Händer mkt

Jag har glömt bloggat och sen har jag typ inte hunnit/orkat x) 

Förra helgen sprang förbi! Började både lördag och söndag på lugnt vis hemma. Eftermiddagarna ägnades åt agilitykurs lördag och inofficiell agilitytävling söndag. 

Kursen var grymt rolig!! Vi fick lära oss en del nytt och utmanades till att testa ny handling! Grymt kul! Lite svårt ibland, men vi löste det :D Morf var taggad och superduktig! 

Tävlingen på söndagen var väldigt rolig! Jag hade anmält mig till två lopp, där ena var utom tävlan då det var blåbärsklass (som man fick tävla i om man ej vunnit ngr pinnar på officiella tävlingar ;p). Den banan gick väldigt bra, väldigt enkel var den förvisso ;) 
Andra loppet var svårare. Sjukt mkt svängar och jag glömde till och med bort banan för en sekund när vi körde.. XD Som tur var så var Morf i en tunnel precis då så jag hann komma ihåg den ;) hahah. Vi satte en nolla och lyckades komma på andraplats :D var så stolt och nöjd! 
Veckan har sen sprungit fram den också. 

Tisdag efter jobbet blev det lydnadsträning med Ina och syster i kista! Superkul och det känns ganska bra inför nästa veckas tävling ;) 



Har haft lite problem med synen när jag sett på tv med text så igår var jag på synundersökning under lunchen, och ja jag måste skaffa glasögon. I första hand när jag ser på tv, men helst hela tiden ;O ska man bara hosta fram 2-3000kr till ett par glasögon... Jippie x') 
Efter jobbet sen åkte jag till Abrahamsberg. Sprang en sväng med hunden och sen blev det rallylydnadsträning med syster och Cicci, samt Emilia! Emilia hade haft kurs innan så vi tränade på hennes bana vilket gick superbra! :D 



Idag blev det agilityträning på klubben efter jobbet! Morf var grym! :D Vi träna på att jag gick iväg långt vid starten och jag kunde lämna han i slalom samt mkt annat fint! Måste dock träna mer kontaktfält! Synd på tråkigt väder igen dock. Var ganska blöt när jag kom hem kan vi säga x') haha.


Hem och duscha och nu ser jag på film med syster och Cicci. Lånar Ciccis glasögon så ser äntligen texten på tvn x'D hahah! 
Har varit så jävla trött både idag och igår. Mest igår men ahh. Sen ska man upp kl 6 imorrn för att öppna dagis och så typ kl 6.30 på lördag för att va funktionär på rallylydnadstävling på klubben x') hahah skjut mig. Det ska bli kul med tävlingen, men jag vill gärna ha söndag så jag får sova lite ;p hahah. 

Fullt upp

Så var det fredag! Veckan har känts aslång! Samtidigt som den sprungit fram. Hur det nu är möjligt xD hahah. 

Viss irriation hit och dit, men överlag en väldigt bra vecka! :) 

I tisdags slutade jag 16 och åkte jag och syster hem till brur för att spela magic. Klev innanför dörren och blev superöverraskad och chockad när Ronja var där! XD Trodde liksom hon var i Australien xD hahah. Superkul överraskning!<3 
Vi åt tacos och spelade magic hela kvällen. Supernice kväll! Fick en jättesöt känguru från Australien också från Ronja! :D Tack!<3
I onsdags slutade jag också vid 16 och åkte till slussen för att sätta mig på saltsjöbanan. Hem till Pia med Lexie (en kelpie) och vi tog en promenad i skogen och körde lite, lite agility på hennes tomt. Blev dessutom bjuden på middag :) 

Igår, torsdag, drog TG- träningen (agility) på klubben äntligen igång! :D så nu är man uppbokad alla torsdagar ett bra tag framöver ;) maha. 
Superkul att köra igång och det var en väldigt rolig bana som man fick springa mkt på! Superkul! Synd bara att mitt jävlar anamma alltid saknas lite på träningarna x') hahah. Det är bättre på tävling -vilket i för sig är bra ;) men känns som om jag måste plocka fram det ännu mer :p Får träna på det helt enkelt. 
Supertrevlig kväll som gick väldigt fort då vi bara var 4 pers, och dessutom börja det regna så när vi var klara var det inte direkt ngn som var jättesugen på att stanna och träna mer xD Kan säga att jag var dygnsur när jag satt på bussen hem x') hahah. 

Ikväll ska jag försöka ge mig ut på ett springpass med hunden. Får se om jag lyckas eller ej ;p jobbar ju 7.30-18 idag så får se hur pigg man är ;) 

I helgen blir det massa agility! Lördag är det kurs för Enya Habel och Tobias Sjöberg! Ska bli grymt roligt! Kul att testa gå för nya instruktörer! Även om jag gillar dem jag gått för tidigare supermkt!<3 Men ska bli kul att köra för ngn som aldrig sett oss köra :) 
På söndag sen är det inofficiell tävling i upplands väsby! Alltid kul med tävling :D Ska passa på att utmana oss lite, eller ja, ska försöka tänka på det iaf ;) hahah. 

