
Resten av kvällen spenderade vi i lugnet framför tvn med Pelle. Vi såg 21 jump street, och sen American pie! Jag har fan inte sett American pie filmerna :O eller joo, nu har jag ju sett ettan ;) haha. 
Åkte hem efter det för att sova hemma. Eftersom jag hade en del att göra sen på söndagen. 
Dagen typ sprang iväg. Jag började dagen med att fortsätta städningen hemma. Plockade undan lite saker och diskade. Sen så tog jag lunch och slog sen in ngr julklappar samtidigt som jag såg på Vänner. 

Strax efter ett-tiden gick jag hem till mamma och pappa för att låna bilen. Åkte till grimsta fältet med hunden och promenerade lite i skogen, tränade fotgående på fältet samt körde två korta spår med han. I början fatta han ingenting, men det kan ha varit för att vi inte spårat sen i somras ngn gång. Kanske till och med i våras.. ;D men sen gick det bra, och han kom in med alla tre spårapporter i båda spåren :D så duktig så! Nästa gång ska jag prova lägga lite längre spår.

När vi tränade fotgående så var det två små pudlar som kuta fram till oss. Dem skällde och hade sig, men jag bara fortsatte träna Morf, som kunde hålla fokus på mig trots att dem skällde på oss. Så duktig! :) Kvinnan som hade dem bad iaf om ursäkt, men ja man blir ju lite irriterad ändå. 

Hem till mig för att hämta tvätt, och så hem till mamma och pappa för att lämna bilen och tvätten. Var där i kanske 10 minuter innan jag gick hem för att möta syster som kom från stan. Träffade på Nadja och Tonie en sväng på vägen hem, trevligt :) 
Jag och syster satte upp mina högtalare som jag fick från Alex för typ.. 3 veckor sen? xD invigde dem med lite musiklyssnande sen, och jävlar vad bra dem är! :D 
Vi slog in julklappar, såg på Game of thrones och hade det allmänt bra :) 

Hade svårt att somna sen på kvällen då jag hade lite söndagsångest. Länge sen jag hade det. Men, men. Somnade till slut och ja nu äre måndag och en ny jobbvecka väntar! :p 

Inte alltid som man tänkt sig

Igårkväll trodde jag skulle bli som förra veckan. En lugn kväll med idol-tittande hos Alex med god mat, för att sen åka hem och typ sova. 
Det blev inte riktigt så ;D Alex hade bjudit in ngr kompisar, så vi var väl totalt 10 pers! Idol-tittande blev det, så det var ju nice iaf :) men så efter det så blev det flera timmars spelande av sällskapsspelet "One night, ultimate werewolf"! Så jävla roligt spel där det i princip går ut på att ljuga. Så sjukt kul, och vilka jävla diskussioner och förvirringen var total xD tror vi spelade i ca 4 timmar ;) hahah. 
Var hemma typ 2- halv 3? Kmr inte riktigt ihåg när :p var så sjukt trött då och helt slut i huvudet efter spelet, så blev sängen direkt! En grymt bra fredag :) 

Idag, lördag, klev jag upp strax efter 11. Sent för att va mig ja. Gick en kortis med hunden innan jag lämnade han och gick till affären. Hem för att städa, och även om jag inte gjorde allt jag tänkt så hann jag med att dammsuga, damma lite, lägga in rena kläder i garderoben, plocka undan lite saker, samt att städa toan :p bra jobbat av mig ;) 
Gjorde våfflor och åt det plus ngr bitar marabou oreo till två avsnitt av Vänner! Härlig belöning till mig själv ;) hahah. 

Nu är jag på väg hem till Malin :)<3 

ny header.

Jag hade ännu en tråkig kväll. Eftersom jag inte bara haft ont i huvudet, utan i typ hela kroppen. Shit alltså jag är sjukt sliten :O Gått 1,5 mil två dagar i rad. Kanske inte så konstigt då? ;D hahah. 

Hoppade alltså agilityn, vilket jag ångrar samtidigt som jag inte gör det. Hade varit så himla roligt att träna. Alltså jag älskar att träna hunden, men har inte gjort det en enda dag denna vecka :( usch det suger. Samtidigt så vettefan hur bra träningen hade gått. Hade liksom inte alls den där tränings-känslan, och då brukar det aldrig bli bra. Speciellt inte om man har ont i huvudet och kroppen.. heheh. 

Men ahh, hoppas kunna träna hunden ordentligt i helgen! Blir iaf träning på lördag! :) Och förhoppningsvis även på söndag ;) Annars då? Jo jag har bokat privatkurs i agility. Jag gillar privatkurser, eftersom man får all uppmärksamhet och hjälp hela tiden ;D hahah. 4 tillfällen i december, spännande! :)

Har spenderat kvällen åt att se på Vänner, duschat och faktiskt fixat en ny header. Tyckte det liksom var dags att byta.. har haft den andra sen typ.. midsommar? ;D såå ahh, jag är inte helt nöjd, ska se om jag gör om den lite i helgen. Men överlag så är jag nöjd, och ja det är iaf lite nytt ;) hahah. 

