Diverse brännbart

Igår hade jag fullt upp. 

Började dagen med lite lydnadsträning med Liza! Vi tränade dock kanske bara 30min eller ngt, för sen skulle jag hem för att hjälpa till att slänga saker och flytta systers saker hem till mig! :) 

Sååå vi slängde saker hemifrån mamma och pappa, och sen hemifrån mig. Flyttade alla systers saker hem till mig, så ahh nu är hon inflyttad! :D kul!

Tror vi höll på i typ 3-4 timmar totalt, och det vart ju en massa bärandes på tunga saker (men också lätta xD) samt massa spring i trappor. Helt slut var man efteråt jao ;P 

Jag bjöd alla på pizza och hela eftermiddagen spenderade jag och syster till att ligga i min säng och se på the walking dead! ;D På kvällen sen började hon röja bland kaoset hemma, får se när vi får ordning på det ;) hahah. 

Idag har jag ont i kroppen. Inte konstigt då man inte är van vid den sortens fysiska ansträngning. Men är inte jätteilla, så får hoppas jag överlever dagen ;) 

VILKEN dag.

Sjuk dag! 

Började dagen med att gå upp kl kvart över 7! Gjorde oss iordning (oss var dåra jag och syster ;) hahah) och åkte sen till Vällingby brukshundsklubb för lydnadstävling! :D 

Var faktiskt inte jättenervös, men jo lite nervigt vare ;P hahah. 
Vi fick dra startordning, och jag var väldigt nöjd med nr 3! Inte först men ändå tidigt ;) 

Platsliggningen gick bra! Visst kunde fokuset va så mkt bättre när vi gick in på plan, men jag fick iaf lite kontakt med han idag till skillnad emot träningstävlingen ;) hahah. Han la sig fint och låg kvar, kändes kanske inte riktigt lika trygg som han brukar va, ngt jag bör tänka på och därmed träna platsliggningen mer med störningar och olika tider så han verkligen blir säker i sin uppgift. Han låg iaf kvar fint och satte sig fint i slutet! :D nosade väl lite så blev en 9a, vilket jag ändå är supernöjd med :D 
Tandvisning direkt efter platsliggning där han skötte sig perfekt! En 10a jao! :D

Linförigheten gick sådär. Ändå tkr jag nu i efterhand när jag tittat på klippet att det mestadels var bra eller iaf helt okej! ;) Bara ngr delar där han flöt ut lite, och så vare dem där höger- och vänsterhalterna som var svåra också ;) Inte konstigt alls då jag tills för ngn månad sen inte ens tänkt på att dem fanns xD hahah. Sen vare tydligen väldigt svårt att gå rakt emot det håll syster stod på, då flöt han fram väldigt mkt och var väldigt ofokuserad på sin uppgift och tkt att han istället skulle kolla efter henne.. X') Men finns ngr riktigt fina delar i momentet och jag hade räknat med en 5a.. Så blev asnöjd med 7 poäng! :) 
Läggande under gång. Inga konstigheter. Han kan snabbare, men absolut inget fel på farten i läggandet :) En 10a där ja :D 
Inkallningen var så bra som den bara kunde vara. Med fokus i lämnandet, fart in, snygg ingång och glad hund vid beröm! Bästa idag! :D En 10a jao ;) 

Ställande under gång. Ja alltså han gör det så sjukt snyggt! Stannar superbra och står blixtstilla! MEN.. ja han sätter sig innan kommandot när jag ställt mig bredvid han x'D Inte konstigt, nej vi har förvisso tränat på att han ska stå kvar i veckan, men krävs nog mer träning för att få han att riktigt förstå det ;) En 9a iaf som jag är supernöjd med :D hade liksom räknat med att han skulle sätta sig för tidigt ;P 

Apporten. Ja usch denna apport ;'D Idag grep han den förvisso väldigt bra! :D dock så tuggade han en del.. X) heheh. Men jag hade räknat med en 5a där, och fick en 7a så jag var nöjd ;) 

