Lydnadsträning!

Tränat lydnad med Liza och hennes pumi Millan! :D Morf var så himla duktig, och ja vi ser framsteg, men också saker som blivit lite sämre. Som inkallningen. Antagligen springer han med halvdan fart och gör ett fint avslut. Eller så springer han med asbra fart, men glömmer bort avslutet och bara ställer sig snett bredvid mig.. X) irriterande då hans inkallningar annars varit så himla bra! Men ska ta en liten paus med dem och se om det bara var ett "dagens problem", annars får vi lägga lite tid på den träningen också x) att överraska med belöning så han blir mer på alerten, samt kanske kedja lite och köra snabba fina avslut på kort avstånd? Jao vi får se :p var iaf hur roligt som helst, och ja jag inveg mina nya byxor!  Grymr sköna, men kanske måste ha ett skärp.. ;D 


Dagens fokus låg iaf på kontakt, fotgående och läggande under gång! 

Kontakten vacklar han lite med men han var samtidigt väldigt fokuserad! Kanske börjar han så smått inse att ibland när vi träffar andra med hund så är det träning som gäller? ;) 


Fotgåendet går lite upp och ner. Ibland superfint och med full fokus, och ibland -dock mest emot slutet av träningen- så tappar han kontakt och fokus, vilket gör så han flyter bakåt eller svänger ut en bit. Träna mer uthållighet där kanske? Samt prova att lägga in extern belöningar för att få upp lite värde? Jao och ev kampa mer som belöning för att få upp han lite? Ja många förslag :p 


Läggande under gång går sådär. Han lägger sig snabbt och fint, OM jag stannar till som hjälp. Lyckades en gång med att fortsätta gå ett halvt steg, men då la jag till handtecknet "stanna" som hjälp. Så ja, måste jobba bort hjälperna!


Vi körde även platsliggning tsm! Dock är vi båda ganska nya med att träna det, jag glömmer liksom alltid bort det momentet xD så vi hade ganska långt avstånd emellan dem och körde inte med full tid. Dock så stod vi ganska långt ifrån dem och båda var fokuserade på uppgiften! Så duktiga :D vi båda blev osäkra på hur länge vi skulle köra, men valde att avsluta momentet när det gick som bäst :) 


Helt klart supernöjd med dagens träning! Morf var dessutom oerhört duktig som satt kvar när Millan fick ngr små tokryck ;D han pep, men satt kvar och erbjöd till slut -efter hon lugnat ner sig- kontakt, vilket jag valde att belöna! :) så ja, lagom höga krav gav en både glad hund och matte! 


Lite bilder kmr förhoppningsvis ikväll eller imorrn! :) 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0