Sooooo HIGH

En kväll ensam hemma. Eller okej, Morf är här :) Kanske behövdes det. 
Vi har inte gjort mkt. Sett på film, myst (mysit? Hur fan säger man?! XD) i soffan och ätit onyttigheter ;) 

Är lite besviken då folk bangar hundträning i sista sekund. Andra dagen denna vecka. Får se om det fortsätter så.. 
Så ahh har typ världens hundträningsabstinens.. Så kompenserade det hela med att anmäla mig till vår första rallylydnadstävling :D jao syster sa att vi kör och så får vi se hur det går, så 8e maj debuterar vi båda i rallylydnad med våra pojkar! :D dags att plugga skyltar alltså ;) hahah. 

Har ju dessutom tänkt börja springa med Morf, och nu får vi sätta fart med det, för 2a september ska vi va med i (på?) "Run with your dog" som är ett motionslopp tsm med sin hund :D Superkul, och jag är grymt taggad! Bättre kondis här kmr jag!!! :D eller okej, måste bli frisk först. 
Ska träna agility imorrn, men ska försöka ta det lugnt, och sen får jag väl hoppas att en ganska lugn helg gör susen! ;) 

Inte så glad

Är arg. 
Kvällen kan ta sig. 
Alla kan ta sig. 
Fuck you. 

Bye bye påsken

Påskhelgen har sprungit förbi. Imorrn är det dags för jobb igen, men en 4 dagars-vecka är ju helt okej ändå ;) Dessutom har man planerat en del saker så det lär gå fort och så äre helg igen sen ;) hahah. 

Jag blev såklart sjuk i typ fredags.. Så har varit sjuk hela helgen. Som tur är så var det en ganska mild förkylning, så jag har ändå kunnat promenera samt träna med hunden ;) Huvudet har dunkat till och från och näsan har ömmat som satan efter allt snytande, men så kan det va ;p hahah. 

Har egentligen inte gjort så mkt denna helg. Tagit det lugnt och sysselsatt mig åt hundträning och filmtittande! Jao jag och syster nördar Wallander ;) 
Vi var ute en sväng med bilen i lördags också, så köpte ett trä-"staket" som jag satte upp på väggen för att kunna hänga mina och Morfs rosetter på. Blev superbra!! :D 
Hämtade brur, lämnade bilen hos mamma och pappa och gick upp till byn för att köpa mat på Tacobar. Nam nam! Lite kul då vi inte planerat att gå till Tacobar direkt efter vi lämnat bilen, och jag hade med mig Morf men inget koppel.. X) hahah. Så Morf fick gå lös uppe i byn. Han var såå duktig! :D en guldstjärna till min lilla plutt<3 
Vi spelade Magic, kort och wii och hade straffshotar samt åt tårta. En supertrevlig kväll med bästa sällskapet<3 
Igår söndag blev det inte mkt gjort. Större delen av dagen låg vi inne och såg på Wallander. Men vi hann även med att träna lite med hundarna samt gå en härlig kväll/nattpromenad! :) 

Idag klev vi upp ca 9.30, för en timme senare kom Elisabeth med Bossa. Bossa är en kelpietik som jag ska passa lite till och från och ev träna med. Det blev en härlig promenad på 1,5 timme till grimstafältet i solen. Härlig start på dagen! 
Det gick väldigt bra med Bossa, men när Doris kom så gick det sådär (trots att dem fick träffas ute..), men ja jävla tikar. Man ska ha hanhund ;) hahah. 
Får se när jag ska ha henne nästa gång, eller om jag hänger med dem när dem kör sök för att få se henne in action så att säga :) vi skulle höras. 



Vi har sett på Wallander, hur många filmer som helst, men tog oss också ut för att träna lite med hundarna. Och poff så har jag typ valt låt till mitt freestyle-program, och dessutom fått till ett väldigt bra program! :D vi behöver träna mer, och jag måste dela upp det lite när vi tränar så att varje "moment" blir säkrare, men det känns superbra! Är grymt taggad på att tävla! Men finns inte mkt tävlingar ute, och då jag missa anmälan till en tävling i sthlm om 2 veckor så blir det ingen tävling i freestyle förrän i september för oss x) långt dit, men ja då har vi ju tid att träna massa ;) hahah. 

