Uddevalla plus lite mer

Långt att åka, vilket mot slutet blev ganska segt. Annars hade vi det bra i Uddevalla hos Rose och Johan :) trots att jag inte kunde ha med Morf -vilket var väldigt synd för det hade varit perfekt träning med att åka bil så långt!- och trots att jag blev sjuk. Hade lite, lite feber i lördags (pyttelite) och förkyld är jag också. Sååå igår när dem andra gick på krogen så var jag kvar ensam hos Rose och Johan och såg på film. Hade ju varit mysigt att ha haft Morfen där då också! Men, men. Syster var iaf snäll och va hundvakt :) 

Imorrn ska jag jobba! 9-18! Blir typ 5-6 hundar, så jag och Tesso ska ha en riktigt mysdag :D jaa och Fanny kmr också :D Morfen får ju dock stanna hemma, eftersom jag ännu inte vet om han har mjällkvalster eller ej :/ veterinärtid på torsdag om jag inte skrivit det tidigare? X) 

Men ahh.. Kanske ska försöka sova iaf. Har ju inte alls vant mig vid att somna vid 2-3 och gå upp vid typ 10 nu när man varit ledig.. Hahah x) 

Men jao, godnatt! 

Bildbomb











Strul

Äntligen funkar blogg-appen igen. Den vägrade funka under hela dagen igår. Ganska irriterande ja! 

Ingen veterinärklinik hade öppet idag heller. Eller jo för akut sjuka djur, men det är ju inte akut. Så imorrn ska jag ringa veterinären och se vad dem säger. 

Så dålig timeing för idag kmr farmor och PA, och farmor skulle ju haft med sig Amisa. Men vill ju inte riskera något så hon blir kvar hemma. Dessutom ska jag ju åka till uddevalla imorrn.. och Morf skulle följa med. Men om jag inte fått svar på om han har mjällkvalster så får han bli hemma. Och så får vi se om jag kan åka eller om jag också blir hemma. Massa strul. 

Dessutom skulle vi ha åkt bil minst en gång om dagen denna vecka! Det har vi inte gjort :( vi ska i för sig åka en sväng idag, men skulle ändå kännas bättre om jag kunde ta med han och åka långt imorrn. Usch. Bara massa strul.

En bra julafton

Mysig julafton igår. Middag hos Catja med massa folk, julklappsöppning och kalle anka. Sedan åkte vi hemåt eftersom stackars syster var hemma sjuk. Dessutom kunde jag inte ta med Morf till moster, eftersom jag tror att han kanske har fått mjällkvalster :/ måste få tag i veterinären, men dem har ju självklart stängt nu. Hoppas något har öppet imorrn! 

Vi spelade iaf en del kort och hade en bra kväll :) 

Tog inte så många kort, så dessa får duga x) kanske får fler från Nadja sen? ;) 

God jul!





Fredag till måndag

Fredag;
Var en riktigt bra dag på jobbet :) jag och Tesso hade bestämt oss för att få ut hela dagis, eftersom vi tänkte att det säkert inte är så många hundar som kmr.. Jo visst. Kom 33 hundar totalt! XD trots detta pusslade vi ihop grupperna och lyckades ta ut alla hundarna samtidigt! Dock hade vi 6 st som vi lämnade av på ringvägen som fick en liten vilodag medans vi med dem andra 27 tog en långpromenad tsm med Liza som hade hundar från andra lokalen. Mycket trevligt, och jag hade alltså 14 hundar på långpromenaden! ;D jaaa plus att jag hade ju med dem där 6 hundarna vägen emellan lokalerna, så i fredags gick jag med 20 hundar! Helt sjukt ;D hahah. 

Vi städade lite lätt, såg på julkalendern och öppnade julklappar från alla ägare! En väldigt mysig dag helt enkelt! Enda negativa var att vi fick mail om att en hund ska sluta, Beppi! Som är en av mina favoriter</3 väldigt tråkigt :( 
Hem till Malin för fest, där jag lyckades med det mesta. Lite alkohol och folk får ibland svårt att hantera mig. Synd, men ja sån är jag. Större delen av kvällen var iaf rolig! 