Hopp över hinder. Bra utfört och han hade definitivt mer fokus idag än på träningstävlingen ;) Dock segt avslut och han satte sig grymt snett ;O och vi som tränat på raka och fina sättanden i veckan x) men, men, en 9a på den och jag gick av plan med en bra känsla och en glad hund som ändå var mer fokuserad denna gång än förra ;) 
Jaaaa och så kammade vi ju hem ett första pris!! :D Hade jag absolut inte räknat med!! Jag hoppades väl på ett andra pris, men räknade väl typ med ett tredje.. Och så börjar vi tävlingskarriären med ett första pris :D så glad! Så obeskrivlig känsla!! Och ja, inte nog med det.. Nej vi placerade oss som två av dagens tävlande i klass 1 också :D Sjukt! Av typ 30st kom vi tvåa! 0.o jaaaa jag tror minsann jag måste börja tro mer på både mig själv och hunden min! :) 


Utöver tävlingen så har jag och syster haft fullt upp under dagen. Möblerat om lite hos mig, rensat saker, dammsugit och dammat en del och ja säkert mer saker ;P Handlat har vi gjort också. Imorrn flyttar hon in hos mig :D kul! Nu ska jag dock sova. Helt slut efter dagen, och ja imorrn ska jag troligtvis upp 8.30 för att träna lite lydnad med Liza ;) 

Feeling good

Ganska jobbig dag på jobbet idag. Inte så mkt fysiskt, men psykiskt. Ändå hade jag duktiga hundar på promenaderna, men ja ibland är det som det är x) 

Magen min har strulat idag. Började med illamående imorse, och sen har jag inte kunnat gått på toa under hela dagen 0.o lyckades till slut ;D kändes genast mkt bättre :) 

Efter jobbet åkte jag till farsta för träning med Stina och hennes golden Vissla :) Vi åkte till ett garage och tränade lydnad! Jag la fokus på fokus vid start, lite fotgående men främst vänster- och högerhalter. Tränade även på ställande och fokuserade där på att han ska stå kvar när jag kmr tillbaka, eftersom han på träningstävlingen satte sig så fort jag kom tillbaka bredvid han ;P 
Jaa och så började vi med två platsliggningar, en på strax över minuten och en på ca halvminuten. Bra fokus, trygg i liggpositionen och bra uppsitt vid kommandot! :) Körde även en inkallning och tränade lite ingångar för att få dem raka. Hoppas vi lyckas få till bra ingångar imorrn ;) 
Nu ska vi hem för en lugn kväll. Eller okej, ska rensa skrivbordet mitt tsm med syster, men annars blire lugnt :) 

Inga bilder

Veckan har liksom alltid sprungit fram. Samtidigt som det känns som evigheter sen som jag var hemma från jobbet på grund av magen ;O hahah x) 

Har haft fullt upp. Vilket jag för tillfället trivs superbra med! Ja jag har ju mina perioder ;) 

I måndags tog jag det lugnt. Var inne hela dagen och hunden fick bara små rastningsrundor. Inte bara av mig utan mamma och syster var snälla och gick ut med han ;) 

I tisdags vare spelkväll hos brur som stod på schemat! Magic spelande, oh yeah! Jag och syskonen, samt Ronja :) Jag och syster fick sen skjuts hem av bästa Ronja! 

Onsdagen blev det lydnadsträning med Ina! Vi fokuserade på linförigheten samt lite grundfokus. Körde lite apport där han helt har tappat sitt fasta hållande, så får försöka jobba upp det igen x) Annars ett väldigt bra lydnadspass med bra känsla :) 

Igår, torsdag så blev det en ganska lugn dag. Tråkigt väder på jobbet med kalla vindar och efter jobbet så åkte jag hem till mamma och pappa. Såg Ninja warrior samt The walking dead med syster :) 

Idag, äntligen fredag! Började förvisso dagen med illamående, och det regnar ute x') hahah. Men annars äre bra! Ligger just nu i soffan på jobbet med en filt över mig och med Morf samt Harry jr som värmare ;) Öppnar med Marie, så är egentligen mest här som stöd :p Slutar 16, och efter jobbet blir det lydnadsträning med Stina och hennes goldentik :) kul! 

