Så vare helg igen!

Veckan har sprungit förbi! 

Har varit social med folk, mest syster ;P igår var första natten jag sov själv i min säng (jaaa inte helt själv, Morf sov ju självklart i sängen :p) på typ 2 veckor? Om inte mer ;D helt sjukt.

Har haft en bra vecka iaf! Just nu sitter jag hemma hos mamma och pappa och ser på Lets dance med mamma och syster :) fick med mig lilla Olga hem över natten, så hon myser i mitt knä just nu<3

Har ensamhetstränat hunden i veckan, går väldigt långsamt framåt så att vi inte får ngt bakslag. Igår var han ensam 1 minut och 40 sekunder. Han klarar säkert mer, men jag gick bara ut två gånger totalt igår för var så jävla trött :p Skulle ha tränat mer idag, men då jag fick Olga med mig hem så hoppade jag det. Istället kör vi imorrn, och då ska vi utöka tiden! Till iaf 2 minuter. Kanske även 2,30 - 3 minuter. Beror på hur mkt vi kör samt hur det känns :) 

Hoppas på att pappa ska orka övningsköra med mig ikväll, men han har ännu ej kmt hem från jobbet så är tveksam till det :/ 

Avundsjuk tjej med utväxt

Brur är i USA, han åkte dit igår. Jag är inte lite avis kan man säga.. Hahah x) vill också! 

Istället sitter jag på jobbet och degar. Väntar på att fler hundar ska komma. Om typ en timme är det promenad som gäller iaf! Härligt :) hoppas det är varmare än imorse då! 

På lunchen kmr syster hit och äter med oss. Forno oh yeah! Fast jag och Tesso åt forno igår, så vi har inte så mkt kvar. Men ja längtar till lunchen :) hahah. 
Är dags att både klippa och färga håret snart! Slitet som satan och så utväxt på det ;p hahah. 

Övningskörde igår igen

Övningskörde igår! I nälsta området igen. Gick faktiskt väldigt bra, och denna gången med typ bara 2-3 motorstopp totalt :p börjar få lite känsla för kopplingen och att växla, och det känns inte längre som om jag ska dö så fort vi möter en bil ;D fast lite läskigt är det än, och jag måste träna mer på att veta var jag har bilen ngnstans, samt att våga öka farten. Pappa får hela tiden påminna mig om att det är 30 och inte 20, eller 50 och inte 40 ;P hahah. 

Vi övade även på att backa runt hörn igår, och fan vad svårt det är att se i sidospeglarna! Nu har jag ju ingen backspegel men ahh x) jaa och sen så fick jag parkera också :D gick asbra! Fast jaa typ världens största lucka och pappa som dirigerade ;) men ändå, första gången ju :) längtar tills nästa gång vi ska köra! 

Ensamhetsträning & fotpositionträning!

Jag fortsätter med ensamhetsträningen. Tar det väldigt långsamt, men så länge det går framåt så är jag nöjd! :)
Idag växlade jag mellan kanske 15 sekunder och upp till 1,5 minut! Tror han skulle ha klarat 2, ja kanske även 3 minuter, men jag skyndar långsamt :) dessutom så reste han sig från soffan idag, men inte för att oroligt springa runt i lägenheten, utan han nosade på en leksak och drack sen vatten (tror jag för såg bara svansen på filmen ;P). Sedan skyndade han tillbaka till soffan när han hörde mig i porten, eftersom matte ändå hade sagt "gå och lägg dig" ;D hahah. Förhoppningsvis kan jag strunta i kommandot snart, eftersom det annars ska innebära att ligga kvar. Men ahh han är oftast duktig på det, så tror inte det kmr förstöra på ngt vis även om jag fortsätter säga det vid ensamhetsträning. 

Vi tränade sedan på lite fotingångar, och med leksak som belöning så gick det väldigt bra! Han ska bara få ha denna leksak vid träning, så hoppas värdet hos den blir högt! :) 

skogspromenad + ensamhetsträning

Dagen började med Lost-tittande! Sedan blev det en tur till vällingbyskogen med Syster, Cicci och Inna, samt Nicolina och lilla Muffin! Hundarna sprang lösa hela tiden och vi andra snackade en massa skit :) Hur mysigt som helst, och solen var även framme ibland!
Efter ca totalt 2 timmars utevistelse med bilåkande och bussåkande inkluderat så kom jag hem. Tvättade av Morf och sen så har vi i ca 30 minuter totalt kört ensamhetsträning! Började med ca 15 sekunder men kunde ganska snabbt öka. Han var så jävla trött ;D såå växlade lite mellan att va borta 15 sekunder till hela 1 minut! :D yes! Känns redan mkt bättre än igår :) Men jaaa, varje dag i en vecka ska vi köra. Det är ett MÅSTE! Eller okej, ett undantag kan godtas, och det är ifall jag ska på bio på onsdag. Men det är inte säkert än ifall det blir av :P

