Lite regn skadar inte

Jag och Hannah trotsade det trista vädret och tränade lydnad med våra sötnosar! 
 
Vi började med lite fritt följ! Morf är ganska ojämn där, ibland superfin placering med bra fokus, ibland svävar han ut eller tappae fokus. Ska träna på att höja förväntan där, samt belöna mer vid även enkla störningar! Tkr iaf det går framåt :) 
 
Platsliggning tsm, där Morf faila totalt vid första försöket :O blev chockad, för han är annars grym på att ligga kvar. Vi gjorde om och gjorde rätt! 2 minuter liggtid med bra fokus från både Morf och Kellie :) 
Inkallningen verkar han ha tappat helt.. Skittråkigt verkligen då han annars varit så bra på den :( precis som i torsdags så går det långsamt samt att han är otroligt segt med att sätta sig i fotposition, om han alls sätter sig. Så jävla tråkigt. Men får helt enkelt försöka överraska han mer. Belöna fart för sig och ingångar för sig. Kanske även öka värdet på just fotpositionen? 
 
Läggande under gång körde vi också, där tar vi små, små steg framåt hela tiden! :) 
 
Ställande under gång samt apport gick vi in för att börja arbeta med grunderna där. Vi funderade lite på hur vi skulle lära in ställande under gång bäst, men vi båda kom fram till att vi ska testa med handtecken som stopp samt att stanna som hjälp. Sen lägga till kommandot "stå" och även jobba bort handtecknet samt börja ta små steg ifrån när det funkar ;) apporten grundtränar vi med att försöka få till ett bra grepp på olika föremål. Sakta går det, men jo lite framåt har vi väl kmt efter tre korta träningar på det! 
 
Tandvisning och hopp över hinder blev det ingen träning av idag. Får bli en annan gång ja ;) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0