Vi försökte oss på att ta fina "utställningsbilder" på killarna också, men dem blev inte så bra som vi tänkt. Helt okej, men ja dem hade kunnat va bättre ;p fina är dem iaf!<3 

Men nee, borde sova nu, öppnar imorrn, jobbar till 18, ska träna med folk på söder, hämta bilen hos föräldrarna och sen träna agility vid 21.30.. X) fullt upp! ;) 

Hundnörden Sandra

Jag är -trots ett halvbra träningspass idag- grymt taggad till att träna med Morf! 
Jag vill träna massa lydnad, rally, freestyle och agility!! Vill ut och tävla!! 

I lydnaden börjar vi få koll på klass 2 momenten. Eller okej, egentligen är det bara fjärren och rutan som vi inte kunnat. Men nu tycker jag att vi har en bra fjärr, kanske inte så snygg som jag egentligen skulle vilja ha, men helt klart bra! Stabil och säker! :) 
Rutan har vi börjat ordentligt med nu, men det lär ta ett tag innan vi får till den. Just nu så måste han ha externbelöning eller target som retning, men vi ska nöta den och hoppas vi får till en fungerande ruta! 
Ska anmäla mig till lite tävlingar snart, med första den 5e maj! Spännande!! Så ja vi har iaf ganska lång tid på oss att få till den där rutan ;) 
Hopp över hinder känns sådär, så den måste vi jobba lite på också. Alltså han kan ju kommandot hopp, så vi lär ju inte nolla det momentet, men tror han kmr sätta sig för nära hindret, vilket jag gissar kmr ge avdrag x) men, men. 
Utöver dessa moment känns det som om vi har ganska stabila och bra moment :) 


I rallylydnaden är vi ju nybörjare. Har aldrig funnit ett intresse i sporten, men jo det är faktiskt roligt! Kul att träna tsm med syster också! :) Vi har bestämt oss för att träna tsm och sen ge oss ut och tävla tsm! Spännande! Måste plugga skyltar ;D 
Eventuellt blir det tävling den 8e maj ;) beror lite på.

I freestylen är vi ju även där nybörjare, och jag tkr det är svårare än vad jag trott xD måste välja ngn låt och sen försöka få till så tricksen funkar bra till låten. Plus att jag trott att programmen ska va typ 45 sekunder långa... Men Amanda som tävlat en del freestyle sa att jag ska satsa på ca 1,20 långt! Alltså typ dubbelt så mkt som jag trott.. X'D hahah. Så ja vi ska lägga lite mer tid på fler tricks och sen försöka binda ihop det så får vi se x) haha. Spännande! Blir nog ingen tävling förrän tidigast i sommar iaf.. Om vi ens är redo för det då xD 

Och så agilityn.. Åhh bästa sporten<3 jag och Ina är galna och ska åka till Mora den 10e april för att tävla!! XD Över dagen bara.. Alltså 5 timmars bilfärd dit, flera timmars tävlande (4 lopp :D) och så 5 timmar hem... Hahah x') kmr va död. Men det ska bli så jävla kul!!! :D 
Annars ska jag på kurs den 23e april sen och så har jag bokat in en tävling i Vallentuna den 15e maj! Superkul!! 

