Närmar oss sakta men säkert!

Jag skulle på MAS-träff men hoppade den då jag hade bokat in lydnads-träning med några andra i en hundsportshall i haninge. Dock så valde jag att hoppa även den, dels för att jag kände att tiden inte riktigt räckte till, och dels för att jag ville träna utan störning. 

Istället tog jag och syster bussen till vällingby brukshundsklubb, dit tar det 11 minuter, istället för över 1 timmes resväg som det skulle tagit till haninge. Enkel väg. Lite skillnad ja! X)
Vi körde lite lydnad, ca 15-20 minuter. Morf var taggad, och det gick så himla bra! Så härlig känsla vi haft dem senaste gångerna :D 

Vi körde lite apportträning, tvåans apport dock, eftersom vi tränar grunderna i ettans apport ännu ;) varför är tvåans apport lättare? ;D enda vi behöver träna på där är att han ska förstå att kommandot "apport" är detsamma som varsågod. Just nu måste jag hjälpa han med handtecken för att han inte ska vänta på ett varsågod xD hahah söt. Jaa och så sätter han sig snett med apporten sen, men ja, vi har tid att träna på det ;) 

Fotgående där han känns himla bra! :D jag växlade mellan att ha koppel och att inte ha det. Dock mest med idag. Tycker dock han jobbar lika bra oavsett, och hänger med bra och har bra fokus! Vi måste dock jobba lite mer på att han inte ska sväva ut i svängarna. Vi varierar tiden med belöning, och det går super :) jao och språngmarschen är inga problem alls! 
Vi körde några repetioner med läggande under gång, och jävlar vad snyggt det är!! :D kunde helt ta bort hjälperna, så ja nu har vi ett färdigt moment där! :) så jävla nöjd :D
Hopp över hinder passade vi på att köra, och jo han slarvade ngn gång med att missa ingången i slutet, men annars så kan han det och det är så himla snyggt! :D 

Vi körde även lite, lite ställande under gång. Men jag kör fortfarande med hjälper i form av att stanna samt sträcka ner handen. Tror dock jag ska vänta med att säga kommandot "stå", och istället köra med hjälpen "stanna" kommandot. Eller eventuellt tänka om och köra "stå" mer separat så att han får en bättre förståelse över vad "stå" betyder. Jag vet inte riktigt än ;D 

Så ja, frågetecken angående ställande under gång, och ettans apport går långsamt framåt. Men jo vi är på väg framåt! :D så ja nu äre dags att lägga till störningar så att han senare klarar av tävlingsmiljön ;) 

Efter träningen hann vi även med en liten skogspromenad. Blev ngr kort men inte alls många :) vi körde lite enkel DP i skogen, lite leta-övningar samt även inkallning. 
Hem för att se Game of thrones, och lite Vänner medans syster tog en powernap, för att sedan möta Ronja i byn. Jag och Ronja tränade lite ocj syster lagade mat, tacos ;) mums! Syster övergav oss för en stund sedan, hon ska ut ikväll hon, och vi har sett på Gossip Girl. Ronja duschar nu och det är meningen att jag ska plocka undan maten, så ahh kanske ska göra det ;) hahah. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0