STHLM

Så var man hemma i sthlm igen.
Åkte till farmors brur på lördagen och sov över där en natt. Han bor ju typ på en bondgård och well det gick väldigt bra med vovva där :) Fick dessutom träffa deras nya lilla hund, en goldenvalp på 5 månader. Söt!

Hemresan sov jag nästan hela tiden. Vovva skötte sig okej, för hon hoppade dels in i bilen från att ha varit lös. Asbra! Och sedan efter jag vaknade efter kanske 2 timmars bilresa så stressade hon inte ens där bak. Hon såg förvisserligen inte helt nöjd ut, men det var inte stress där iaf. Dock befann hon sig i det tillståndet i kanske 30 minuter, en timme. För sedan stannade vi och efter det började hon stressa igen. Så ja, vi har kmt lite, lite framåt i träningen! Men än har vi en del kvar. Är iaf ngrlunda nöjd med det lilla resultat vi fick se. Bättre än på uppvägen, så det är ju bra iaf!

Nu är det hem till Alex som gäller. Jag och mina syskon ska ha spelkväll där. Blir nog dock inte så sent eftersom alla förutom brur ska upp tidigt imorrn :P Jobbet kallar. Känns helt okej. Men tror det är för att jag saknar hundarna, samt det faktum att jag blir sjukskriven om typ 3 veckor. Hahah 8) Bilder lär väl dyka upp imorrn eller så. Jao.

"det är så gott som aldrig hunden det är fel på."

Vi spelar kort, ser på film och är ute med hundarna. Tränar lydnad samt bilåkning med Rebelle. Körde med klickern idag, tkr det funkar bättre så ska fortsätta med det! Annars så är det asroligt att köra bil! :D rullar fram och tillbaka på gårdsplanen och så kör jag ett "varv" upp och ner till rickargården ;P asroligt! Grymt stolt jao ;P

Men jaa, idag när vi körde med klickern så gick det som sagt lite framåt. Tränade mer på att hoppa in och ut, så fick hon godis när hon hoppa in. Så till slut kunde jag iaf låta bli att hålla i kopplet och låta henne hoppa in utan att "styras in" utav mig och kopplet. Ett litet, litet steg framåt jao! Ska ut och träna lite mer bilåkning senare. Jao samt ett kort lydnadspass också tror jag. Måste backa lite i inkallningen, eftersom hon ibland får för sig att lägga sig ner. Inge bra. Vettefan varför hon fått för sig det 0.o.. men, men.. får väl sätta henne, gå en bit och vända tillbaka innan hon lägger sig ner och ge beröm. Så får vi se om vi kan ta bort det. Annars så fortsätter vi träna på utgångspositionen. Ibland sitter hon för långt fram, ibland helt snett, och ibland väldigt fint! Får kanske bli tydligare med att ha klickern när hon sitter helt rätt? Får prova mig fram :P I höst är det iaf lydnadskurs som gäller! Ska bli så jävla roligt! :D

Bilåkningen får vi tjatträna med positiva och lugna metoder. Tror det är bättre att satsa på belöning med klickern istället för att försöka leka oss in i bilen. Tror inte det är bra med tanke på stressen. Bättre i så fall att arbeta fram ett lugn vid bilen. Och mitt främst mål för mig själv är att helt ignorera henne när hon stressar, och berömma när hon inte gör det. Kmr bli svårt, för jag blir irriterad av att hon stressar, eftersom jag anser att det inte finns ngn anledning till det. Men kanske är det därför hon börjat stressa mer (började ju med vindrutetorkarna), eftersom jag blivit irriterad. Tror det är mkt troligt. Så ja, jag får skylla mig själv, och planen är att när jag känner irritation över det hela istället ska fokuser på allt bra hos henne. Skit i att hon är en lite osäker tjej och att det irriterar mig. Skit i att jag stör mig när hon blir rädd för en platspåse som blåser i vinden. Ignorera det och tänk på allt bra. Hennes arbetslust. Hennes lekglädje. Hennes söta viftning med hela kroppen när hon ser en efter man varit borta ett litet tag. Hennes söta morrskall när vi leker. Hennes sätt att lyssna på mig när hon är lös (ibland tkr jag hon lyssnar bättre lös än i koppel ;D). Hennes okomplicerade sätt när vi klipper klor och borstar tänder. Hennes sätt att låta veterinären kolla henne utan att säga ngt. Hennes av och på knapp. Finns säkert mkt mer. Jao min hund är underbar, och när hennes få negativa sidor dyker upp, ska jag göra mitt bästa för att ignorera dem. Lyckas jag med det tror jag att vi kmr fixa det mesta.

