lite träningsuppdatering av hunden

Utgångspositionen börjar bli ganska bra! :D mer träning på det så ska det nog bli riktigt bra! ;) Har inte tränat det andra så mkt, ja mer än inkallning då jag använt det i samband med utgångspositionen. Men nyss tränade jag lite på ställande under gång. Gick sådär. Okej med tanke på att vi inte tränat så mkt på linförigheten ;P hon stannade iaf, även om jag använder mig mkt av handen som hjälp. Men i början får man ju hjälpa ;) Är iaf hur kul som helst att se henne taggad vid träningen! :)

Att handla med Ronja


I måndags när jag och Ronja handlade mat hem till mig.. Hahha!

hej

Jag städade.
Ronja bakar.
Alex satt vid datan.
och Sara, ja Sara pluggade ;P

Vi ser ju vilka som är dem duktiga ;) hahhaha..

.

JAG HATAR HENNE.

två stora E:n

ELITLOPPSHELGEN:
En av dem bättre helgerna under året. Solat satan så har fått massa färg och massa fräknar. Men har haft det grymt bra med båtåkande, kortspelande, badande (första doppet i år! ;D) och drickande ;P Spenderat massa pengar, men det är väl så det ska va ;P maha. Var riktigt roligt på elitloppet i år eftersom jag dels drack och dels spelade på lite hästar själv :P blir ju mer spännande att se på loppen då ;)





EUROVISION SONG CONTEST:
Såg ESC hos Alex igår! Bästa, bästa, bästa :D Perfekt att matcha det med alkohol och massa fint folk! Vovva var dessutom med och fick öva sig mer i kunskapen om att det inte är farligt med massa folk :P Gick bra tkr jag, och jävlar vad vi taggade varandra när vi hejade på Loreen! Så jävla nice att vi vann också! :D Heja Sverige!






Bäst, bäst, bäst. Nu kan jag klara av ännu en vecka. Jao jag lär väl stapla fram som en zombie halva tiden med tanke på att man inte sovit alltför bra denna helg ;P men, men.. så kan det va :P vila kan man göra i graven. Eller ahh, på vilan på jobbet xD hahah.

fullt upp hela tiden typ

Pallar inte skriva mkt. Ville bara att ni ska veta att jag lever 8) hahah. Kan skriva lite kort att jag träffa Nicolina och hennes kompis Emma med deras två hundar idag efter jobbet :) Vi promenerade lite i judarnskogen, och alla tre hundarna var lösa och skötte sig bra :) Mysigt jao!

Mer uppdatering kmr i helgen eller efter helgen, för i helgen är det ju Elitloppshelgen! :D I like!

give me some money? :D


Fattig-mans-smoothie: frysta bär och vatten. Inte så söt som man skulle vilja, men vad ska en fattig jävel göra? ;D

skogen

Jag och syster åkte till skogen som ligger vid vällingby brukshundsklubb idag. Blev en och en halv timmes promenad med lite träning på linkorrigering och lite på utgångspositionen. Vovva verkade inte alls va på hugget idag, utan var lite seg, så vi körde inte så mkt träning. Det lilla vi gjorde tkt jag funkade ganska bra iaf, förutom att hon var väldigt ofokuserad på linkorrigeringen.
Men, men.. vi satsar mer på nästa träning ;) maha.

Bjuder iaf på lite bilder från promenaden!








Lydnad jao!