Men nee, nu ska jag ut med hunden sen blire typ lite filmtittande innan sovdags!

Denna!


.. Vill jag ha :D kan även tänka mig andra.. Dofter(?), men denna vet jag iaf luktar supergott :) 

Äre jul snart eller?!

Jag vill ha jul. Nu! :D 

Usch jag och Tesso var med om ngt hemskt idag. En kund som låna toaletten.. Det stank. Och inte stank stank. Utan STANK! Så jävla vidrigt. Imorrn blir det städning med klor jao! xD

Annars då? Jaa det blir ett snabbinlägg för har världens huvudvärk så ska sova snart. Hoppas verkligen den inte är kvar imorrn! 

Vet att ngr av mina nära och kära har börjat handla julklappar.. Så tänkte slänga in en liten önskelista! Bara för att jag vill ha jul ja x) 
- byrå av ngt slag för alla hundsaker. Avlång lite högre. 
- hylla till filmer/böcker
- ny väska! (Är dock kräsen, men typ som min förra -eller ja den var ju egentligen Saras.. xD) 
- ugnsform för typ kladdkaka.
- metallapport (till hunden) 
- hundhalsband från mach.nu (personligt med reflex) 
- hundbyxor från frifab.se gråa! Storlek M. (Har ett par blåa och jag älskar dem :D)
- bubble bath and shower crème (Sara vet ;D) 
- pengar -> alltid bra att ha ;) 



Tränings-sug!

Åhh vad jag vill träna agility! Eller lydnad! Jag har sån jävla träningslust att jag typ dör xD meeen ahh, från och med nu så kmr jag sluta 18 i princip alla dagar. Varför? Ingen aning. Chefen har bestämt så och då blire så x) jaa vi har ju fått jobba typ 34-36 timmar under sommaren, så egentligen blir det ju rätt. Men känns tråkigt att inte få sluta 16 typ ngn dag :( speciellt nu när det är så mörkt ute. Känns tråkigt för tror det kmr påverka min träning med hunden. 

Men, men, får helt enkelt försöka orka åka och träna ändå! X) 

Ikväll så har vi kört lite träning här hemma. Eller ja hemma hos föräldrarna ;) uppdelat på typ 4 omgångar med varierande tid under kvällen så har vi tränat på en hel del olika saker! Bland annat: apport, runda en stolpe (kommandot ska bli "vänster" samt "höger" som det är tänkt att jag ska använda i agilityn! Får se om det blir så dock ;P), backa, dansa (som är stå på bakbenen), bära och så lite ordförståelse med konster som han redan kan :p som fint, snurra, spinn, ligg, pang, stå, hämta/ta den och ja typ det x) roligt att köra lite bara för skojs skull :) eller ja, alltså att träna är ju roligt, men mena mer enkel träning ;p 

full speed ahead

Söndag igen. Vet inte vart den här veckan har tagit vägen. Helt seriöst, har haft saker för mig varenda dag! ;D

Kort summering av veckan, eftersom jag redan skrivit om typ hela ;D
Måndag: middag + film hos Alex.
Tisdag: Filmkväll med mamma och syster, Sagan om ringen och Sagan om de två tornen.
Onsdag: HD-röntgen för hunden och så seriekväll med Ronja!
Torsdag: Fortsatt filmkväll med mamma och syster, Sagan om konungens återkomst.
Fredag: Middag + idol-tittande hos Alex.
Lördag: Lydnadsträning + liten skogspromenad med syster och hunden, och så träning + seriekväll tsm med Ronja!
Söndag: Agilityträning med syster som sällskap och så fika hos två kunder på dagis!

Inte direkt så konstigt att veckan sprang fram..? ;D

Hur som helst, dagen idag har varit riktigt bra! Började dagen lugnt framför film innan jag och syster tog bilen till kista för att träna agility med hunden. Gick bra! Men jag vet inte om det är hans uthållighet som tryter eller om det var för mkt störning då ngr andra tränade på andra sidan av planen idag. Sen funderar jag på om han funkar bättre med godisbelöning än lekbelöning.. men det får jag ta reda på helt enkelt! :P Gick bra iaf, och var grymt roligt!
Körde hem syster och åkte sen nästan direkt till stan. Med t-banan ;) Till medis för att möta Tesso och så gå hem till kunderna -Sandra och Åsa med Harry- som bjöd på scones och kladdkaka! :D Alltså så sjukt jävla gott!! :D Blev kvar där i ca 1,5 timme varav Morf roade sig med att leka med Jennyfers son på 5 (eller 6?) år. Superbra med tanke på att Morf inte träffat så mkt barn :) Dock så blev han lite för uppe i varv, så när jag tkt att det räckte så höll han på att fjant-pipa. Men, men. Överlag skötte han sig super :)

Har spenderat kvällen med mamma, fixat lite julklappar online och sen lagt in lite bilder till fb. Nu ska jag snart ut med hunden och så blire väl sängen I guess :P Redo för en ny vecka! Ska nästan försöka boka upp denna vecka också, för satan vilken bra vecka jag har haft! :)
Mitt liv just nu; jobba, träna hunden, filmkvällar och seriekvällar.