Nu är Cicci och Sara på väg hit. Vi ska va sociala innan jag och syster ska åka till Bella! :) Blir en myskväll med massa flum skulle jag tro ;) hahah. Passar perfekt då att Morf är trött. Men han kmr få ett litet lördagsben. Eller okej, det är fredagsbenet som han inte ätit upp xD hahah. 

Lite framåt iaf

Vi började om så jag spenderade en del tid åt att gå in och ut ur lägenheten. Låsa och variera mellan att gå in direkt eller gå uppför trapporna och sen tillbaka igen. Körde med ett "gå och lägg dig kommando" och då funkade det faktiskt bra med 25-30 sekunder. 

Ska fortsätta på samma sätt i en vecka så hoppas vi att vi kunnat utöka iaf till ngr minuter! 
 

att kunna vara ensam

Jag är hemma från jobbet idag. Så tänkte att jag skulle passa på att ensamhetsträna valpen min. Kan säga att det bara gav mig ångest.Visst har vi inte tränat så mkt, så jag har inte jättehöga krav. Men när han börjar pipa och sprang runt och pep efter kanske 20-30 sekunder så ville jag mest sätta mig ner och gråta. 
Men så nu kör vi om från början då. In och ut genom dörren, med typ 5-10 sekunders ensamhetstid. Och denna gången med ett 'gå och lägg dig' som grund. Han är väldigt duktig på det och på att stanna där han lägger sig, oftast iaf, så vi får väl se om detta är bättre. Får ångest för jag har aldrig tränat ensamhet förut, och jag vet att det tar tid och kan vara oerhört segt, men vad fan gör jag om han inte klarar av att vara ensam? 

Visst så ska jag inte tänka, men jag kan inte låta bli. Varför? Jo för att kunna vara ensam och att kunna vara lös är dem två absolut viktigaste sakerna att min hund kan för mig. Jag får väl ställa in allt annat i veckan och köra stenhårt på ensamhetsträningen. VARENDA JÄVLA DAG. Minst en timme. In och ut, in och ut. Precis vad man känner för efter en hel arbetsdag. Men, men. Det är väl som med rumsrenheten, kämpa stenhårt i början så lönar det sig sen! Så nu ska jag sätta på en film, om ca 30-40 minuter ska han få gå ut och kissa, och sen ska jag köra ännu ett pass med ensamhetsträning. 

Övningskört

Nyss hemkommen efter att ha övningskört med pappa. Är helt slut. I benet. I huvudet. Fick massa motorstopp :O bland annat ett precis vid ett övergångsställe där jag fastnade. Blev ju inte mindre stressad när det kom en bil bakom heller... Ville dö :D kom därifrån till slut iaf ;p MEN! Jag körde i två rondeller :D RONDELLER! Förvisso två små, med lite trafik, men ändå! Stolt! Men satan vad mkt mer jag behöver träna x) hahah.


Solen är här

Måndag och tisdag, så fint väder ute :D perfekt att jobba på hunddagis då! 

Igår såg jag på Lost med syster. Hon har joinat mig på jobbet en sväng både idag och igår, mys! :) 
Idag är jag hos mamma och pappa. Ska övningsköra med pappa så fort farmen slutat :) hoppas det går bra! 

Tänkte dela med mig av bilder från igår och idag. Soooooolen<3 







Helg i festandets tecken

Har inte övningskört en enda dag denna vecka :O det är inge bra! Skyller på regn och festande. Varenda vardagskväll har det regnat, och vindrutetorkaren på passagerarsidan är trasig så är inte bästa att övningsköra då ;D skulle ha kört idag, men drack en del alkohol igår så vågar inte! 