Igår

Igår var det filminspelning på dagis. En filmskola som håller på med ett filmprojekt eller ngt? Vet inte riktigt men var kul att se, och Morf fick va med och filmas ;D
Igår var en ganska bra dag. 

Igår bestämde jag mig för att ta mig ut och springa lite med hunden. Otränad som jag är så bestämde jag mig för att det som ett första pass skulle räcka att springa hem till mamma och pappa, och sen hem igen. Skulle dessutom hämta ett nytt halsband till Morf samt en avi till ett paket jag ska hämta ut idag, så vart ju perfekt ;) 
Morf tkt det var grymt roligt att dra! Men stundtals sprang han så att linan inte var helt sträckt. Men kanske lika bra för när han sprang på och drog så sprang jag nog lite snabbare än jag kanske borde gjort xD Drogs ju med av honom xD hhaha. Var iaf väldigt roligt, och jag sprang nästan hela vägen dit, och nästan hela vägen hem. Gick sista biten hem, dels för att jag var slut i benen xD men också för att jag tänkte det kunde va bra att varva ner lite innan man kom in ;p hahah. Så ahh blev en väldigt kort tur som första runda, men är ändå nöjd! Dessutom höll jag mig ifrån godsaker under hela dagen! Duktig! :D
Planen nu är att dra ner lite på godsaker, har ju typ ätit ngt VARJE DAG ;O hehe.. Så dra ner lite plus springa 2-3 gånger i veckan, och då börja med ca 20-30min pass. Blir nog bra hoppas jag ;p 
Nya fina halsbandet med minions på!! :D<3 av en slump blev det samma färg som selet (tänkte inte alls på det när jag valde färg), så passa ju superbra ihop! :D 

Kelpiebebisar<3

Här kmr massa bilder på bebisarna från idag!! Valpen jag blev kär i är den med ljusblått/turkost halsband<3 













































För att överleva

Åkte med Sara, Rebecca och Amanda typ till Örebro för att hälsa på en kelpiekennel! Amanda har ju Marwin därifrån, så han följde också med ;) 

Blev valpmys i ngr timmar med 4,5 veckor gamla valpar!!<3 Sjuuuuukt söta! Ville ju inte alla ta med dem hem.. X') Blev jättekär i en av hanvalparna också! 
Hur jag ska kunna välja mellan en miniaussie eller kelpie som nästa hund är en bra fråga.. Men är inte säkert att det ens kmr bli en till hund i år. Det beror helt på vad som händer.. 

Annars då? Jo det är väl okej. Mkt tankar. Mkt känslor. Mkt irritation. Helgerna är bra. Jag gillar helger<3 men är taggad för ny vecka. Måste försöka äta lite mindre godsaker och träna mer ;p 

Har roliga saker planerat nu i veckan. Det är så jag klarar mig. 
Imorrn tänker jag försöka ge mig ut på ett litet löppass med hunden. Får se om jag lyckas med det x) hahah.
Tisdag blire magickväll med syskonen<3
Onsdag ska jag åka saltsjöbanan hem till Pia med Lexie och träna lite agility. Ska få testa köra med racer-Lexie xD ska bli superkul :D 
Torsdag drar träningsgruppen (TG2) i agility igång!! Åhh som jag längtat! :D vi är redo att träna massa på klass 2 banor!! Ska bli superkul! 

Ja och sen äre fredag och så helg igen ;) maha. 
Slänger in ett bildinlägg på valparna från idag imorrn ;) 

Bildbomb igen jao!






















































































Händer inte mkt

Så segt att va sjuk. Lite nytta har jag gjort idag iaf. Borstat tänderna på hundarna, plockat upp tvätten och diskat. Jao samt rensat min mail -hade huuuur mkt som helst på den x) 
Annars har jag bara sett film. Sara var borta idag så jag var själv hemma, alltså inge Wallander -som vi btw sett klart nu! Utan jag fick för mig att se SAW filmerna. Har aldrig sett dem innan. Hann se 3 st innan syster kom hem. Nu har vi precis börjat se på Johan Falk xD hahah. 
Just nu är hon ute för hon ska möta Halos matte och få lite mer mat samt lite ben. Efter det blir det middag för oss! Sen middag, men ja så kan det va när kocken är borta hela dagen xD hahah. 

Igår var syster i skogen med hundarna och tog massa bilder med vår nya kamera :) Blev väldigt bra! Även om det såklart skulle kunna bli bättre ;) hahah. Slänger in ännu ett bildbomb inlägg lite senare! :) 

BildBOMB













































Andra avfarten i rondellen

Är så jävla trött! Idag har vi varit på Agilitytävling i Leksand! 3 timmars körning dit, ca 5 timmar på plats, och så 3 timmars körning hem. 
Var ju dessutom dum igår och kom inte i säng förrän typ halv tolv.. X') och så upp kl 4 imorse xD fyfan! Kände mig mer död än levande. Men väl på väg mot Leksand kändes det bättre, och jag var supertaggad! 