Imorrn äre lydnadstävling och på söndag hundträning med Liza samt så ska vi flytta över systers saker till mig :D 

Veckan börjar bra..

Haft en jobbig natt. Vid 2 inatt hade jag så ont att jag var nära att ringa vårdupplysningen. Eller iaf mamma<3 (som jobbar natt) Höll på att svimma och var nära att spy vilket orsakade panik. Ja jag har typ en mild spyfobi. Klarade mig undan från att både svimma och spy! och det magonda blev lite, lite bättre så jag till slut kunde överge toan och lägga mig i fosterställning. Med en kudde mot magen! Vaknade imorse vid 5.30 (skulle öppna), insåg att jag kunde inte röra mig utan att det högg till. Kunde bara ligga i fosterställning, då gjorde det iaf inte lika ont. Smsade bästa Tesso som öppnade istället för mig! Och hoppades kunna åka till jobbet till 10. Men nee, magen gör fortfarande ont, även om smärtan dämpats en aning. Kan iaf sitta upp utan att det hugger som satan. Härlig start på veckan.. Oh ja! 

Tävlingsträning

Träningstävlingen idag gick bra! Han hade dock himla svårt med fokusen, så ja i veckan blire störningsträning! ;) 

Platsliggning; han hade typ inget fokus alls när vi gick på plan, men la sig direkt på kommando och låg stabilt hela tiden ut :D Detta trots att en hund bredvid reste sig upp och oroligt travade runt lite  på plan innan den ville komma till sin matte. Så ja, superduktig Floff :D

Tandvisning; som jag räknat med så blev han glad och ville hälsa på domaren ;D Man fick göra två tandvisningar om man ville, så vi körde på det. Bra träning! :) Första var han dock duktigare på än den andra xD men  tror jag aldrig sa "stanna" den andra gången? XD La nämligen till den hjälpen på första tandvisningen ;) hahah.

Linförighet; som väntat så fladdrade han ut en del, och även om vissa delar var riktigt fina! så var det väldigt mycket ofokus och under en del ville han dessutom kolla på agility-hindrena som stod längs med ena väggen xD hehehe. Ahh mer störningsträning behövs helt enkelt :) 
Läggande under gång; jag var nog lite nervös.. Så glömde kolla så att jag hade med mig honom i starten ;P men utöver det riktigt bra! Han kan dock lägga sig snabbare, så det ska vi väl försöka träna på ;) 

Inkallning; väldigt mkt tittande omkring sig då jag lämna han, men fint tempo (som kan bli bättre men som ändå absolut inte var dåligt!) och bra attityd! Dock snett sättande x) 

Ställande under gång; även här var jag nervös och missa att få med han direkt. Men annars superbra ställande :D! förutom att han satte sig innan jag hann kommendera sitt ;P hahah. Var dock väntat då vi inte tränat så jättemkt på det x) men så ahh, mer träning på det alltså! ;) 
Apport; det börja med att han ville hälsa på tävlingsledaren, och tkt det var spännande när jag fick apporten ;D men ahh vi har inte tränat på apporten på typ 2-3 månader.. och dessutom ALDRIG tränat med att ngn kmr med den. Så är nöjd! :) Han tog den fint och höll sen utan att släppa. Dock höll han väldigt löst, så den rullade till lite i munnen på han. Så jao, träning på apporten blire i veckan också! ;) 
Hopp över hinder; satt kvar fint, men väldigt ofokuserad och satt och titta på annat. Det resulterade i en seg reaktion vid kommandot, men jag behövde iaf inte ge dubbelkommando ;) han satte sig dock snett.. X) eheheh. 
Inga bra bilder då dem är printscreenade från videoklipp ;) Är iaf riktigt nöjd! :D Absolut inte perfekt, men med lite mer träning ska det nog bli bra! :D Har planerat in träning med Liza imorrn, och så med Stina på fredag! Då blire fokus på störningsträning, ingångar, apporten och ställande under gång! :) Taggad! 