Fest hela helgen! I fredags hemma hos Jenny :) fia med hutt! Och vi fick dit Nadja en sväng också :D kul! Syster var hundvakt över natten så var hundlös. Jag och Jenny hade ju tänkt gå på bio, men ahh så blev det inte :p roligt hade vi iaf! :D 


Igår -lördag- passade jag Moshe! Hon kom vid typ 12 tiden :) 
På kvällen sen hade jag en liten fest hos mig. Vi blev 8 pers -jag, brur och syster, Jenny, Anneli, Alex, Cicci och Lisa- och så 5 hundar på det ;D jag hade ju Morfen och Moshe, och sen Inna, och så Enzo och Bolt :) blev massa spelande, drick-spel och så ett sällskapspel som heter "med andra ord"! Ett grymt roligt spel :D 
Lyckad kväll med ett fåtal dåliga saker. Bland annat att Morfen hade asont i ena tassen :( mitt fel, för jag blev arg och skulle markera med foten att nu jävlar är det nog -jag tror på att man kan va fysisk (och då menar jag inte slå eller sparka) med hundar- men det blev för hårt :( Så jävla dåligt samvete och jag skäms fortfarande. Men det är iaf bättre idag för han stödjer på den iaf! Han fick bita lite hårdare i mina händer när vi lekte som straff på mig själv ;O inte logiskt men jaaa jag är knäpp. Usch mår fortfarande dåligt över det (vill inte ha ngr kommentarer om detta. Står för mitt misstag och ångrar mig, men det som är gjort är gjort, och allt jag kan göra är att stå för det, ångra mig och skämmas, samt lära mig av det).











Det blev iaf riktigt sent igår! Strax innan kl 6 på morgonen kastade jag in handduken och la mig medans Emil, Sara och Lisa fortsatte en liten stund till :p tror dem gick typ 6.30 eller ngt sånt :p hahah. 
Sååå ahh idag har varit en seg dag! Filmtittande, sovande och mys med hunden! Men har iaf städat samt slängt sopor och glasflaskor :) passade på att träna ensamhet med Morfen medans jag slängde sakerna. 

Hundpassande och Lost-tittande

Massa hundpassande och häng med syster för mig denna vecka! 
I måndags hade jag fortfarande Pelle, han blev hämtad i tisdags, varav jag fick med mig Bonnie hem över natten. Sen igår -onsdag- så kom Cicci och lämnade Inna hos mig :p hon sov hos mig tills idag, och fick följa med till mitt jobb idag! Gick bra, och mysigast var ju att ha henne under tröjan som ett litet levande element mot magen! ;D 

Sara har sovit hos mig eller umgåtts med mig typ hela veckan ;D vi har sett på massa Lost! Och idag kanske jag sover hos henne. Beror på om det blir ngn övningskörning eller ej. Om inte så åker vi hem och så blire ensamhetsträning! X) 

Alex var förbi en sväng igår också, vi spelade neger och president och hade det allmänt trevligt :p 

Hund

En bättre bild på Morfen, 5 månader gammal! 
Ikväll får vi med oss Bonnie hem också :) 

Time pass by

Igår blev Morf hela 5 månader gammal! Tiden går fort. Helt sjukt. Han har nu börjat få lite mer päls! Ska bli så spännande att se hur resultatet blir ;D öronen är fortfarande stora och stående, men jag tkr han är snygg så! 

Översta bilden är från när han var ca 9-10 veckor, och understa 5 månader gammal. Kan typ inte fatta att han var så liten xD 
Pelle åkte hem idag. Så nu äre bara jag och Morf igen. Har varit mysigt med två hundar, men samtidigt ganska skönt att bara ha sin egna plutt :p 

Skog och ensamhetsträning

Jag och syster åkte till vällingby skogen idag med hundarna :) blev en promenad på ca 1,5 timme, där Morf fick springa lös hela tiden! 






Sara tog sen Pelle och gick hem till sig, medans jag och Morf körde på ensamhetsträning! I ca 2 timmar höll jag på med det. Att avdramatisera ljudet av ytterdörren främst. Passade samtidigt på att dammsuga och diska! Vi tog iaf ett litet steg framåt, för till slut kunde jag ta på mig skorna + jackan, samt öppna dörren, stänga den bakom mig och gå upp 4-5 trappsteg innan jag vände och gick tillbaka in igen, utan att han reste sig upp från soffan! :) ska köra likadant imorrn och veckan som kmr :) hoppas vi kmr ännu lite framåt då! Men jaa, ensamhetsträning tar tid. Det är bara att ha tålamod! 
Mötte upp Sara med Pelle och är nu hos mamma och pappa och ser på Lost med syster! :) 

Veckan som gått

Veckan har gått fort. Känns som om det nyligen var måndag! 