Jag, syster och Rebelle spenderade en stor del av dagen ute på värmdö tillsammans med Anneli, hennes hund Enzo samt en annan hund som hon passade.
Vi provade på alla -förutom platsliggning- moment i lydnadsklass 1, och fick tips från Anneli hur jag ska träna. Var riktigt roligt, även om det är hur mkt som helst att lära sig ;D är ju inte bara hunden som ska lära sig ;) haha.
En av dem moment som gick bäst var nog linförigheten, för innan idag har vi varit sååååå dåliga på den ;D kanske var Annelis tips där perfekta för oss! :) Behövs självklart mkt mer träning, men var nöjd med det för dagen iaf!
Apporten hade vi aldrig förr kört, jag trodde hon skulle ta den i munnen och sen släppa den. Men hon ville gå ifrån och ha den lite för sig själv xD det var lite underhållande ;D såå jao, den får vi nog använda oss av klickern och få henne att förstå att man sitter kvar och bara ska hålla i den :P
Hopp gick bra! Har ju tidigare bara använt mig av hinder där hon i princip inte kan gå runt dem, kanske lönade det sig ;P
Tandvisningen är väl egentligen en av dem moment som jag tror vi kmr behöva träna mest på, men när Anneli demonstrerade hur den går till så kändes den lättare än jag tidigare trott. Gäller bara att träna med många olika människor och ge det lite tid så ska det nog gå vägen :P
I läggande under gång måste vi träna mkt mer på att hon ska lägga sig direkt samt rakt och inte halvt framför fötterna på en xD.. hahah. Ställande under gång (eller vad dem övningarna nu heter) måste vi typ börja med helt från grunden med att lära in stanna i stående position. Den lär ta ett tag att få in :P haha.
Inkallningen var helt okej, hon kom med ordentlig fart! Dock måste hon lära sig att bromsa in (det var hon bättre på när vi körde hemma ;P). Sen har vi ju utgångspositionen, när hon ska sitta vid sidan.. ja den suger vi på ;D och jao.. den är ju vääääldigt viktg 8) haha.



Vi såg dessutom på när Anneli tränade med Enzo. Dem tränar i klass 3, ska tävla för första gången i 3an imorrn, hoppas det går bra! :D ahh och sen fick alla tre hundar springa av sig och leka också ;)








Var iaf grymt roligt, och jag är väldigt nöjd med hunden min :) Utöver lydnaden så fick hon också lite annan träning då dem skjöt på skjutbanan intill brukshundsklubben. Hon lyfte huvudet ena gången då det small till ordentligt, men brydde sig sen inte mer om det! Skitbra! :D
Dessutom fick hon träna passitivitet och bara ligga och ta det lugnt vid sidan om planen medans Anneli tränade med Enzo ;) samt åka i en fullproppad buss, vilket hon är väldigt duktig på :P Min lilla stadshund ;) maha.

Imorrn blir det träning igen, främst med inriktning på utgångspositionen och linförigheten tror jag :P Bör nog vänta lite med resten innan hon har förstått det där med att man ska sitta vid sidan ;P ahh, det blir nog bra :P Är iaf grymt taggad på att sätta igång! Inte har vi bråttom heller, för i höst blire ju lydnadskurs, så har vi problem med flera moment så löser det sig nog då ;)

i need you

Vaknade imorse och måste ha drömt.. för såg på klockan och fick ångest då den var 13.23.. gick upp efter ngr sekunder och tog mobilen, som visade 8.23. Skumt, men desto skönare! ;P

Var en sväng förbi båtmacken där pappa jobbar. Var mysigt, och Vovva fick följa med dit också :) Bra träning tänkte jag, men det var inte så mkt folk så blev mindre träning än jag trodde ;P så kan det va.

Har fixat läxor till kursen imorrn, samt sett på glee. Nu ska jag egentligen sova, men blir nog ett sista glee avsnitt innan det :P heheh.

hey hey hey..

Är trött som satan idag också. Har inte så mkt att skriva heller ;P Ska se på Glee snart. Senare ikväll blir det bio med SaraX2 och Jenny! Skräckis, the woman in black. Blir spännande att se om man kan sova sen ;D hahah.

Träffa en lite äldre kvinna som haft korthårig collie tidigare. Hennes hund gick bort i höstas, usch :( Hon var iaf jätte trevlig och Rebelle verkade tycka hon var okej att bli klappad av ;P Kände väl att det var en collie-människa ;) hahah.

TRÖÖÖÖÖÖÖTT.

Blev lite lydnadsträning idag också. Gick bra, men tror jag ska lägga ganska mkt tid nu i början på fotgåendet samt att få henne att sätta sig vid sidan sådär. Jag vet fortfarande inte vad man kallar det ;P Dessutom ska jag i fortsättningen ha med mig en leksakstrasa så att man kan belöna med lite kamp emellanåt! Får iaf ett brett leende över läpparna när jag tänker på hur söt hon är när hon kastar sig framåt i full fart vid inkallningen!<3
Ska iaf träna med Anneli på lördag! Ser fram emot det! :)

Annars då? Trött som satan. Ska se film, egentligen är den för lång men det skiter jag i. Hey kanske sover jag för lite? ;O eheheh.

