Lydnadsträning!

Jag och syster tog oss en promenad med hunden, med träning som främsta mål. Vi tränade ganska mkt linförighet, tkr det går mer och mer framåt med det! :D Berömmer mkt med trasan så hon får kampa och jaga den, tror hela momentet blir så mkt roligare när vi kör så. Sen tränade vi lite läggande under gång samt ställande under gång. Hjälper henne fortfarande väldigt mkt där dock, men det får man ju träna bort sen :P Inkallningen funkar riktigt bra, idag körde vi med syster som störning också :P Hon ställde sig mitt på plan så att Rebelle var tvungen att springa förbi henne för att komma till mig. Inga problem alls! :) Enda saken där är att hon måste lära sig sakta in och inte bara rusa som en jävla galning xD hahah.
Det vi måste sätta igång att träna -som vi inte tränat alls på- är apport och tandvisning ;O jao samt platsliggning med fler hundar. Bara platsliggning med henne själv är inga problem direkt, även om vi inte tränat det en längre stund, kanske ska köra det också. Vi har lång tid på oss att träna iaf, kursen i lydnad är ju inte förrän efter sommaren, så det blir nog bra :)

Btw så börjar själva utgångspositionen bli riktigt bra! Hon börjar verkligen fatta vad det är som gäller nu :) Duktiga lilla collie!




Ahh och så insåg jag att jag helt glömt bort att skriva ett inlägg när det var ett år sen hon kom bort. Den 5 juni förra året åkte vi ner till Getinge för att kolla på Rebelle och hennes syster. Det blev avgjort när vi var där att vi skulle ha henne. Var överlycklig, men bara ngr timmar efter kom hon ju lös och hela världen gick under. Sen var hon ju borta i typ två dygn, och det är nog fan dem värsta dygnen i mitt liv. Usch. Nu idag ser jag tillbaka på den dagen med en usch känsla, samtidigt som man är så himla lycklig över att det gick så bra som det gick. Ska försöka komma ihåg att skriva ett inlägg om vårt år tillsammans den 18e juni :P Får se om jag lyckas komma ihåg det eller om det inlägget kmr ngr dagar efter ;D hahah.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0