sommar

Hela förra helgen var jag funktionär på hemmaklubbens agilitytävlingar. Klass 3 lördagen och sen klass 1 söndagen. Superkul, men jag var väldigt blöt på lördagen då det regnade större delen av dagen. Ändå hade jag kökstjänst typ dem 2 första timmarna xD hahah.

Nu i veckan har det inte hänt så jättemkt. Jobbet har väl gått bra.
I måndags var det agilityträning tsm med Ina och Emilie på sthlms södra bk. Superkul kväll med intensiv träning! Var en klass 3 bana, och fan vad svårt det var xD gick så himla långsamt för var ju tvungen tänka på vad jag gjorde hela tiden x'D hahaha.
Vi blev dock sönderbitna av knott, men bortsett från det var det en perfekt kväll! :D

Onsdagen blev det träning på hemmaklubben med syster och Christina! En väldigt blandad kompott med lydnad, rallylydnad, freestyle och agility! Superhärlig kväll med taggade hundar :D
Torsdagen åt jag och syster tsm med mamma och så hjälpte syster mig färga håret när vi kom hem. Så nu är det brunt, vilket det kmr va hela sommaren och kanske längre. Vi får väl se.

Midsommar firades ute i nynäs med syster, Malin och Pelle! 5 hundar totalt med våra (Morf, Zombie och Oliwer), plus att jag och syster passar en varsin hund under helgen. Hon har Bonzi, en av hennes kompisars hund. Och jag har Nova hela helgen :)
Supermysig dag med god mat, god jordgubbstårta, kubbspel och många skratt :)

veckans tävlingar

Får väl se om texten blir ful för skriver via anteckningar först. Har tröttnat på att inlägget försvinner..
Imorse hade jag liksom skrivit hur långt som helst, i 30min hade jag suttit och skrivit på t-banan, och sen när jag nästan var framme så kom jag åt tillbaka knappen på mobilen och all text försvann. Jag skulle då bara ha lagt till rubrik så var jag klar. Sådär lagom kul.

Tävlade både onsdag och torsdag.
I onsdags var det lydnadstävling på hemmaklubben. Vår tredje start i klass 2 och jag var grymt nervös eftersom jag ville ha ett första pris för att få LP2.

Det gick dock superbra och vi vann hela klassen med 191 poäng!!! HELT SJUKT! Maxpoäng är 200 för er som inte vet ;p
Så vårt 3e första pris i klass 2 och vi tog därmed LP2!! :D Var så jävla glad!!
Domaren var dock ganska snäll, men såhär i efterhand när jag sett filmen så tkr jag faktiskt bara att det vsar i fritt följ som poängen var "för snälla".
Vi fick en 9a och well jag tkr inte alls det var värt så mkt. I början var han alldeles för långt bak i positionen och första svängen svävade han ut ganska mkt. Slutet gick bättre, men jag hade nog gett oss en 7a ;p Men ja såklart man är glad för en 9a! ;)

Läggandet fick vi 10 på, ngt jag ändå tkr var rätt! Han har ett väldigt bra läggande och tror jag fått 9or eller 10or på det tidigare så ;) (förutom typ en gång när han nolla xD)

Inkallning 10. Finns inte så mkt att säga om det. Fin fart med tryck i och fin fotingång! Supernöjd med den :D

Rutan är jag alltid nervös inför, men det behövde jag inte va. Han tog den superfint och vi fick en 10a! :D

Apporten har han ju fått för sig att göra konstiga saker på dem två tidigare tävlingarna i klass 2.. så jag undrade väl lite vad han skulle hitta på denna gång.. x) Men inga konstigheter! Han greppade lite långsamt och travade tillbaka, men satte sig i fin fotposition och höll den tills jag tog den! En 8a fick vi där.

Hopp över hinder fick vi en 10a på. Han satte sig lite snett vid uthoppet, men tydligen gjorde det inget! ;)

Sist var det fjärren, och jag var supernöjd med den då han hade fokus och satte sig upp ordentligt i uppsitten! Jag tkt dessutom att han gjorde skiftena snabbare än han brukar :D roliga där var att vi fick en 9a, där kommentaren var att han hade lite långsamma skiften.. xD då skulle dem se han i vanliga fall ;D hahah.