Annars då? Jo jag fick massa pengar i lön denna månad :D fick ut över 18 000!! Massa pengar för mig jao :) Superkul! Och fick dessutom 1000kr i påskpresent från chefen!! Så snällt :D:D har slösat lite pengar på saker jag behövde, men även sparat en del. Känns bra :) 
Ja och så körde vi rulla peng på jobbet! Superkul :) 

Påskhelg är superskönt! Långhelg!! :D 
Idag har jag och Sara varit grymt duktiga! Vi var och träna med hundarna, åkte till XL zoo, storhandlat på coop i vinsta, åkt till vinsta zoo, lämnat hundarna hos mamma och pappa för att åka och tvätta bilen! Och när vi kom hem så städade vi! Dammade, dammsög och skura! Grymt duktiga :) mhm! 
Vi har pluggat lite rallylydnads-skyltar, för imorrn ska vi träna :) hoppas hundarna är piggare då! Sen ska brur komma hem till oss så ska vi spela Magic hela kvällen :D:D Life is good! 

STRESSEN

Alltså den här morgonen... 
Hämtar monki och kmr till dagis typ 5 över 7 och tänker vad skönt att jag är så tidig då jag var lite "sen" i måndags (7.15 var jag på dagis då xD) MEN vem tror ni har glömt dagisnyckeln hemma.. Eftersom hon valde att inte ta väskan med sig idag igen och endast tog hemnycklar och nycklar till monki (HUR I HELVETE KUNDE JAG TÄNKA PÅ MONKIS NYCKLAR MEN INTE DAGISNYCKELN?!?!? Blir så jävla trött på mig själv)..
Går snabbt till tesso samtidigt som jag ringer henne typ 5 gånger.. Inget svar. Vilket inte är det minsta konstigt då kl är 7 och hon börjar 10. Kan inte bara stå där som ett mongo när jag inte får ngt svar så ringer ringvägen som självklart inte svarar... 
Går dit men känner att det är helt i onödan då jag nästan var säker på att vår extranyckel inte blivit tillbakalämnad till dem. Försöker samtidigt forts ringa tesso samt leta reda på hennes hemnr ifall hon nu skulle svara på det.. 
Kmr till ringvägen, självklart hade jag rätt så dem hade ingen nyckel. Då var kl typ 20 över.. 
Ringer tesso, inget svar. Ringer chefen för börjar få panik och vet inte vad jag ska göra. Hon ska leta efter tessos hemnr och jag ska ringa marie ifall vi inte får tag i tesso.. 
Precis då svarar tesso på mitt sms. Så jag typ halvspringer från ringv till tesso -svetten rinner som satan - hämtar nyckeln och typ torkar paniktårarna. Är på dagis ca 07.31 där det såklart står massa folk utanför.. 
Slänger in morf och monki och tar emot alla hundarna. 
FYFAN för den stressen. Nu har jag ont i huvudet och magen, och är dessutom asbajsnödig. Hade tänkt bajsa hemma men tänkte att nee jag väntar till dagis så kan jag bajsa i lugn och ro. (Ja varsågoda för den infon) 
Ska bara hålla mig i typ en timme till, om marie kmr vid 9 vill säga... 

Härlig morgon x') 

När man minst anar det

Veckan var sååå seg och lång. Men äntligen blev det helg, och idag var det agilitytävling i Kumla hela dagen!! :D 

Vi hade bestämt oss för att åka så vi skulle va där ca 45-50min innan beräknad tid för första banvandring för medium.. Bara det att dem var så sjukt snabba.. Så när vi kom dit -ganska precis när vi planerat att va där- så hade medium redan börjat... 0.o så ja första loppet gick vi inte ens banvandring.. X'D 
Det gick inte så bra, först markera jag gungan dåligt så han klev av den, och så klev han ur slalomet en port för tidigt.. ;O plus att sen i slutet så blev det konstig handling och missförstånd x) så ja en disk där. Jag tkt ändå det gick helt okej med tanke på att vi ej banvandrat, plus det faktum att jag var asnervös just på grund av det x'D 