BÄST BÄST BÄST :D

Idag har varit en jävligt bra dag. Ja hela helgen har varit så sjukt jävla bra att jag skulle kunna leva på bara den hur länge som helst! :D:D:D är på så sjukt bra humör, även om jag är väldigt trött ;P
Har redan skrivit om den grymma kryssningen, men tänkte skriva en del om dagen idag ;)

För det första så spenderade jag så gott som hela dagen på Gröna Lund med Jenny och SaraX2. Syster bjöd mig på det då hon fått guldkortsbonus som innebar gratis inträde och gratis åkband! TAAAACK :D Vi hade grymt roligt och kunde inte haft det så mkt bättre! Åkte lite allt möjligt, bland annat Twister som jag aldrig åkt förut. Var inte på grönan förra året när den var ny så :P Så jävla rolig! Vi garvade åt en lite kille som i kön till Flygande mattan var på Jenny hur mkt som helst. Hur gammal han var det vettefan, 7-8?, men jävlar vad han snackade ;D kaxig liten skit. Sen var det så roligt att Jenny lyckades skrämma upp han och en av hans kompisar.. så dem ville inte åka flygande mattan längre! xD "jag vill hellre gå av" är dagens citat! och jao, man måste egentligen ha varit med för att tycka att det är roligt ;P maha.

Efter grönan blev det trots trötthet hundträning. Taggad som satan att prova på början med lydnaden. Syster gjorde mig sällskap och vi förundrades och gladdes oerhört mycket över hur duktig Rebelle var! :D Vi tränade främst inkallning och läggande under gång. Samt lite hopp :P Så jävla duktig! Sen måste jag ju träna mkt, mkt mer på fotgående ;P det suger vi på :D.. hahah ;P samt att hon ska sitta intill min sida. Vi är väldigt dåliga på det :P men det kmr kanske ;) Är iaf väldigt nöjd med henne efter vårt första lydnads-träningspass! :) <3 och tack syster som gjorde mig sällskap! och tack moster som var hundvakt under dagen och promenerade med Vovva! :) och jaa, tack mamma och pappa för pizzan! :D

Bandit boat 13

Kryssningen var asnice! :D Kvällen började väl inte alltför bra med skumma killar samt att jag råkade klämma Annelis tumme i hyttdörren :O Hon fick gå runt med is och hade grymt ont i den. Inte så konsigt direkt ;O
Senare kom vi iaf igång, och hamnade i en hytt med massa roligt folk! Där spenderade vi större delen av kvällen och natten med massa snack om allt och inget, samt lättsam och skojfrisk mobbning gentemot två killar från växjö ;P hahha.

Vid halv 8 på morgonen var det meningen att jag och Anneli skulle käka lite pizza, men dem började inte servera pizzan förrän vid 8. Så vi tog oss en kort tur förbi hytten -trodde vi ja-, där vi råkade lägga oss ner.. samt råkade somna ;D hahah. Sov i typ två timmar innan vi klev upp för att få i oss pizzan vi velat haft tidigare xD hahah. Resten av dagen spenderades mest till att lyssna på banden som spelade, som trots sin rockgenre var helt okej att lyssna på ;) även om man knappt hörde hur texterna gick ;P maha.





Vi pratade självklart mkt om hundar, vilket alltid är trevligt och nu är jag grymt taggad på att börja träna lite lydnad med Rebelle :D ska ge mig i kast med det imorrn har jag tänkt :D får se hur det går, fick lite tips av Anneli :D Hon ska precis börja tävla i 3e klass med sin hund, en superfin vit herdehund för er som inte vet :P

be good for goodness sake

Idag tog vi ett litet steg framåt. Så kanske finns det ändå hopp för vårt egna!

Syster var med på jobbet, det var nice! Vi flummade en del, det är det vi gör bäst ;P hahah. Var skönt att hon var med, eftersom jag skulle ha med Aston hem efter jobbet :P Han är så sjukt stooooooor xD Alex ska passa han nu i helgen, men skulle inte hinna hämta honom mellan skolan och jobbet, så jao då ställde jag upp x) Och syster hjälpte mig så hon ställde ju också upp ;D.. haha.