Platsliggningen var sist, ngt jag aldrig gjort innan. Har bara varit på tävlingar där den varit först. Lite jobbigt att ha den sist tkt jag då jag blev supernervös av detta. Visste att så länge han inte nollar så har vi vårt första pris, så det skulle ju ha varit så typiskt om han failade platsen bara för det x') egentligen är jag ju annars minst orolig över platsen då jag är näst intill 100% säker på att han ligger kvar. Enda han brukar kunna göra är att nosa lite, ligga och se sig omkring och vädra lite i luften. Han nosade inget men dem två andra sakerna gjorde han, men det blev ändå en 10a :D så nöjd!

Vi fick även 10 på helheten vilket var superkul! Morf kändes fokuserad och glad och trots min nervositet så klarade vi det :D så jävla stolt över oss :)

Torsdag var det agilitytävling på Danderyd-täbys BK. Första loppet som var agilityloppet gick väldigt bra! Tills vi kom till slalomet x) Det var en väldigt svår slalomingång som skördat sina offer, tror det var en eller två som nollade sig i klassen.. xD hahah. Så ja vi fick 10 fel på slalomet, och när vi väl kom förbi det lyckades jag glömma banan i ngn sekund.. Hamnade fel och diskade oss på näst sista hindret x'D hahah.
Var iaf väldigt nöjd med loppet annars! :)

Andra loppet var hopploppet. Jag hade sent startnr (hade jag även på det innan), och hade sett flera snabba ekipage få fel eller diska sig. Ngr nollade dock och jag visste att det skulle bli svårt att ta en pinne.
Men efter flera tävlingar där vi inte nollat oss en enda gång så var mitt mål bara att nolla loppet. Vilket vi gjorde :D Jag behövde det för att veta att vi kan! Sen safeade jag en del, och det har vi egentligen inte råd med tidsmässigt ;P
3st fick pinne och vi kom på en 5e plats. Det var dock väldigt tight mellan 3e och 5e plats. 3an fick 35,28 i tid. 4an fick 35,60 och vi som kom på en 5e plats fick 35,63 x) så ja vi missa pinne med typ en halv sekund. Så jävla små marginaler!! XD
Jag var hursomhelst supernöjd och känslan genom loppet var grym! Morf var fokuserad, taggad och följsam. Perfekt med andra ord!<3

Så nu måste vi träna på att bli säkrare med speeden och få till handligen så jag inte behöver safea på samma sätt. För vi behöver steppa upp ett litet snäpp för att nå nästa nivå! Men vi har inte bråttom :)

Bästa Morf<3 

träna för att tävla

Måndagens kurs var så jävla bra!! 
Det var grymt varmt på dagen och båda banorna man körde på låg såklart i solen ;) haha. 
Morf var astaggad och så rolig att köra med :D men sista omgången på förmiddagen så märktes det att han var trött. Vi pausade då och sen var det grillning med allihopa. Supermysigt :D 

Jag var väl lite orolig över att han skulle fortsätta vara trött även på kvällspasset, men efter att ha fått vila i lite mer än 1 timme medans vi grillat så var han återigen astaggad! :D 
Känslan var så bra hela dagen och kvällen, och jag är nu grymt taggad inför tävlingen imorrn :D 
Fick iaf åka med Ina till Bromsten efter kursen och skulle ta bussen, varav jag såklart missat en typ precis, så den skulle komma om 25min x') Började gå och ringde pappa som var supersnäll och kom och hämtade mig :D 

Sov hos föräldrarna och gick upp tidigt för att öppna dagis. Då både jag och Morf var väldigt trötta efter dagen, och vi ska tävla både idag och imorrn, så hade jag frågat mamma om Morf kunde va hemma med henne och ta det lite lugnt. Mamma ställer ju alltid upp så inga problem :) 

Att jobba gick bra men hade mensvärk och asont i ryggen. Dessutom strulade min mage en del och på eftermiddagen mådde jag väldigt konstig. Var liksom ashungrig men mådde nästan illa och vågade typ inte äta för att jag var orolig över att jag skulle behöva gå på toa igen. Haha to much info? X') 
Sköna var att det gick typ över sen så kunde äta middag hemma hos mamma och pappa som en normal person ;D hahah. 