Andra loppet var Morf grym!!! Och trots att jag slarva med att kolla på han vid blindbytena så greja vi en nolla! Och knep dessutom 4e platsen med pinne!! :D:D:D så jävla bra!! Hade inte alls räknat med att vinna en rosett och ta en pinne, så var så jävla glad! Vår första pinne i klass 2 :D och jag som efter tävlingen i Linköping trodde vi skulle behöva lång tid på oss innan vi skulle plocka första pinnen i klass 2 ;) 
Tredje loppet gick riktigt bra! Förutom att jag slarva med en markering på ett hinder så han sprang förbi det x) så ahh 5 fel där, men räknade ut att vår tid änåd inte hade räckt till pinne då det var massa snabba hundar som nollade sig och som hade väldigt bra tider! Var ändå jättenöjd över loppet :) 

Fjärde loppet var så jävla bra!!! Tyvärr räckte inte tiden till en pinne, MEN vi gjorde typ vårt bästa lopp ever och kom på en 5e plats (precis under pinne såklart ;p) med endast 2,5 sekunder ifrån den som vann. Och då vet jag att jag kunnat springa lite snabbare, plus att han saktar ner och nästan stannar upp en superkort stund efter ett hinder. Så ännu mer speed och lite tightare svängar och mer tryck ur svängarna, då jävlar! ;) GRYMT nöjd över det loppet iaf!! 

Superbra dag där jag kört massa bil. Gick väldigt bra att köra, men var lite jobbigt hem i mörkret. Men bra att öva på att köra i mörkret :) 

Morf var verkligen grym hela dagen! Taggad och fokuserad! Och lugn vid sidan av i buren. Bättre kan det fan inte bli! :) 
Dags att sova! Imorrn ska jag typ inte göra ngnting ;) 

Bra helg

Hade en superbra helg med lagom mkt att göra! 
På lördagen var jag och Sara på prova-på-rallylydnads-kurs vid ängbyplan med Zombie! Morf och resterande hundar (Doris, Chuck och Mus som är två hundar som Sara passat över helgen) fick sitta och vänta i bilen under kursens gång. 
Zombie var superduktig, och både jag och syster är taggade på att träna mer så vi kan komma ut och tävla :) 



På kvällen sen så spelade vi kort -poker- hos mamma och pappa. Nadja, Tonie och brur var med också. Superkul och trevligt :) 
Var hemma ca 3, så söndagen blev ganska lugn. Orkade ändå ta mig ut och träna tsm med Ina. 

Agilityträning stod på schemat där vi först och främst skulle se om Morf skulle ta gungan. Jag var lite nervös, men fick köra gungan med Ru ngr gånger innan jag körde med Morf. Inga problem sa han! :D sån lättnad när han tog den utan minsta tvekan! Han tog det kanske lite lugnare än han tidigare gjort, men det är ju bara bra då han annars inte hinner bromsa. 
Vi tränade inte så länge, det var grymt lerigt och både jag och Ina var lite småsega ;) Men jag tränade lite på "ut"kommandot, på A-hindret och lite slalom, och dessutom hade ngn byggt en lägre balans så jag testade att köra lite RC! Första gången på en ny plats, och mkt högre än vi kört med tidigare. Dessutom testade jag att köra hela balansen, alltså att han fick springa upp och sen ner. Tidigare har han ju bara kört på plankan, som ska föreställa nerfarten på balansen. Han hoppade kontaktfältet ngr gånger, så vi gick fram lite för fort fram då, men efter dem gånger han hoppat så gjorde han rätt. Så han har ju typ fattat vad det är jag vill ;) Men ja vi ska backa lite mer och fortsätta på samma sätt! :) 
Kom hem och gick sen tsm med syster hem till mamma och pappa för att se på Beck "Gunvald" och "Steinar". Supermysig kväll :) 

Så ja, bra helg! Nu längtar jag till nästa helg.. Blir agilitytävling hela lördagen :D vill ha helg nu! 

Älska agility!! <3

Igår hade jag en av dem bästa dagarna på länge. Solen lös och det var riktigt vårväder! Jag kunde gå i bara fleecetröja en promenad och utan mössa ;) hahah. Hundarna var duktiga och ja jag var på otroligt bra humör. 