Lördag; 
Degade hemma hos Malin ett tag innan jag åkte till spånga för att bli upphämtad av familjen med bilen för att åka hem till brur i jakobsberg! Morf blev superglad när jag satte mig i bilen! ;D Vi hade spelkväll och spelade magic och heroes 3, samt körde ett litet "spel" med en aladdin-chokladask. Åt god mat och hade en riktigt bra kväll! Såg på croodarna gjorde vi också, hur det nu stavas x) 

En av snabb-kissningarna med valpen så satte jag ner han helt lös för att kissa, och precis när jag satt ner honom och han hunnit ta ngr steg så smäller det till en bit ifrån oss. Typ smällare eller så.. Varav min hund inte ens lyfter på blicken! :D åhh vad glad jag blev! 

Söndag; 
Blev en väldigt seg dag med filmtittande mest. Smällde till som satan med massa fyrverkerier utanför brurs lägenhet, och allt valpen min gjorde var att vifta på svansen? ;D åhh ser bra ut inför nyår! Fast vi ska ta det oerhört försiktigt och göra allt vi kan för att undvika smällare och fyrverkerier, så att inget händer som ändrar på hans lättsamma inställning! 

Vi åkte från brur ganska sent, eftersom Sara skulle möta Cicci för att sova på gamla dagiset. Vi hoppade dock av vid södra station för att jag skulle hämta alla julklappar jag fått från hundägarna :) 

Måndag; 
Idag har jag inte gjort ngt alls än. Sett på julkalendern bara! Vaknade kl 11 och undrade varför inte mina alarm hade ringt.. Joo för jag hade ställt alarmen som endast ringer under helgerna xD hahah. 

Nu ska jag betala för valpkursen som jag och Morf ska gå på i januari, och sen ska jag duscha! Kl 13 ska jag upp till byn för att kolla foten min, får se vad dem säger x) 

Now you're just somebody that I used to know

Idag fick jag ett sms. Ett sms som jag först inte tänkte svara på. Sen insåg jag att joo, varför inte? Blev glad för personens skull och såg ingen direkt anledning till att inte svara. Men samtidigt gjorde det mig ledsen. Jag minns tiden som var och undrar vad som hände. Undrar vart det vände. Vems fel det var. Om det kunnat förhindrats. 

Jag kommer alltid sakna den tiden. Alltid vilja ha tillbaka den. Men jag vet inte om jag tror det vore möjligt. Har för mkt tid gått? För mkt hänt? Känner vi ens varandra längre? 

Lite tankar

Jag hatar att mitt tålamod inte är det bästa. Hatar att jag ibland bara känner att usch orkar inte ha valp. Förstår inte hur folk som skaffar valp själv klarar sig. Jag skulle aldrig palla det. Mamma och syster hjälper mig mkt, det är guld värt! 

Ibland tror jag även att jag ställer för höga krav på Morf? För han är ändå väldigt ung, men ngnstans däribland så är det som om jag glömmer det. Det får bli min läxa från och med nu, att försöka andas lite. Skaffa mig mer tålamod och försöka komma ihåg hur liten han fortfarande är! Yes. 

Promenerare

2 timmars promenad på förmiddagen med Hannah och Tesso! Slog personligt rekord och gick med 13 hundar! Har tidigare "bara" gått med 12 ;) gick iaf bra! Vi hade med oss Larry som har problem med tassarna, så större delen av promenaden turades vi om att bära honom xD han var tung! Men vad gör man inte för dem små liven x) hahah.

Lunch på Forno, godaste pastan! Är fortfarande mätt ;) haha.

På eftermiddagen gick vi en promenad på 1,5 timme! Med samma gäng hundar :) så ahh nu är jag ordentligt trött och sliten i ben och fötter! ;D lite jobbigt, men kul! Grymt bra dag :) 


Live

Problem med foten igen. Jippie. Tror det är mina svarta gympaskor som gör det värre? Vet inte. 