Tack bästa Malin som var chaufför, sällskap, filmare och stöd<3 

Veckan som gått

Äckliga skitsaker.
Hade börjat skriva blogg. Sen glömde jag bort det, och visst kopierade jag det jag skrivit.. Men inte fan spelade det ngn roll när jag hunnit kopiera annat jag skrivit under kvällen. Suck.

Blir en punktlista istället för är trött och ska sova alldeles snart!

* passat Moshe två nätter denna vecka.
* tränat agility med Ina där syster var med och filmade! 
* grillat och spelat Magic med syskonen och Ronja :D
* promenerat ända bort till Ryttarstadion! Nostalgi på hög nivå. Skum känsla x) 
* öppnat tre dagar i rad denna vecka.
* slutat tidigt två dagar i rad också ;) 
* sett solförmörkelse! 
* varit på corgi-promenad i Upplands väsby! Ja jag är kär och troligtvis blire en corgi som nästa hund! :D
* ..vilket dock inte blir förrän nästa år i så fall.
* varit social med syster och sett på The walking dead :D
* social med Malin<3 sett på Gladiatorerna och så Twilight. 
* imorrn ska vi på nya äventyr! Träningstävlinge i Täby! Lydnad ;O omg. Jao vi får väl se hur det går.. XD 



Men nee.. Nu sova! 

Fullspäckad helg!

Helgen sprang liksom alltid förbi. Ändå hann man med en hel del! :) 

I fredags åkte jag hem till min brur och spelade Magic samt såg på film med han och syster :) 
På lördagen sen åkte jag hem, ringde elgiganten för att kolla problem med min dator. Malin plockade sen upp mig och så åkte vi till Kista för att träna agility med hundarna! :D Superfint väder och vi passade på att fota en del! Hundarna var taggade och duktiga, men angående slalom-träningen så vettefan ;O 







Vi åkte hem till mig, slappade framför Grease och åt middag! Vid ca halv 8 på kvällen sen åkte vi hem till Alex för att se Melodifestivalen med lite folk. Himla mysigt! Dessutom vann ju Måns :D maha. 
Malin åkte hem och jag stannade kvar för att spela spel. Åkte hem senare och var väl hemma strax innan kl 2 x) lång lördag alltså med andra ord ;) 

Söndagen blev ganska lugn. Påbörjade min bok, The ruby circle! :D Vid 1 tiden mötte jag upp Christina med Gripa för lite lydnadsträning som kändes bra! Vi måste dock pilla lite på fotgåendet, för han fladdrar ut en del ;O 
Efter träningen tog vi en promenad i det härliga vädret, i skogen, längs med grimsta fältet och sedan längs med vattnet från kana-badet mot hässelby hållet. En härlig promenad med två glada hundar! :D
Eftermiddagen och kvällen spenderades hemma hos mamma och pappa. Jag och syster såg på flera avsnitt av The walking dead! Och så flyttstäda vi lite också :) Tror inte jag skrivit det? Mamma och pappa ska byta ner sin lägenhet till en mindre, och Sara ska flytta hem till mig :D hittade mina Arcanine-kort<3

Måndag igen. Har varit en dag med känslostormar åt alla håll och kanter. Har inte hänt så mkt, men jo visst har dagen varit sådär. Vi tröstade oss med att äta forno till lunch, och syster kom och hämtade Morf :) 
Ikväll ska vi se mer av The walking dead, se ett avsnitt av The vampire diaries<3 och så ska vi typ kanske flyttstäda lite hos mig och möblera om lite :D 

Solen ger energi

Veckan har sprungit fram! Vi har haft fint väder i princip varje dag, bara gått i tjocktröja på promenaderna på jobbet. Så skönt! :D 

Har tränat hunden en del. I tisdags blev det agility träning med Ina! :) Jag och Morf började om med slalominlärningen. 2x2 metoden :) hoppas den funkar för oss! Kanske kör lite ikväll om jag orkar, annars blir det på lördag! 

