Vår första tävlingsträning!

Varit och tränat lydnad med Liza idag! :D vi började med individuell träning för att värma upp. Vi tränade lite läggande och ställande, samt lite fotgående och apport. Kändes bra, förutom läggandet där jag måste lägga ner tid på att få snabba lägganden! 

Sedan vart det tävlingsträning :D och vi började med att köra en gemensam platsliggning, näst intill tävlingsmässig då vi ju pratade en del under momentet ;P men 3 minuter, och Morf låg så fint så! Enda där var att han inte satte sig upp på kommandot sen, så blev dubbelkommando där. Han gör oftast så. Så måste lägga ner lite tid på att få han att sätta sig direkt på första kommandot. 
Tandvisning, där Morf har svårt att sitta still x) han blev så glad när Liza tog i han att vi fick göra om det ngr gånger ;D hahah. 

Sen fotgående/linförighet där det gick så jävla bra!! :D enda lilla var att han tappa fokus i en högersväng med halt direkt efter så han hamna lite framför. Men han rätta till sig själv och utöver det så var det så bra! :D 

Läggande under gång, där jag var förberedd på att han skulle lägga sig assegt.. Men nee han la sig inte ens ner :O Hahah han glömde väl lyssna på kommandot eller ngt och gick istället med mig.. X) Såå ahh mer träning där! Både på snabba lägganden och kanske att förbereda han så han vet när det är läggande som gäller ;P 

Ställande under gång, där jag valde att köra med en hand som stopp eftersom vi inte helt tränat klart det. Han stannade iaf superfint och stod kvar :) enda var att han satte sig ner när Liza sa "sätt ner hunden.." X) hahah. 

Inkallning. Vilket är det moment jag tänkt att det är helt klart och absolut inga problem. MEN nee hans uppmärksamhet var på Millan så han lyssnade asdåligt när jag kallade in. Reste sig upp efter en sekund och såg tveksamt på mig.. Varav jag då kallade in igen. Såå ahh mer träning med störning där? Samt så fick jag tips av Liza att istället för att köra "Morf hit!" att bara köra "hit" och ladda det med explosivitet och massa kul. Testade det efter vi kört klart vår lilla träningstävling och då gick det väldigt bra! Så ska träna på det :) 

Apport, där jag fortfarande tycker att han har lite dåligt greppande, men han tar den iaf och håller den sen väldigt bra och stabilt så ska nog inte pilla på den så mkt mer. 

Hopp över hinder blev det inget då det inte fanns något hinder ;p men den är ju en av dem vi haft enklast för, enda där är att han ibland glömmer av sig att han ska sätta sig i fotposition efter ;p 

Så slutresultat från dagen är en oerhört bra känsla! :D han höll en hel tävling med bara tävlingsmässiga belöningar och även om det behövs mer träning så tkr jag vi har kmt en bra bit! :D 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0