Igår var jag inne på dagis typ hela dagen för att vila foten lite. Ändå hade jag ont på kvällen :( asont alltså. Usch. Dessutom sover den ju fortfarande. Ja ngt är ju fel. Men har iaf fått tid för att kolla upp den. På måndag! Får se vad dem säger då x) 

Iaf så var jag och Tesso i rastgården en sväng med några hundar igår. Morfen fick följa med, han gick med mig och två andra hundar. Han var jätteduktig :D fastän Tesso gick framför med 6 andra hundar så gick han ganska bra i koppel och hade bra fokus på mig :) duktig liten kille! Dessutom var han asduktid när jag kallade in honom, då kom han direkt :D faaaast jag passade på när dem tog en paus i leken ;) tror inte han är helt redo för att avbryta mitt i lek för att matte ropar ;P hahah. 



Idag är Morfen hemma med mamma, och sen är syster vakt efter hon slutat skolan. För idag kmr Hannah jobba med mig och Tesso :D och vi vill kunna gå ut alla tre tillsammans! Går ju inte när jag har valpen med, så mamma och syster är superdupersnälla och tar han idag. Tack till dem!<3 

Telia suger

Jag är så jävla arg. Så jävla fucking f*tt irriterad. Min jävla surfmängd -eller vad fan skiten heter- tog slut idag. Självklart idag när jag är ensam på dagis och ska sova här. Självklart. Varför inte. 
Beställde mer för att kunna se klart på filmen.. Vad händer? Jo skiten tog slut igen. Beställer mer för att kunna se klart mina 10-15 minuter av filmen.. Men tror ni det funkar? Nej självklart inte. Har väl legat här en timme nu och bara blivit mer och mer irriterad. Telia suger. Dem kan ta sig i arslet och dra åt helvete. 

Jo men det är skitkul att ligga här i min ensamhet och så funkar inte ens mobiljäveln. Jag kan alltså inte ens kolla facebook eller instagram eftersom det tar typ en kvart att ladda EN bild. Ja i-landsproblem men det skiter jag i! Jeejnenldölnhntmrlrl HAT. 

Promenad i skogen

Jag och syster tog oss en promenad i grimsta skogen med Morfen idag. Vi fick skjuts till skogen av pappa, eftersom Morf måste träna mer på att åka bil! Sedan var vi ute ca 1 timme, och Morf gick lös typ hela tiden! Vi tränade inkallning och lite "ta stenen". Samt körde lite enkel fotgående-träning ute på grimsta fältet :) 

Det roliga är att både jag och syster är experter på att ta hur mkt kort som helst när vi är ute med hundar på promenad.. Men idag så slog vi rekord. På hur lite kort som helst! Kanske 25 bilder och videoklipp totalt :O brukar ligga över 100 om vi säger så.. X) hahah. 



Tomtar på kryssning!

Monday bar kryssningen var nice! Hade så grymt roligt :D klockan var nästan 6 på morgonen när vi la oss för att sova ;P 
Sen på lördagen så tog jag det bara lugnt, läste min bok och bara softade. Nice det med :) 





Guldstjärnor till valpen

Min lilla vovve är så himla duktig! För det första så skötte han sig och var jätteduktig när Tesso passade honom :D jaaa och Diezel var ju också valpvakt ;) duktig Diezel som är så snäll mot lilla valpen! 
För det andra så skötte han sig hur bra som helst idag! Var stopp på gröna linjen, så jag och han fick gå av vid fridhemsplan och ner till blåa linjen. Hade ju rullväska med mig idag -för ikväll är det kryssning :D- så var lite otympligt med både den och valpen. Meeeen! Han var så himla duktig! Trots massa folk som sprang och stressade så gick han asbra i kopplet och höll sig fint på vänster sida! Samt kunde även ha fokus på mig! :D så himla duktig! Dessutom klev han på en rulltrappa själv (lyfte upp han sen) och klev av pendeln själv. Guldstjärnor till lilla valpen idag! 