Nej nu ska jag snart sova. Upp tidigt imorrn eftersom jag öppnar :P och jao sen är det kryssning som gäller! Tror det blir nice :D Speciellt med tanke på att jag "fick" 300 kr idag :D tillbaka från webhallen som vi beställde varor ifrån i januari men som ännu inte finns på lager.. så jao då ville vi hellre ha våra pengar :P så nu känner jag mig riiiik ;D hahahha, ahh eller ngt. maha.

Men nee, nu BILDER!





we don´t want the world to se us

Är så grymt trött hela tiden ;O På morgonen. Under dagen. På kvällen. Orkar typ ingenting, och jao det suger.

Men, men.. imorrn är det torsdag, sen är det fredag och då ska jag och Bella träffa en staffevalp :D sedan är det kryssning med Anneli som gäller :P Det blir nog nice!

Och nästa vecka är det bara halvvecka, så det kmr bli grymt skönt! Nackdelen är väl att vi har kurs på fredagen.. vilket innebär att jag måste sätta fart med alla läxor vi fått xD hahah. Ska försöka fixa klart iaf en nu, hoppas jag lyckas x)

Vårt EGNA..

För varje sida jag läser blir jag bara snurrigare. Det är som att läsa ett helt annat språk, och det gör mig ledsen, eftersom jag så gärna vill förstå. Eftersom jag så gärna vill lämna det som tär på en bakom mig. Eftersom jag så gärna vill ha det så som jag vill. Så som vi vill. Jag vill, jag vill, jag vill! Men varför ska det vara så svårt? Jag fattar ingenting, och det får mig att börja tvivla på om vi ngnsin kmr få det vi vill ha.

BILDER

Först ngr bilder från promenaden med Alex, Sara, Pontus och Rebelle i lördags! Sen en bild på supersöta Laban som hjälpte mig bära bajspåsar idag på jobbet!










not like the movies

Lugn dag idag. Tog en promenad till mormor med mamma, syster och Rebelle :) Skönt väder! det gillas ;P
hängde sedan med mamma och storhandlade på coop, okej jag storhandla inte men ahh ;P Köpte hundmat också, Magnusson. Så nu provar vi det så får vi se om det är bättre än Eukanuba :P

Annars då? Jo jag har ont om pengar, men det verkar bli en vana nu tills sommaren är slut 8) Det blir nog bra. Det som är bra är att jag tror att folk vet att man kan låna pengar till mig, eftersom jag alltid är supernoga med att skriva upp allt just för att folk ska veta att jag betalar tillbaka. Sånt är viktigt för mig.

Öppnar imorrn, så borde väl egentligen göra mig iordning och lägga mig.. Men jaa, jag är inte så bra på sånt där ;P dessutom borde jag göra lite läxor vi fått till kursen jag och Bella går ;O shit vad jobbigt det är att plugga igen xD hahah. Men, men.. ska se om jag iaf kan börja fixa ngn av läxorna, så får det bli lite mer Ugly Betty sen innan det är sovadags :P maha.

SMILE

Jag och vovva tog oss en promenad från vällingby till blackeberg, det tog typ 50 min. Sedan tog vi t-banan till brommaplan för att gå hem till Alex :P På vägen mötte vi en korthårscollie! Skitfin! :) En hane på 7,5 år. Dem bor tydligen i ängby :P Inte från samma kennel, men är iaf roligt att möta ngn annan med ett korthår :P
Vovva skötte sig iaf väldigt bra hela vägen, och växlades mellan att gå lös och i koppel -eftersom det är ngr vägar däremellan 8)

Nu ska jag och Alex snart bege oss ner till brommaplan -jaa så fort han har duschat klart.. Vi skulle egentligen möta Jenny om typ 2 minuter.. men Alex är inte alltid så bra på sånt där med tiderr 8) haha- och slå oss ihop med Jenny för att sedan gå till åkeshov där hundstallet har öppet hus idag :) Efter det ska jag och Alex -får se om Jenny hänger på eller ej- ta oss en tur till Bromma blocks. Jag har inga pengar så jag är bara sällskap :P
Ikväll blir det filmkväll hos Alex, och kanske ngn längre eftermiddags-kvällspromenad med hunden också x)

Glada hundar :D ..och idioter till människor ;O

Grymt bra dag på jobbet! Jag och Bella var i rastgården idag :D Mysigt jao!

