Jao har ju inga bilder här, så får ta en av dem bästa bilderna på henne som jag tagit tidigare!<3

Norrland

Det är alltid lika skönt att komma upp hit. Även om myggen och knotten i år är värre än ngnsin. Jag och syster försökte oss på en långpromenad imorse.. well vi kom tillbaka efter 35 minuter galna på alla kryp! ;O Så jao, får väl hålla oss till kortare promenader samt annan aktivering. Jag har idag börjat bilträningen med vovva. Hoppades på att hon ngn gång under den 8 timmar långa bilresan igår skulle lägga sig ner och inse att det händer inget farligt när man åker bil. Men nej, hon satt och var stressad hela vägen. Vilket inte är det minsta bra. Är så synd också då hon för typ ett år sen när vi åkte hit inte hade ngr problem med bilåkningen alls. Usch! Är väl den enda saken som har gått bakåt, så nu gäller det att försöka få det framåt igen. Hon behöver inte älska att åka bil, men nog fan ska hon kunna slappna av i den tillräckligt för att iaf inte stressa sönder ;/

Så ja, idag har vi tränat. Vi började med att Rebelle fick hoppa in i baksätet och ut på andra sidan med hurrarrop från mig och syster. Allt för att göra det så positivt som möjligt med bilen. Sedan fick hon åka med mig när jag rullade fram och tillbaka över gårdsplanen. Jag stannade och gick för att släppa ut henne, för att sedan ta in henne igen och upprepa det ngr gånger. Och så rullade vi lite mer. Har tänkt mig att vi kör på denna träning, blandat med att försöka få bilen positiv samt små bilturer, så hoppas jag att hon inser att den inte tänker äta upp henne. Om det är ngn som har tips på vad jag mer kan göra för att få bilen positiv så ge gärna tips!
Har btw också tänkt tanken på att ta in henne och ut ur bilen och i bilen så ska man alltid få massa godbitar som man annars kanske inte får. Typ kött eller liknande. Har också funderat på -om hon börjar lugna ner sig tillräckligt- att man kan köra sök i bilen. Men, men.. vi får väl se. Hoppas bara vi kan komma iaf en bit på vägen så att hon slipper åka 8 timmar ner och va stressad ;O

Annars då? Jo vi har inte gjort så jätte mkt. Igår när vi kom såg vi på film och tog det lugnt :) Och idag har vi som sagt promenerat lite, spelat kort, åkt till PA för att låna filmer samt åkt moppe därifrån! MOPPEN!<3 mhm ;) Ahh och så har jag ju kört bil också! Inte bara rullat fram och tillbaka, utan faktiskt kört upp på farmors lilla grusväg och upp till brevlådan och tillbaka. För er som inte vet så är det väl kanske 70-80 meter? (hey jag suger på avståndsbedömning) Förvisso är det en automat, men ändå! Grymt stolt här ;)
Nu är det grillning som gäller, och senare ska jag ge mig på lite mer träning med hunden min. Bilträning eller lydnad, eller jao kanske till och med båda ;P och så är det film ikväll, det blir asbra!

Hey inga bilder, för fucking iphone måste ha fucking itunes för det.. -.-' Jag gillar oftast min mobil, men hatar itunes och deras upplägg på bild- och musikhantering. Jao!

söndag i sthlm

Skönt med en lugn dag hemma i sthlm. Har slappat vid datan, varit i v-by och växlat pengar och kikat lite i affärer också med fint sällskap :)
Har precis packat klart, aj min rygg! ;O hahah. Ska snart -när jag orkar- bege mig hem till mamma och pappa. Sen vid typ halv 5 ska jag och syster sätta oss på t-banan och åka till gullmarsplan där jag ska hämta hunden min! Saknar henne grymt mkt! Blir till att sova hos mor och far inatt, och så åker vi till norrland imorrn :) Ska bli nice!

HEMMA

Jao iaf för en och en halv dag ;P typ. Kom hem vid typ 5 tiden idag, och så är jag hemma hela dagen imorrn, sen på måndag åker jag till norrland!