Han är än så länge en ganska enkel valp. Det enda "problem" vi har är att han inte gillar att åka bil. Men det ska vi träna på! Sen så är han ju inte rumsren än (även om det var flera dagar sen som en olycka hände, fast då går jag ju ut med honom typ en gång i timmen också ;D), samt att han inte kan va ensam hemma än. Men jaaa det är ju inga problem, utan bara så det är att ha valp :p haha. Igår så fick jag iaf en känsla av att han är redo att börja ensamhetsträna, så det ska vi sätta igång med! Tror jag kan ha fått lite gratis grundträning till det då han fått va själv inne i köksboxen på dagis. Igår när vi höll på att plocka undan saker för att måla grinden in till köksboxen så gick han till och med och la sig självmant i soffan! :) så ahh, en liten grund iaf. 

Mitten av jobbveckan

Så är det onsdag igen. Jag har öppnat dagis idag och ska snart fixa grupperna för dagen. 

I måndags var det serietittande hos Jenny, så snart är vi klara med säsong 1 av Revenge! Jag och Morf sov även där sen :) 
Igår så fick Jenny mysa med hunden min hela dagen och på kvällen sen så såg vi ett avsnitt av White collar innan jag åkte hem. Skulle se The hobbit del 1 tsm med syster, men vi båda var så trötta så vi såg typ bara halva ;p hahah.

Idag är det bio med mina syskon samt systers kompis Lisa. The Hobbit 2! :D ska sova hos brur sen i hans nya lägenhet som han flyttade till i helgen :) Tesso är snäll och är hundvakt, så hoppas Morfen sköter sig lika bra som han gjorde hos Jenny! ;P han älskar iaf Diezel och Diezel verkar gilla honom också! :) 


För första gången på flera år så följer jag julkalendern, och den är faktiskt riktigt bra! Och rolig :D Barna Hedenhös uppfinner julen. Med bästaste Björn Gustafsson med lite också :D "granen står så grön och grann i grottan!" :D bäst! Gick och sjöng på det typ hela dagen igår ;) hahah. 

Men nee, dags att fixa grupperna för dagen! 

Nya halsbandet



Lång helg

Längtar redan till nästa hundmässa! Speciellt då det kmr va lättare att köpa saker till Morfen! Blev iaf ett halsband från mässan! Ett halsband som han kmr ha vuxit ur om kanske en månad ;D jaja. Fint äre iaf! Kanske fixar bild imorrn :) 


Har sett ikapp revenge, så nu är jag redo att ha seriekväll med Jenny och Elin imorrn! Har dessutom sett ikapp på julkalendern, så ser fram emot att se det med Tesso på lunchen varje dag :) mys! 

Skulle ha träffat Helen med Vega idag, men hon hade glömt bort det så istället så tränade vi lite sitt och stanna, samt inkallning! Ska försöka ta med klickern till jobbet i veckan och köra lite med han under hans små kisspauser ute :) 


Han gillar fortfarande inte att åka bil :( och jag kan inte låta bli att känna en viss ångest inför det. Eftersom Rebelle var rädd för bilar. Men ahh, planen är att träna med klicker på parkeringen, runt bilarna, samt även klicka när han rör vår bil och sedan även hoppar in i den. Det plus att försöka åka lite mer bil, samt att behålla lugnet och inte låtsas om hans oro hoppas jag ska hjälpa! Om ngn har ngn annan tanke angående det så tar jag gärna emot tips! 

En bra sak idag var iaf när Morfen var lös.. Han hade jättebra fokus på mig så när vi mötte en farbror så bestämde jag mig för att testa han lite. Så kopplade honom inte men klev undan lite åt sidan bara. Inga problem alls, Morf hade full fokus på mig.. tills farbrorn självklart ska börja prata med mig ;D.. Då tkt ju Morf att "ja men han pratar ju med oss..! :D".. MEN! Jag sa nej och han lyssnade! :D på typ 1,5 meters avstånd stod farbrorn så Morf vände i mitten av det avståndet och kom till mig! Klickade, gav godis och sa sen varsågod och pekade lite åt farbrorns håll som Morf då gick fram och hälsade på :) duktiga lilla valpen! Sen kom farbrorns lilla hund eftersläntrande -jag fattade först inte att det var hans-, men kände att en hund som störning är för mkt så då höll jag i han i halsbandet tills dem gått vidare ;P man ska inte kräva för mkt ;) haha.