Hemvägen idag var sjuk. Det börja med att vi i Ropsten stötte på typ 20-30 ungdomar (stavas det med ett M eller två? 0.o hahah). Fulla sådana -.-' SHIT vad högljudda dem var, vilket självklart gjorde min lilla tjej nervös. Vi tog oss iaf förbi dem och upp på tunnelbanestationen.. bara det att efter att ha stått där i typ 1 minut så kmr alla dem där ungdomarna (det måste va med ett M för det såg väldigt fel ut med två xD) upp på plattformen.. skrikandes och hoppandes och jaa jag vet inte vad.. -.-'.. Rebelle blev självklart rädd och gjorde ett flyktförsök, men då jag alltid har kort koppel när vi åker kommunalt så kom hon inte långt, och jag måste säga att jag tkr hon var duktig som satte sig ner intill mig när jag sa åt henne. Tänkte först inte låta oss fly från dessa ungdomar, men insåg ganska fort att det var lika bra att gå därifrån.. Så gick längre in på plattformen, och vovva var jätte duktig som gick bredvid mig och inte gick som om hon ville fly. Dessutom tog hon kontakt med mig, vilket är väldigt positivt :)

Väl i centralen så fick vi vänta i 3 minuter på t-banan, och vovva spanar på allt folk som passerar oss. Inget mer med det.. tills ngr utlänningar (nej jag är inte rasist) ska gå förbi. Dem märker först inte att jag har en hund sittandes bredvid mig.. så när dem typ 2 meter ifrån får syn på henne så skriker dem och kastar sig bakåt.. självklart ryckte både jag och vovva till ;O Idioter. Tkr Sverige borde lägga in en kurs -en lektion eller vad som helst- som är obligatorisk, där folk får lära sig om hundar. Att chansen att bli biten (inte för att Rebelle skulle bita i en sådan situation) är mindre om man ignorerar hunden, om man nu är så rädd. Bättre det än att skrika -.-' puckon. Men ahh, tkr iaf vovva tog det bra, även om hon vart lite orolig efter det. Förståeligt om ni frågar mig.
Iaf, sen när vi väl satt oss på t-banan mot vällingby, så sitter det en man på fyrasätet bredvid oss (alltså inte på samma fyrasäte) och äter bröd.. tror ni inte idioten tar loss en bit och kastar den till Rebelle? 0.o.. vad fan är det för fel på folk!? okej, visst en bit bröd skulle hon inte dö av, men ofta man gör så. Rebelle var iaf duktig och gjorde inte ens en ansats att ta den, och kollade bara skumt på honom när han typ försökte säga varsågod eller ngt till henne. Störd människa.

Sen hade vi iaf tur och fick en fortsatt lugn resa hem. Och hunden, ja hon skötte sig riktigt bra :) Puss på henne!

Kalas och så grillning

En dag med lite gott och blandat.
Hunden har varit störd idag. Fjantat sig och varit orolig över allt ute.. grymt irriterande ja. Så idag har hon haft det tråkigt för jag tappade allt intresse av att göra ngt med henne när hon höll på sådär.

Annars har det varit hur bra som helst. Började dagen med att se på Ugly Betty, är klar med säsong 2. Vid 1 åkte jag till blackeberg och hem till Alexs mamma för att fira honom och hans syster :) 1 maj jao! Var där ngr timmar innan jag åkte hem, gick lite med hunden (hade planerat en riktig långpromenad men den blev inte alls lång jao..) och sen blev det lite mer Ugly Betty innan jag och hunden åkte till Brommaplan för att avsluta kvällen med grillning tillsammans med Alex och Jenny! :) Hur mysigt som helst!
Sitter nu hemma hos Alex, vi (Alex) ska göra smoothie och så blir det filmtittande! Sen äre sängen, och så är det återigen dags för att jobba. Har varit grymt skönt med långhelg! Längtar till nästa jao ;P Skönt iaf att det är onsdag och inte måndag imorrn :P maha.

RSS 2.0