Söder, Farsta, Jakobsberg

Fullspäckad dag! Övningskörde imorse med pappa. In till stan. Gick bra :D men var lite småsaker som gick sådär, men ahh. 

Hann med att se två avsnitt av Dexter innan jag åkte till farsta för att träna lydnad med Anneli! :) vi fick massa, massa tips, ska försöka få med det mesta, så jag kan gå tillbaka och titta om jag glömmer :p 

* Linförighet; ska börja träna med koppel, eftersom hundarna oftast tkr det är svårare än utan. Ska även träna med mer hjälper. Att hjälpa han hur jag vill han ska flytta sig, samt få han att med hjälp av hjälper få honom att fatta att han bara ska stanna och sätta sig ner när jag stannar. Istället för att han ska göra som nu och gå ett halvt steg framåt när jag stannar och sen kasta sig bakåt för att hamna i fotposition. Måste även sen träna mer på att inte titta på han, samt språngmarsh! Jao samt svängar. Tänka på att jag EJ behöver gå så snabbt samt säga "fot" INNAN jag flyttar mig. Få han att förstå att "fot" betyder fokus på mig, nu händer det ngt! Ska även träna på att gå ett halvt steg lite, lite långsammare innan en halt som hjälp för han. 

* Apport; måste höja värdet i apporten. Få han att hålla i den bättre! 

* platsliggning; träna oftare och med störningar, jao samt med andra främmande hundar. Utöka tid plus avstånd men komma ihåg att variera med belöning. Ibland belöning snabbt, ibland senare. 

* inkallning; sluta titta bak på han när jag går iväg och ta bort handhjälpen!  Ej belöna halvdana. Någon gång belöna att han bara sitter kvar, samt hoppa över avslutet i momentet ngn gång och belöna fart! 

* tandvisning; öva mer. Med olika folk, mkt män, gärna med stora magar och skägg! Bara be han stanna. Inge mer. 

* hopp över hinder; fortsätt som innan. Träna sällan men belöna rikligt! Störningsträna! 

* läggande under gång; jobba först och främst med fotgåendet. Jobba in snabba och ordentliga läggande från stillastående. Sedan under gång med hjälper, belöna även stadgan i ligg. 

* ställande under gång; träna mer på "stå" kommandot. Träna med handhjälper för att sedan gradvis ta bort dem. Ev bakåtmarsch i början. Träna stadgan i stå. 
Efter lydnaden åkte jag direkt till brur, mötte han och syster och vi har spenderat kvällen åt tv-spel! :) mys! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0