Nu är kl 00.12, och det är definitivt dags att sova. Öppnar dagis imorrn, men ska åka tillsammans med Cicci imorrn så ska gå upp kl 5. Usch vad tidigt. 5 timmars sömn, oh dem kmr springa förbi. Hahah x) 

HUNDliv.

Ibland vill inte bloggappen funka. Som imorse dåra. 

Har haft en grym dag på hundmässan! Men är så sjukt trött just nu ;P huvudvärken har iaf släppt nu, så det är skönt. 

Imorrn ska jag till hundmässan igen, men först ska jag och Morf träffa Helen och lilla Vega :D jaaa och kanske Ina med lilla Ru, får väl se ;p mamma eller pappa har iaf sagt att ngn av dem kan köra mig och Morfen dit, och planerar att göra likadant nästa vecka. För att försöka få bilen positiv för min lilla pöjke. Haha x) 

Planerar att komma till mässan typ vid 12 imorrn, och så lär det bli ngr timmar där! :) kmr bli en bra dag! 

Hundmässan och en liten fundering

Äntligen är det dags för hundmässan! :D är skittrött, har typ sovit 5,5 timme. Hahha. Cicci har sovit hos oss både igår och i torsdags, och ska även sova här inatt :) imorse -för typ 15 min sen- var hon snäll och gick ut med Morfen :) tack! Så skönt att slippa gå ut det allra första man gör x) haha. Jaaa jag längtar tills han är lite äldre och rumsren ;P 

Vettefan hur jag ska göra med hans små öron.. Eller små och små vettefan ;D hahah. Rasen ska ju ha hängöron eller iaf halvt hängande. Han har ju ståöron xD faaaast jag tkr det är sött, och vet inte om jag orkar hålla på att försöka få till "rätt" öron x) men ahh, vi får väl se.

Inte bara en dans på rosor

Idag har min irriationsnivå varit väldigt hög. Har irriterat mig på det mesta under större delen av dagen. Speciellt på valpen min. Ändå har han varit duktig större delen av dagen. Var väl bara på kvällen som han var övertrött och för en stund vägrade komma till ro. Då var han till salu för första gången. Mestadels på grund av att jag redan innan var så irriterad. Hahah. 

Nee men han är oftast duktig, och en relativt enkel valp ändå. Men det är grymt mycket man ska lära honom. Ja det är till och från asjobbigt att ha valp. Men det är bara att hålla ut ;) tur att jag -som inte direkt är känd för mitt tålamod- har hjälp med han iaf! Haha x) 

Still alive

- Huvudvärk är aldrig roligt, men känns iaf bättre nu än vad det gjort dem senaste dagarna! 
- Funderar på om jag typ är svagt laktosintolerant.. 
- Längtar tills valpen min är lite äldre och rumsren så man slipper springa ut typ en gång i timmen.
- Hoppas han snart accepterar att åka bil utan att pipa.
- Vi har iaf övat passivitet bra, och Morf la sig så fint och typ somnade när vi satt i väntrummet hos veterinären idag! (Okej han var supertrött, men ändå!) 
- Måste öva mer koppelgående, men det lär väl vara ett långtids-projekt.
- Hoppas kunna gå valpkurs i mitten av januari :D
- Funderar över Morfens öron.. Dem ska ju enligt rasstandarden INTE stå upp, så har tänkt försöka få ner dem.. Men samtidigt är han ju så himla söt med sina uppåt-öron! 

1a december

Tänkte man kanske skulle skriva ut sin önskelista, för jaa, snart äre jul ;) haha. 

- filmer, johnny depp -> alice i underlandet, the lone ranger
- filmer, will smith -> independence day, seven pounds, after earth
- högtalare iphone (med snooze till)
- the vampire diaries säsong 4

Känns som om jag vill ha mer saker, men kmr fan inte på ngt just nu :p hahah. Lär väl uppdatera den om det dyker upp fler saker ;) heheh.


RSS 2.0