På kvällen var det agilityträning för Linda Enberg, alltså hon är så grym!! Hon får mig att springa som satan, peppar så grymt bra och är så sjukt duktig och dessutom engagerad i en. 
Morf var astaggad och fan vad vi sprang! :D Grymt rolig bana vare också, typ en klass 3 bana sa hon sen :D Var helt slut efteråt men ville egentligen bara springa mer!! Åhh vad jag älskar agility!<3 
Jag måste bara träna upp min kondis och ja mina ben lite.. Har typ ingen kondis för att springa alls, och benen mina är typ döda efter såna här intensiva pass där jag verkligen sprungit ;p hahah. 

Även idag har jag haft en väldigt bra dag! Så skönt! :) 

Det har varit tungt ett bra tag nu, och visst finns det en del jag fortfarande tkr är jobbigt.. Men nu ser jag ljuset och plötsligt äre som om allt blev lite lättare. Lite bättre. Åhh vad jag mår bra just nu! Trots lite ont i ena foten och benet.. ;) men det är så värt det! 

Helgen

Mamma klagade över att jag skriver så sällan, så här kmr ett litet inlägg om helgen ;)

Hela lördagen spenderades åt att inte göra ngt alls. Eller okej, jag och syster låg i soffan typ hela dagen och såg på Beck ;D Vi har sett 26 filmer nu xD Hade svinont i benet och under kvällen blev det typ värre. Men gissar på att det var lite träningsvärk som tsm med den andra smärtan gjorde svinont. Är iaf min gissning x) hahah.
På söndagen var det bättre med benet! Inte helt bra, men mkt bättre än dagen innan. Vi spenderade även söndagen åt till att ligga i soffan och se på Beck ;) Men sen på kvällen lånade vi bilen och åkte för att träna lite rallylydnad i hundhallen i kungsängen tsm med Cicci, Stina, Amanda och Liza! :) Superkul, men lite trångt att va så många ;P Men det gick! Totalt hade vi 9 hundar med oss. Amanda med sina två, Stina, Cicci, Liza och jag med varsin, och så syster med Zombie plus 2 passningshundar x'D
Att få dessa att sitta stilla för en gruppbild var inte det lättaste.. speciellt inte när två var valpar på ca 16-17 veckor xD hahha. Men det gick! Skam den som ger sig ;) (den undre bilden demonstrerar dock hur dem flesta bilder såg ut... plus en hel del bilder med folks ben mitt i xD)

Jag var ledig på måndagen, vilket var superskönt. Även den dagen blev väldigt lugn. Vi såg på Beck och senare på kvällen när Ockra och Doris blivit hämtade (Ockra är en kompis sheltievalp som syster passat, och Doris är systers daghund) så tog vi en kvällspromenad med Zombie, Morf och Buster som syster passar ;) Vi passade på att träna lite med våra killar och avslutade sen dagen med ännu en Beck-film xD
Beck och hundträning, ja det är en superbra blandning! ;)

Idag har jag jobbat. Har varit en ganska bra dag, men med viss irritation. Inget ovanligt, det är lite som det är. Men som sagt, en ganska bra dag ändå :)
Jag slutade 16 och åkte tsm med pappa hem till han och mamma. Syster kom dit och vi åt tacos och hade det trevligt innan jag och syster gick hem.
Imorrn blir det träning på söder igen efter jobbet! Träningsgruppen som vi dragit igång är så bra!! :D Bästa är att vi är väldigt många, alla olika men så roliga och omtänksamma människor! Och dem flesta av oss tränar/tävlar i flera olika grenar så vi kan variera oss väldigt mkt och hjälpa varandra. Superkul! :D

Nu ska syster gå och lämna Buster som hon passat i typ en vecka, och när hon kmr tillbaka.. jajamen, då ska vi se Beck ;D hahha.