Igår, onsdag så blev det 1,5mils totalt promenerande på jobbet! Slutade 16, mötte upp syster för fika i åkeshov :) så mysigt! Tränade lite lydnad vilket kändes bra! Jag är dock osäker på om det verkligen kmr hålla på tävling.. Men ja bara träna mer! X) Strax efter 18 mötte vi upp en tjej som heter Sara med hennes tre hundar. Blev en kvällspromenad tsm med massa prat, himla trevligt :) blev väl typ totalt 2mils promenerande totalt för dagen ;) 
Syster och jag åkte sen hem, åt middag, fick ett kort besök av Alex och såg sen på The walking dead som vi börjat se :) grymt bra! Släckte kl 22.30 och slocknade väl direkt x) 

Sol, Vind och Vatten

Blev en lugn dag idag. Så skönt! 
Moshe blev hämtad vid 10 tiden, och efter det låg jag och syster i sängen och såg på serie. The vampire diaries ett avsnitt för nu har vi kmt ikapp och måste vänta på ett avsnitt varje vecka ;O sen började vi se på Pretty little liars, men tror inte vi kmr fortsätta på den :p 

Vid halv 1 kom Ronja och hämtade oss och så åkte vi till kana-badet och gick promenad längs vattnet och i skogen! Så himla fint väder så vi alla gick i bara tjocktröjor :D Morf var lös hela promenaden och det var massa folk längs med vattnet men han lyssnade så fint och gick bredvid :) så duktig! Hade med mig min kamera också så blev en hel del bilder :D




















Vi promenerade i en timme i det fina vädret och åkte sen hem till mig för tacos till Gossip girl. Ronja och syster övergav mig sen och jag ser nu på film, Iron man 2! Funderar på om jag ska orka ut och träna lite lydnad med hunden sen, men får se hur det blir med det ;P öppnar imorrn, så kanske bättre ta det lugnt hemma och lägga sig i tid ;P hahah. 

Agility tävling i kungsängen!

Lite lätt småkaos på dagis igår. En hund fick ngt typ av anfall? fick åka till veterinären. Hon verkade bli lite bättre efter ett tag och fick åka hem med ägarna, men senare på kvällen fick vi höra att hon mådde sämre och blivit inlagd. Hon är fortfarande inlagd och det verkar inte ha blivit bättre. Usch.