Var på föreläsning efter jobbet i tisdags. På jobbet ;D var trevligt, men lite segt för det var en forskare som föreläste och hon pratade lite för mkt forskning x) men, men. Sov hos mamma sen :) 

I onsdags sen hade jag, mina syskon och Alex spelkväll hos brur :) var hur trevligt som helst! Dock blev det ganska sent. Men så äre ibland x) 
Igår så träffade jag flumgänget och hade det mys hemma hos mig :D Jao och så passar jag Pelle från igår och fram tills på tisdag :p 
Idag, fredag så skulle jag träffa Elin och Jenny för att se revenge, men Elin bangar så får se om Jenny kmr ändå och då blire väl film :) 

Ge mig ljus

Jag trivs asbra på jobbet mitt. Men annars är livet ganska tråkigt just nu. Jag har ingen motivation alls till att träna hunden min. Vet massa saker jag vill lära han, men träna, det har jag ingen ork till. Jobbigt läge. 

Ja okej, jag är oerhört taggad till att övningsköra mer! Massa mer! Plugga känns sådär, men är ändå taggad. Taggad för körkort! 

Ensamhetsträning med hunden är så tråkigt och jobbigt så jag dör. Jag har knappt tid till det på helgerna, och på vardagarna orkar jag inte :( blir endast någon gång på kvällarna ibland. Känns som att jag kmr ha en hund som om 5-6 månader inte kan va själv. Vet inte om jag grejar det? Har ångest över ensamhetsträningen, samtidigt som jag vet att han inte är så gammal än. Borde inte stressa, men är så jävla orolig över att det ska skita sig. 
Detsamma gäller med bilåkningen. Vi har inte åkt bil på aslänge. Har ju tänkt träna med klickern att han ska hoppa in i bilen utan att streta emot. Men då kmr vi återigen in på att jag inte har ngn ork. Att allt jag vill göra på vardagskvällarna är att se på serier och sen sova. Är så trött. Usch hoppas verkligen det blir bättre när det blir ljusare ut! 

Katrineholm

Har spenderat helgen hos Tebbs i Katrineholm! Åkte dit efter jobbet i fredags, och sitter nu på tåget på väg hem. 

I fredags tog vi det bara lugnt. Såg på film och hade det bra. Morf följde med och han skötte sig asbra på tåget! Är ju van att åka kommunalt så. Han och Tebbs katt Tigris funkade bra tsm, fast till en början hade Morf världens respekt för honom. Nästan rädd var han x) hahah. 

Igår så promenerade vi med Morf och Tebbs hade hittat en supermysig väg där han kunde va lös hela tiden :) vi spelade spel- monopol, som jag vann i ;) och såg på film och serier! Middag blev pizza, och så glodde vi på Melodifestivalen. Bara massa skräp där :D... Hahah. Tebbs pappa och hans tjej kom förbi en kortis och fy satan vad skönt det är med en hund som inte är rädd för folk! Morf blev dessutom modigare emot Tigris och ville gärna få han att leka med honom, något som Tigris inte alls ville! Han var iaf inte rädd för Morfen, men var väldigt avståndstagande. Tkr iaf att det gick hur bra som helst med dem :) 



Idag så promenerade vi samma väg som igår, och såg på ett avsnitt av Bands of brothers innan det var dags att röra sig mot station. Väl där promenerade vi runt lite i centrum i väntan på tåget. 


När jag sen klev på tåget så satt det en kvinna med hund på sätet bredvid mitt.. Frågade om det funkade med hundarna och dem fick hälsa. Tänkte att det kmr säkert bli jobbigt med två hundar som vill hälsa eller leka hela vägen.. Men båda är superduktiga :D enda negativa är att kvinnan tog fönsterplatsen -som egentligen var min plats- eftersom det var lättare för henne att bara flytta in när vi kom. Samt att bredvid oss i sätena på andra sidan gången så sitter en unge på kanske 3 år? Som gnäller, skriker till då och då och är allmänt irriterande x) aja, kunde varit värre. Grymt stolt över hunden min iaf!<3 

Tar det ngnsin slut?

Dumma fötter :( har haft ont i båda fötterna, på olika sätt dem senaste dagarna. Vänstern är ju paj, hoppas nerverna växer ut snart.. Eller vad man säger. Såå ahh den sovande -eller snarare bortdomnade- känsla på utsidan av foten är nu mer ömmande. Och oerhört obehagligt att ha den delen ner emot till exempel soffan. 

Högern den har strulat som på gamla goda tiden. Med smärta i fettklumpen som jag då kallade det. Irriterande. Men kanske är det kylan? Får hoppas på det. 

Sen har jag även haft lite ont i fotlederna, men ahh nya skor ska inköpas inom kort x) 

RSS 2.0