Inlägg nr 2 för dagen

Som många vet så har jag bestämt mig för att försöka hitta ett nytt hem till min hund. Rebelle är stressad och mår inte bra i stan med mig. Dessutom har jag insett att jag klarar inte av osäkra hundar, för jag blir bara irriterad eller arg, och det löser inget. Det står jag för, och jag är säker på att jag valt rätt beslut. Rebelle förtjänar någon med mer tålamod och erfarenhet av osäkra hundar än vad jag har, samt någon som bor på landet eller dylikt. Det är jätte tråkigt, och jag får tårar i ögonen och en känsla av att bara vilja sätta mig ner och storgråta när jag tänker på att någon dag kmr jag säga hejdå till henne. Samtidigt känner jag att en sten har lämnat hela mitt bröst, och det får mig att helt tro på att jag valt rätt. Både för hennes skull och min egen.
Det ska va roligt att ha hund -och missförstå mig inte nu, för vi har haft det väldigt roligt och bra också, men hunden ska må bra och kunna va avslappnad och inte ständigt osäker och beredd på att något läskigt ska ske. Jag jämför henne nu med hur hon va när vi var i norrland, och det är en av dem största orsakerna till att jag valde detta. För att hon inte var lika stressad där. Jag hoppas verkligen vi hittar ett bra hem till henne, för hon förtjänar det. Och även om det svider att tänka på att någon annan kanske lyckas bättre och får njuta av den underbara hund hon är utöver rädslorna, så känner jag att det är helt rätt.

Älskade lilla collie<3


Kommentarer
Postat av: marie

Tycker du fattat helt rätt beslut, det är ju du som ägare till din hund som vet bäst vad hon behöver.kramiz

2012-09-07 @ 08:49:25
Postat av: Jessica

förstår att du är "besviken" eller vad man ska säga att rebelle inte levt upp till dina förväntningar. men en osäker hund ger massa kärlek. bara för att du skaffade henne för tävling och det inte funkar som det ska kommer hon ändå vara en fantastisk sällskapshund. är du säker på att du tar rätt beslut....? Lotta är världens jävla mes. Men hon skulle aldrig klara att byta människor att by med. Det skulle knäcka hennes psyke totalt. Osäkra hundar behöver en stabil tillvaro med människor de känner. Säger inte att du tar fel beslut, du gör det du tror är bäst för henne :) Men tycker verkligen du ska tänka en gång till!

2012-09-08 @ 14:09:35
URL: http://jegiro.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0