Svårt att tänka på annat, men jag har haft fullt upp idag iaf. Började med att åka med pappa till båtresturangen. Han klev av där för att jobba och jag tog bilen hem. Tog emot Moshe som jag passar från idag tills imorrn. Så enkel och mysig att ha!
Jag och Sara tog båda hundarna och bilen, åkte till vällingby och plockade upp Liza med Millan, och så iväg till kungsängen för agility tävling! :D
Alltså vi var där 10.30, trodde att det skulle vara ganska lagom timeat för oss då Liza skulle köra hoppklassen som var tredje klass ut av fyra. Men icke, när vi kom dit blev dem precis klara med första klassen xD Så vi fick vänta en hel klass innan det var dags för hoppklassen för Liza samt Ina med sina två tjejer Ru och Noomi som vi träffa där! Superduktiga men alltså shit banan var typ asssvår ;O sjukt!
kl 2 så blev det äntligen dags för sista klassen, den klass jag var anmäld till. Tunnelklassen. Banvandring där jag blev lätt snurrig med alla svängar och ja känslan var att "det här kmr jag aldrig komma ihåg.." xD Men fy satan vad bra det gick!! Morf var lite disträ innan vi klev in i lokalen, men väl inne taggade han till och när vi väl fick köra så var han taggad, fokuserad och så himla sjukt duktig! Lyssnade så bra och hade dessutom väldigt bra fart :D Inte nog med det, jag kom dessutom ihåg banan! ;D Han missade ingången till en tunnel så blev ett fel, och så halkade han i en tunnel också stackarn! Men han kämpade på bra direkt efter och vi kom på en andra placering!!! Alltså vår absolut första tävling! Sjukt! Så glad och så stolt! :D Hade liksom som mål att han skulle lyssna och iaf kunna ta ngr hinder, och räknade med att jag skulle glömma banan och att han skulle reagera på publiken samt domaren xD Men nope. Så duktig :D Imorrn ska han få ett gott ben som belöning!! Känns lite taskigt att ge det idag eftersom Moshe inte kan få ngt xD heheh. Vi vann ett halsband också :)
Moshe och Morf fick sen springa av sig lite på dagiset när vi kom hem. Liksom suttit ganska mkt i bilen under dagen då vi väntat en massa ;D

Upp och ner. Ner och upp.

Bra dag på jobbet med superhärlig promenad i solen! 
Bra träning med hunden efter jobbet tsm med Helen och Ina! 
Helt enkelt en bra dag som suddade bort gårdagens bläigheter. 

Dessutom är mamma bäst och ska ha Morf imorrn så jag får en liten paus! Kanske dessutom lika bra så han får vila lite eftersom vi ska tävla på lördag!! Tack mamma<3 du som alltid ställer upp. 

När allt kmr upp till ytan

Jag är så jävla trött. På det mesta för tillfället. 

Försöker ha massa roligt planerat. Försöker satsa på tävling med hunden. 
Försöker ha ett bra humör på jobbet.

Ibland lyckas jag. 
Ibland vill jag dra täcket om mig och skita i allt.

Är så jävla trött på min hund för tillfället. Inte för att han gjort ngt speciellt. Utan för att inget känns bra. Jag är bara så trött på att känna det lite varje dag. Varenda jävla dag. 

Ja jag är trött. Och ensam. Inte sådär ensam ensam. Men ensam så att det ibland river i själen. Ensam på det sättet att jag inte har ngn som sätter mig först. Som jag varit van vid i hela mitt liv. Ja fram tills senaste tiden. Senaste året? Ibland finns den där känslan inte där. Men alltför ofta hotar den att på ett eller annat sätt ta sig upp till ytan. 

Jag orkar inte vara jag. 

Stressen igår.

Åka till kursen. Hitta inte för jag hade missat en del av vägbeskrivningen. Kom typ 10min försent.. Stress. 

Stressa från kursen, vi drog dessutom över då alla väntade på mig när jag kom sent. Fick skjuts till pendeln vilket var supersnällt! Sen ringa Tesso som var där och vänta. Slängde i princip hund och matpåse till henne och sprang för att hinna till pendeln. Vilket jag självklart inte gjorde x) hahah åhh. 

Vänta i 15min och sen pendel till spånga. Buss därifrån till byn, snabbt in på donken för att sen typ springa hem. Slänga i sig maten samtidigt som man bytte om och så sminka sig och fixa håret, för att sen springa upp till byn och möta dem andra för att åka till festen. 

Alltså åhh, den stressen. 

Positiva var att kursen var superbra och Morf var superduktig! :D Blev mest passivitetsträning då det var en hel del teori och sen fick vi en i taget visa och få hjälp med det man ville. Superbra träning med passiviteten, och han pep endast till ngr få gånger på dem 3 timmar som kursen var. Så duktig! :D Dessutom var han taggad och jobbade på bra när det var vår tur att visa och få hjälp :) 

RSS 2.0