Det gick väldigt bra att köra dit och hem, men sista halvtimmen hem var fan jobbig xD sen att jag hade ont i smalbenet på vägen dit och sen ont i foten på vägen hem är en annan sak x) 
Ngt som var lätt underhållande var att det var sjuuuukt många rondeller där man i typ alla skulle ta andra avfarten.. Ganska kul x) hahah nej vi är inte alls lättroade ;p 

Sammanfattning av våra lopp:
Agility A - jag släppte iväg han för tidigt i starten så hann ej göra dem byten jag ville. Hamna helt fel och resten av banan fortsatte i den känslan x) en disk, men positiva var att han var taggad och glad! Var mest kaos med ofokuserad matte så tittade igenom det för att se vad man kan göra bättre, men raderade det sen xD hahaha.

Hopp A - en bra början, men en ganska svår dold tunnelingång strula till det för oss så fem fel där x) synd, men annars ett bra lopp! 

Hopp B - en ganska klurig bana som "skördade sina offer" ;p två nollade, varav jag och Morf var en av dem. En andraplats alltså med pinne! Vår första i hopp klass 2 :D Härlig känsla i loppet, jag fick till en bra tight sväng vid ett hinder där man skulle vända och jag valde att göra den dolda tunnelingången helt annorlunda än gången innan (ja den var såklart med igen xD) Sen var jag liiite sen med ett blindbyte, men Morf är ju så snäll så han fixa det ;p 

Agility B - även denna bana var lite klurig och jag tror vi var 3 som nolla i den klassen? (Eller bara 2 igen?) Jag och Morf knep ännu en andraplacering med pinne! Superfint lopp som jag är asnöjd över!! :D 

Vann två superfina rosetter! :D och nu är vi halvvägs till klass 3 ;) hahaha. 

Spontant är bra!

Blev spontant tillfrågad att träna tsm med Julia igår (hon har miniaussies samt en border collie, fast hon hade bara med sig sin border collie Tuffa :) ) Jag hade inget planerat och hade väl egentligen tänkt åka hem och ta det lugnt, men var på direkt! ;) Vilket jag är grymt nöjd över för vi hade en asbra kväll! :D 

Första gången vi länkade hela klass 2! (Minus platsen, och att jag belönade efter rutan och hopp över hinder) 
Det kändes iaf så sjukt bra!!! Visst behövs det mer träning med vissa saker, men är så jävla nöjd med helheten!! :D 

Fritt följ är han grym i! Han tappar position lite ibland och hamnar lite snett ibland i sväng-halterna. Men annars är jag grymt nöjd! Så duktig :) om jag lär mig gå tydligare och inte ha för bråttom så ska det nog bli super ;) haha.

Läggande under gång känns säkert. Inga direkta konstigheter mer än att jag kanske måste köra mer med kommendering då han satte sig upp då Julia sa "sätt upp hunden" x') hahha. Men annars superbra :) 

Inkallningen blev vi osäkra på hur långt avstånd det är i 2an, så jag klev bort sjukt mkt längre än jag vanligtvis tränar. Morf blev lite osäker vid kommandot, ryckte till och såg ut att vilja vänta på nytt kommando för säkerhets skull, men valde sen att "jo hon ropade nog", och kom ;p Så där ska vi träna med massa olika avstånd! 

Sen var det dags för rutan, och även om det inte gick så fort så trava han utan att tveka ifrån mig och in i rutan samt stanna när jag sa åt han. Var ändå väldigt nöjd med det! :) Men ja vi måste träna mer så den känns säker till debuten! 

Apporten gick superbra!! Bästa apporten han gjort! :D så nöjd! 

Hopp över hinder gick också väldigt bra! Han stannar ganska nära hindret när han kommer över, men jag tränade detta efter på samma sätt som jag gjort med rutan, med externbelöning en bit bort, då klev han bort mkt bättre. Så fortsätta träna så! :) hopp tillbaka var inga problem och han satte sig i snygg fotposition! :) 

Fjärren, inga problem. Han sätter sig ibland inte så ordentligt som jag vill, men kanske har jag belönat detta? Ska nog plocka fram till dubbelkommandon på träningen så han sätter sig mer ordentligt, annars väldigt nöjd! :) 

Så ja, supernöjd! :D 

Efter vi kört igenom klass 2 så klev vi bort från lydnaden och körde en del agility. Mest fokus på slalom, ingångar och speed. Superkul och Morf var så taggad!! :D 
Vi körde ngt litet freestyle move också ;) hahah. 

En grym träning som man gick ifrån med ett leende på läpparna! :) 

Rubrik

Blev ingen agility igår för hade jätteont i halsen hela dagen. Segt, men nu måste jag försöka bli frisk så jag kan börja springa med hunden! Måste va frisk till nästa helg också när vi ska till Mora! X) 

Nu i helgen ska jag inte göra så mkt. Har Benke hela helgen, och ska träffa Malin senare idag :) 
Imorrn blir det fotboll med pappa, samt lunch ute med han och brur samt Benke (hahahah lite roligt med tanke på att jag passar hunden Benke.. xD) och min gudfar tror jag. Inte helt säker x) 

Är hungrig nu, försöker bestämma mig för om man ska äta nu eller vänta lite för att äta lunch ;p hahah. I-lands problem ja. 

RSS 2.0