Gick hem efter maten och såg på So you think you can dance. Jag är dock osäker på om jag kmr fortsätta se det då det är barn som tävlar i år x) får se! 

Ikväll blire lydnadstävling! På hemmaklubben! Alltså kista ;p Jag hoppas på att vi kan få ta vårt tredje förstapris i klass 2. Så håll tummarna för oss! 

Imorrn är jag ledig igen -så skönt!!-, och på eftermiddagen blire agilitytävling i danderyd/täby! :D Jag hoppas jag kan ha samma fokus som på kursen och att dessa småfel som smygit sig in i våra lopp är ett minne blott! ;P 

babyshower

Glömde skriva att igår åkte jag ut till nynäs för Malins överrasknings babyshower :) Supermysigt och hennes syster hade gjort det så himla fint!! Verkligen trevlig dag där jag dock tryckte i mig lite för mkt godsaker x') hahah. 

supervecka

Måndag igen. Men det gör inget. Jag är ledig idag och är just nu på väg till stora skuggan för agilitykurs resten av dagen och hela kvällen :D:D ska bli så kul!! 

Imorrn är en vanlig tråkig dag, en lång dag då jg jobbar 7.30-18. Seeeegt. Men på onsdag så slutar jag 16 och sen äre lydnadstävling på kvällen! Hoppas vi håller ihop och klarar ett 1a pris.. 
Torsdag är jag ledig igen för då blire mer agility! :D fast inte kurs utan tävling ;) ska bli kul! 

Jao och sen äre fredag och så helg igen ;) hahah. Blir en väldigt rolig vecka :D 

för mammas skull ;)

Har haft en lugn och skön lördag! 
Började dagen med att gå ut med hundarna, och bortsett från en snabbkiss fredagkväll så har jag inte varit ute med Zombie på aslänge. Han var jättekonstig med mig så jag orkade inte ;O
Men nu har vi brytit den onda cirkeln :) skönt! 

Jag och syster såg flera avsnitt av The walking dead och bara tog det lugnt. 
Vid 15.20 tog vi bussen för att åka till Ina, och sen vidare till klubben tsm med henne :) 
Vi tränade med hundarna, och för min och Morfs del så blev det lite lydnad och lite agility. Ett riktigt bra pass var det idag :D kanske för att matte (Sara) hade köpt korv som belöningsgodis? ;) hahah. 
Efter träningen fotade vi hundarna lite också :)
På vägen hem köpte jag och syster varsin lyxshake på max. Supergoda!! 
Kvällen sen har spenderats med Ronja! Vi gick ut för att springa lite men Ronja kände av sin hals så vi tog det väldigt lugnt. Köpte pizza (åhhh så nyttigt x'D) och efter spelade vi massa Magic. Syster hann va med och spela en gång innan hon åkte till Liza :p 
Vi har under kvällens gång halvtittat på Ice Age, Spirit och Mulan! Mysigt :) 

Men nu äre dags att sova snart!
Godnatt :) 

Zombie 1år

Från när Zombie fyllde år i torsdags :) 1år gammal! Stora pojken! 

ja jag glömde bort bloggen

Och så har jag återigen glömt bort bloggen x') haha dåligt av mig. 
Har ändå inte hänt så mkt. Jag och Tesso har varit själva på jobbet i typ 1,5- 2 veckor. Har gått bra, men jävligt segt att behöva gå själv. 

Nu torsdag och fredag har vi iaf varit tre st. Jag och så Sara och Mickan som är vikarier. Tesso är i italien och Marie kmr tillbaka på tisdag tror jag! :) 

Förra helgen var bra! Lördagen spenderades ute på Maries land tsm med henne och Micke, samt så kom Ronja dit senare också :) 
Vi badade, spelade kubb och spelade kort. Mysig dag som dock inte blev som vi tänkt oss x) 
På söndagen blev det agilitytävling i uppsala tsm med Ina! 2 lopp där Morf typ var övertaggad eller ngt i första ;o känslan var inte bra och vi fick med oss 5 fel. 
Andra loppet vettefan vad jag höll på med.. jag diskade oss nämligen på 3e hindret x') hahah. Morf han var superduktig och gjorde bara som matte sa x) Resten av loppet sen gick mestadels bra. Jag hamna lite ur fas och glömde bort banan en gång till men Morf var med till 100% och var grym! Synd på dålig handler bara ;p haha. 