MAXIMERAD agility

Hade en sån sjukt bra dag igår!! 
Upp tidigt för att gå och hämta bilen hos föräldrarna, sen åkte jag och Morf till Arninge för en heldag med agility! :D 

Var på plats ca 7.30, det skulle börja 8 så hann rasta av Morf ordentligt innan! :) 
Kl 8 började det med liten föreläsning om hoppteknik, ngt som var väldigt intressant! 
9-12 var det första passet med agility, ett pass som jag ej betalat för. Jag betalat paketpris 1500kr för alla föreläsningar under dagen samt 2 agilitypass (av 3 totalt). Morf fick då ligga i buren och bara ha det tråkigt större delen av den tiden ;p hoppades detta skulle göra honom astaggad när det senare skulle bli dags för oss att köra ;) 

Vid 12 var det ännu en föreläsning, denna handlade om tävlingspsykologi, ngt som var grymt intressant! 
12.45 var det lunch i en halvtimme, och sen ännu en föreläsning, denna om svängar, ngt vi borde lägga lite mer tid på. Dels för att lära oss göra tighta svängar, men vi borde också lära in svängkommandon! 

Kl 14 var det äntligen dags för oss att köra, och satan vad kul det var och Morf var så grymt taggad!! :D Konstigt då han fått sitta i bur större delen av dagen tills dess ;p hahah. 
Vi hade fart och en grymt skön känsla igenom hela eftermiddagen!! Detta trots att vi vid 17 körde löpteknik där vi kutade gärnet utan hundarna xD Fy satan vad kul det var att få gasa fullt ut fram till ett hinder och så ner för att låtsas visa en tight sväng för en hund och sen upp igen och kuta tillbaka! Så kul! Men satan vad jobbigt det var! Blev en del kordinationsövningar också och att träna på att kunna accelerera! 
Var inte alls helt slut efter den timmen... X'D 


Men 18-21 var det sista agilitypasset som hade fokus på full fart framåt, och fastän man var helt slut i både huvud och kropp så körde man gärnet! Så jävla bra!!! :D Jag kämpade mig igenom slutet och Morf höll sig taggad igenom hela eftermiddagen och kvällen! Så jävla duktig! Precis sådär som jag vill ha han när vi kör!<3 


En grymt bra dag!!!<3 

Enda tråkiga var att jag fick en parkeringbot (jag och typ 5 andra..) för det var strul med ett bilbesiktningsbolag som tidigare typ låtit kunder till hundsportshallen stå på deras platser, men som precis veckan innan börjat bli noga med att det inte skulle va så.. Eller ngt sånt). Kul när man redan har tight budget -.-' men "bara" 300kr iaf.. En positiv sak med det var dock att personalen i hallen kände sig lite skyldiga och har lovat oss som fick böter tid i deras hall som kompensation! Jävligt snällt :D 
Jaaa och sen -som den grymt otränade människa jag är- så lyckades jag mobba sönder ena benet när vi hade vårt löppass.. Så hade småont hela efm och kvällen efter det :/ det kändes inte när man sprang iaf ;) hahaha.. 
Har dock haft ont hela dagen idag. Vettefan vad jag gjorde, men hoppas det är bättre tills imorrn! 

Trött tjej punkt com

Har tänkt jag ska skriva blogg men vet inte om jag orkar x') är trött och seg. Har gått alla promenader igår och det blir samma idag. Igår hade jag dessutom ont i huvudet hela dagen och mådde allmänt inte bra. 
Fick typ ett nervöst sammanbrott eller ngt senare på dagen och blev väl både irriterad och arg över orsaken till det.. 

Idag är det bättre men jag är sjukt trött. Orkeslös skulle man kunna säga. Men snart är det helg! Blir långhelg för mig! Imorrn är jag ledig för agilitykurs hela dagen!! :D sen på måndag är jag också ledig. Sjukt skönt! 

Tränade på fotbollsplanen både måndag och tisdag, var grymt bra träning båda dagarna!! I måndags var det mest fokus på freestyle och i tisdags blev det mest lydnad! Superkul att ha fått igång en träningsgrupp :D 

RSS 2.0