Närmar oss sakta men säkert!

Jag skulle på MAS-träff men hoppade den då jag hade bokat in lydnads-träning med några andra i en hundsportshall i haninge. Dock så valde jag att hoppa även den, dels för att jag kände att tiden inte riktigt räckte till, och dels för att jag ville träna utan störning. 

Istället tog jag och syster bussen till vällingby brukshundsklubb, dit tar det 11 minuter, istället för över 1 timmes resväg som det skulle tagit till haninge. Enkel väg. Lite skillnad ja! X)
Vi körde lite lydnad, ca 15-20 minuter. Morf var taggad, och det gick så himla bra! Så härlig känsla vi haft dem senaste gångerna :D 

Vi körde lite apportträning, tvåans apport dock, eftersom vi tränar grunderna i ettans apport ännu ;) varför är tvåans apport lättare? ;D enda vi behöver träna på där är att han ska förstå att kommandot "apport" är detsamma som varsågod. Just nu måste jag hjälpa han med handtecken för att han inte ska vänta på ett varsågod xD hahah söt. Jaa och så sätter han sig snett med apporten sen, men ja, vi har tid att träna på det ;) 

Fotgående där han känns himla bra! :D jag växlade mellan att ha koppel och att inte ha det. Dock mest med idag. Tycker dock han jobbar lika bra oavsett, och hänger med bra och har bra fokus! Vi måste dock jobba lite mer på att han inte ska sväva ut i svängarna. Vi varierar tiden med belöning, och det går super :) jao och språngmarschen är inga problem alls! 
Vi körde några repetioner med läggande under gång, och jävlar vad snyggt det är!! :D kunde helt ta bort hjälperna, så ja nu har vi ett färdigt moment där! :) så jävla nöjd :D
Hopp över hinder passade vi på att köra, och jo han slarvade ngn gång med att missa ingången i slutet, men annars så kan han det och det är så himla snyggt! :D 

Vi körde även lite, lite ställande under gång. Men jag kör fortfarande med hjälper i form av att stanna samt sträcka ner handen. Tror dock jag ska vänta med att säga kommandot "stå", och istället köra med hjälpen "stanna" kommandot. Eller eventuellt tänka om och köra "stå" mer separat så att han får en bättre förståelse över vad "stå" betyder. Jag vet inte riktigt än ;D 

Så ja, frågetecken angående ställande under gång, och ettans apport går långsamt framåt. Men jo vi är på väg framåt! :D så ja nu äre dags att lägga till störningar så att han senare klarar av tävlingsmiljön ;) 

Efter träningen hann vi även med en liten skogspromenad. Blev ngr kort men inte alls många :) vi körde lite enkel DP i skogen, lite leta-övningar samt även inkallning. 
Hem för att se Game of thrones, och lite Vänner medans syster tog en powernap, för att sedan möta Ronja i byn. Jag och Ronja tränade lite ocj syster lagade mat, tacos ;) mums! Syster övergav oss för en stund sedan, hon ska ut ikväll hon, och vi har sett på Gossip Girl. Ronja duschar nu och det är meningen att jag ska plocka undan maten, så ahh kanske ska göra det ;) hahah. 

Redan torsdag?!

Den här veckan har sprungit fram. Kanske för att jag haft ganska mkt att göra? ;P 

I måndags jobbade jag till 18, och efter det åkte jag hem till Alex för att äta och se på film med han, Jenny och Anton. En väldigt bra måndag om ni frågar mig! 