Ledig måndag -nationaldagen- som jag spenderade tsm med syster. Vi handlade mat, fixade lite hemma, åkte till båtmacken för att göra pappa sällskap lite och åkte sen och tränade med hundarna i kista :) vi avslutade dagen med god middag och en liten hemmagjord nationaldagstårta ;) 
Resten av veckan har varit seg. Som om jag krypit fram emot helgen. Vi åkte till kungsängen och tränade hundarna tsm med Amanda en dag (kmr faktiskt inte ihåg om det var i tisdags eller onsdags x'D). Mysig kväll vare iaf. 

Igår var det agilityträning på klubben. Obligatoriska tg-träningen ;) Superrolig bana och efter lite failande i början så gick det riktigt bra! Känslan som jag saknat lite i hundträningen senaste veckan/veckorna kom tillbaka lite grann :) men än är vi inte där jag vill vara. Jag vill ha tillbaka den där känslan när man sitter hemma efter ett träningspass och man känner hur man bara vill träna mer! Saknar den känsla, så hoppss vi hittar tillbaka dit. 

Bilder från Elitloppshelgen

 

Elitloppshelgen

Vet inte ens när jag skrev sist. Ja hej jag har fullt upp och antagligen glömmer bloggen eller orkar inte skriva x) hahah. 

Sitter just nu på en asvarm och kvav t-bana på väg hem. Ska på kvällstävling på klubben, agility :D ska bli superkul! Får se hur bra vi presterar i värmen.. ;p hahah. 

Annars då? Jo jag kämpar på. Har ingen energi till jobbet, vilket inte blivit bättre då vi bara varit två typ hela veckan. Men jag kämpar på! Vi kämpar på :) 
Är ju snart helg igen iaf ;) haha. 

Helgen som var så var det ju Elitloppshelgen :D tors-sön ! Så skönt att va ledig och bara va! Der var dyrt, men jag vann och gick plus både lördag och söndag (dem dagarna vi var på solvalla), så det var ju super :D vann inga jättesummor eftersom jag inte spelar för så mkt pengar, men största vinsten på lördagen var ca 800kr och på söndagen 700kr :D supernice ju! 
Vi åkte en del båt, både calles båt och snipan! På torsdagen åkte vi till deras klubbholme ute på ekerö ngnstans. Vi spelade kort, grillade och drack massa cider ;) 
Innan vi åkte dit hjälpte vi till på båtklubben med att tvätta calles husbil och åka till återvinningsstationen i typ bromma för att slänga skräp. Vägen dit var helt sjuk då vi höll på att bli påkörda av en buss som insett att han ej kom in på en väg inne i stan, och då skulle backa rakt ut i korsningen där vi befann oss. Vi skulle ju nämligen in på den vägen dit den inte kom, och när bussen började backa så fick pappa inte i backen (Vi åkte med calles gamla skruttiga bil som ingen av oss kört innan). Busschauffören som säkert var lite stressad såg oss typ inte så pappa fick hänga på tutan för att han inte skulle mosa sönder oss ;O Emil och Sara fick hoppa ut för att putta bak bilen tsm md ngn random kille som dök upp för att hjälpa till x') samtidigt ringde jag calle för att försöka få reda på hur man fick i backen, men dem lyckades putta bak bilen tillräckligt så bussen kunde fortsätta backa så vi sen kom förbi. Hahah alltså var helt sjukt x) 

På fredagen åt vi grillbuffé på grodhavet och efteråt blev det lite kortspel. 
Lördag var det hamnfest på båtklubben när vi kom tillbaka efter solvalla, så vi drack och dansade och var sociala med allt folk! 
Efter solvalla på söndagen blev det obligatorisk middag ute tsm med allihopa och jag och syster var inte hemma förrän typ 22 ;P 
Bra helg, bara ett år kvar till nästa gång ;) hahah. 

Samsung suger, går typ inte att markera all text..? Så bilder lär ni få glömma i mina inlägg då det sist innebar att hela texten försvann.. kanske slänger in ett eget bildinlägg sen, om jag orkar. 

RSS 2.0