om hunden jao

Hösten gör mig trött, och dessvärre går det ut över min hund. Kan inte direkt påstå att vi är speciellt aktiva ngn av oss just nu, och egentligen borde jag verkligen satsa på att träna mer med henne angående löslydnaden. Vill verkligen lära in kommandot nära så att man kan kalla in henne att gå nära när man t.ex ska passera människor eller kanske gå över en liten väg. Hon lyssnar ju bra, men har inte riktigt greppat det där om att nära betyder att man ska gå nära tills det är slut, hon liksom kmr nära och sen tror hon det är slut direkt. Så måste träna vidare på det jao.

Håller dessutom på att lära in backa och sitt fint, backa går bra tror hon kmr kunna det snart ;) Jag har faktiskt inte tränat så mkt den här veckan -började med att lära in backa i helgen- så är mitt fel att vi inte kmt längre med det. Sitt fint däremot -alltså med balanserandet av framtassarna i luften- är jag så fail på som man kan bli xD Har inte varit tillräckligt snabb med klickern så just nu tror hon det är meningen man ska ställa sig upp. Måste försöka backa tillbaka där, eller helt enkelt börja från början. Vi har inte tränat det så mkt heller så det är nog inte omöjligt ;P

Annars då? Jo jag är lite irriterad över att hon är så mesig till och från. Ändå är hon så mkt bättre än när jag fick hem henne. Kanske bara ska ignorera det och köra vidare med träning av olika slag och därmed hoppas på att hennes självförtroende växer. Om man tänker på hur man själv varit så har det ju tagit tid att bli självsäkrare, så varför inte skippa irritationen och ge henne den tid jag haft? ;P hahah okej kanske inte lika många år, men ahh ni fattar :P

Jaja, köpte nytt halsband till henne idag också. Tkr halsbandet med kedjan sliter så på hennes päls. Eller jag tror iaf att det är det. Så nu har hon ett som egentligen är liiiiite för litet. Men det är halvstryp dåra och hon går ju i princip alltid utan att dra så det blir nog bra :P Känns bättre att ha ett halsband som jag vet att hon inte kmr ur om hon nu skulle bli rädd för något när vi tex. går längs kungsgatan :P ehehe.

Okej, jag skulle skriva lite kort eftersom jag har ont i huvudet.. men ahh det gick jue bra xD hahah. Aja, ska va lite dum mot hunden min idag och faktiskt hoppa träningen som jag lovat henne under kvällen ;O ibland är det tur att dem inte förstår vad man säger. HAHha. Aja, ska ut med henne nu och sen blire nog att krypa i säng. Är grymt trött.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0