I tisdags slutade jag 16, och åkte direkt hem till mamma och pappa efter jobbet. Vi åt middag och sen tog jag och syster bilen till coop för att handla godsaker till den stundande filmkvällen! Jag, syster och mamma såg på Sagan om ringen, samt även Sagan om de två tornen. Supermysig kväll! :) 

Igår, onsdag, så jobnade jag 10-12 för att sen åka till veterinären i spånga för att HD-röntga Morf. Det gick väldigt bra, även om det var lite obehagligt när han väl somnat. Men, men, mamma kom och hämtade oss och vi lämna av henne innan jag tog bilen och åkte hem. Låg i soffan och såg på Vänner ända tills Ronja kom till mig runt 17. Vi handlade mat och spenderade sedan kvällen åt att se på Gossip girl :) ännu en mysig kväll alltså! Jag körde hem Ronja och åkte hem till mamma och pappa eftersom pappa skulle ha bilen idag x) 

Idag öppnade jag dagis, men hade sån tur att pappa skulle ta bilen till stan så jag fick skjuts ;D skööönt! Kom lite tidigt i och med det, eller ahh, jag var på jobbet en timme innan jag skulle öppna xD spenderade den timmen åt att sova! ;) hahah. 
Chefen är sjuk idag och Marie är sjuk, så är bara jag och Tesso här idag! Men vi kämpar på, och har varit ute med alla hundarna i det.. Fina.. Vädret ;) hahah. 

Ikväll blir det filmkväll igen med mamma och syster! Sagan om konungens återkomst! :D jao och kanske Hobbit också? Får se hur sent det blir x) 

En härlig söndag

Har sett på Vänner och läst Femtio nyanser av mörker idag. En riktigt lugn och skön förmiddag! 


Mötte upp syster och körde lite lydnad med hunden! Vi körde fotgående, inkallning, läggande under gång, lite ställande under gång och lite grund till apporteringen. ALLT gick så himla bra :D han hade superfint fokus och var taggad. 


Dagens fotgående var vårt bästa hittills! Åhh det kändes så bra :) syster kunde till och med agera lite störning. 


Inkallningen var tillbaka på topp igen! :D även här med syster som störning. Körde bara en vanlig "tråkig" och växlade sen mellan ingångar, fart och så skickade vi honom lite emellan oss också :p 


Läggande under gång går framåt! Provade idag med att säga "stanna" när han lagt sig och det gick så bra så! Snart har vi nog ett klart moment där! :D 


Ställande under gång är fortfarande endast under påbörjan. Finns inte så mycket att säga om det just nu :p 


Apport-träningen fortsätter vi med ifrån grunden. Kmr krävas mkt, mkt mer tid till den, men det blir en perfekt inomhusträning i vinter ;) 


Helt klart supernöjd efter dagens lydnadspass! :) 

Nu ska vi lämna hunden hos pappa, sedan blir det bio för mig och syster! :D Dracula! Hoppas den är bra :) 


Aktiv och så mindre aktiv

Idag var en ganska lång, halvt aktiv och halvt lat dag ;D 
Började dagen med att ta bilen, åka och tanka -första gången helt själv ;P- och plocka upp Liza med pumin Millan i byn :) vi åkte sen till kungsängen, eller ja frölunda gård där en ny hundsportshall öppnat! Perfekt dag att träna inomhus då vädret var astråkigt x) 

Gick hur bra som helst att köra dit! Vi körde förvisso lite fel på slutet, men hittade till slut rätt :) jag fick "öva" på att åka på en smal och krokig landsväg, var roligt! 

Väl framme byggde vi upp en agility-bana. Tanken var väl kanske att testa att köra hela, men tror aldrig vi gjorde det :p jag och Morf måste definitivt träna mer ;p så vi koncentrerade oss på kombinationer med kanske 3-5 hinder i varje. Någon gång provade vi på lite fler hinder i rad, men annars fokuserade vi även på slalom och kontaktfält :) jaaa och så fick jag han att ta platta tunneln också :D tack vare Liza som dessutom kom med lite tips på hur jag ska tänka angående min egen placering på banan :p shit vad roligt det är med agility! 

Vi var där från 12-14.30, och körde aktivt nästan hela den tiden. Gissa om vi alla fyra var slut efter det ;) 
Såå angående agility-träningen så ska vi träna på mer handling, att namnge alla hinder så han kan ta dem mer självständigt (balansen och tunneln är favoriterna än så länge så dem kan han typ :D), träna mkt, mkt mer på slalomet, träna kontaktfält, samt att höja värdet hos hopphindrena. Jaaa och så måste jag träna på att ta bästa vägen också ;) hahah. 

Blev tyvärr inga bilder, mer än en bild på Millan och en väldigt suddig bild på när Morf lekte lite ;D

Åkte hemåt, släppte av Liza i byn och åkte sen hem. Duschade och åt lite samtidigt som jag tittade på ngr avsnitt av Vänner<3 började sen läsa Femtio nyanser av mörker, och läste väl typ 3 kapitel innan jag tog bilen till statoil, köpte cola och åkte hem till mamma och pappa :) 

Gjorde mamma sällskap en bit till jobbet så det blev en liten kvällspromenad för hunden, och så blev det film med pappa! Nu sovdags. Imorrn har jag än så länge inget planerat. OM det är fint väder kanske jag åker till ngn skog med hunden :) jao och så kanske vi kör lite lydnad också. Vi får se x) 
Godnatt! (Morf efter agility-träningen ;) ) 

RSS 2.0