Jag tror jag tänker för mkt..

Jag försöker hitta rätt i denna djungel av hundar. Att välja rätt ras är så grymt fucking svårt. Samtidigt tror jag att det blir bra oavsett vilken ras jag väljer. Det handlar iaf "bara" om 2 raser. Raser som är så helt olika, och kanske är det det som gör det så svårt att välja?
Hur som helst så blir jag snurrig av allt detta, och jag tror det skapar ett inre kaos jag inte vet hur jag ska klara av 0.o.. hahah låter skumt.

På ena sidan har jag staffe. En ras jag alltid gillat, och som faller mig i smaken därför att dem älskar alla. Jag vill att folk ska gilla min hund. Då folk jag känner, främlingar bryr jag mig väl fan inte om vad dem anser om min hund. Så visst jag känner att jag som person skulle klara av dem människor som är rädda för kamphundar. Som tittar på en staffe och genast dömer den. Det skulle jag klara, men gör min familj det? För jag kmr behöva hjälp med passning, och inte vill jag utsätta min familj för sånt som jag inte vet om dem klarar av. För vad skulle jag göra om vi säger min syster har hand om min hund, och så kmr en lösspingande idiothund fram till dem.. och så smäller det. Jag menar.. även om jag får till min hund så som den ska va. Att den vet att man inte ska slåss.. så betyder det inte att det med hundra procent aldrig kmr hända ngt. Folk kan va dumma i huvudet, och vill jag ha en hund som inte backar vid en utmaning?
Nu säger jag inte att alla staffar är sådana, men tänk om. Visst negativt ska man väl egentligen inte tänka, men vill jag räkna med hjälp från min familj, så tror jag att staffen kanske inte är rätt val..

Andra sidan är collie. En ras vars utseende och följsamhet faller mig väl i smaken. Visst finns det en viss överdriven rädsla inom rasen, och kanske är rasen inte alls lika folkkär som staffen. Men vad värdesätter jag mest? Att min hund älskar ALLA människor, eller med större chans funkar med alla hundar? Nu säger jag självklart inte att bara för att jag väljer collie så kmr den funka med alla.. men ni förstår vad jag menar? Det känns som om collien vore ett bättre val, då till största del för att min familj kmr behöva bli inblandad med hundvaktande och så ibland. Så vore det inte bäst av mig att välja den ras som känns bäst då jag tänker mer översiktligt?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0