Har haft det GRYMT i grekland! Vi hamna förvisso på värsta landstället.. miniby typ. Men var nice ändå. Var verkligen semester på hög nivå med inget annat att göra än att sola, bada, äta och sova i princip :P hahah. LATA! Nee men vi åkte in till "stan" två gånger också. Ena för att shoppa lite, och andra för att se havssköldpaddor! :D Så grymt fina djur!
Har iaf haft det bra, även om jag ibland fick en stor saknad till hunden min, samt dagishundarna! Ska bli roligt att se hur min lilla skit reagerar imorrn ;D Hon har varit hos Bella och Malin, i två hela veckor :P Men imorrn ska hon hem! För en stund iaf, för hon ska ju med upp till norrland :) Då ska vi träna massa roligt med bilen, samt lägga in lydnadsträning och kanske också lite blodspår! Kondisen ska upp igen, för efter två veckor av att bara slappa så är man ganska lat ;P hahah x) Blir asbra med en vecka i norrland. SKOGEN HERE I COME :D maha.

Men ahh, mer om grekland; barhäng, havsbadning och poolhäng. Billig alkohol och en hel del snack med bartenderna. (på vårt hotell då vi tillbringa typ alla måltider samt en hel del kvällar där ;P) Blev mkt engelska pratande också då vi var sociala med en dansk tjej. Härlig tjej jao! Träffa ett norskt syskonpar också som vi pratade en del med, jao och så körde vi boll lekar i poolen också :) Väldigt roligt! Har kort och gott haft två grymma veckor!

Bjuder på ngr få bilder, för nu vill jag se so you think you can dance! Två avsnitt! :D maha.




Glömde skriva att flygplatsen låg precis vid stranden typ ;P så flög plan typ 20-30 meter ovanför huvudet på en till och från xD sjuuukt.

Bakom killen där stod jag ;P

Lista

* Jag var vaken i typ 1,5 timme inatt eftersom mor och far snarkade xD
* Jag fick ngt i ögat på promenaden med hunden
* Jag åkte en timme kommunalt till sköndal för att lämna hunden till Bella
* Jag åkte till gullmarsplan och träffade Malin
* Jag var social med Malin i stan ett tag<3
* Jag kom hem och hjälpte mamma lite med maten
* Jag lekte i ps -vilket jag inte gjort på grymt länge!
* Jag är trött, och längtar tills imorrn
* Jag orkade inte skriva mer än bara punkter, därav denna fula lista ;D

IMORRN ÅKER JAG TILL GREKLAND! Hey bloggen är död i 2 veckor :P Yeah.

fula bilder, men hey det bjuder jag på ;D

fest, hund och smärta. typ

Hade så grymt jävla roligt igår! Festades gärnet med tequila shots och en hel del goda drinkar! Roligt folk och ett härligt ställe var vi på också. Kunde helt enkelt inte bli så mkt bättre! Eller jo kanske, vi lyckades missa sista nattbussen ;D hahah. Men det var bara att vänta till första t-banan, så var ju inte hela världen direkt :P Grymt var ordet!

Idag har jag inte gjort mkt. Blev en promenad med mamma, syster, faster, kusin och hunden till vinsta. Där köpte vi badtofflor och så gick vi runt lite i djuraffären också :) Faster köpte en aktiveringsleksak till sin hund, så väl hemma fick Rebelle testa den. Var roligt att se henne försöka komma på hur hon skulle få tag i godiset ;P
Dessutom var hon grymt duktig under promenaden vid hundmötena. Två hundar mötte vi och passerade med typ 1-2 meters avstånd, och det var inga problem. Grymt duktig :)

Annars då? Joda, mina äckliga jävla knölar håller på att döda mig till och från. Är värre nu än det ngnsin varit. Tur som satan att dem ryker i augusti! Kanske därför det är värre.. "dem" vet om att dem ska bort xD hahaha. Ja jo men visst ;P hahah.

man tappar kollen på vilken dag det är

Är så jävla varmt idag! Dog lite grann när jag var ute med vovva. Detta trots att vi gick i skuggan så gått som hela tiden. Blev en timmes promenad i värmen, sen hem och svalka sig. Ska se om vi kan träna lite lydnad ikväll. Se om hon kommer ihåg hur inkallningen egentligen ska gå till.. haha. Btw så har vi passerat två hundar med typ en meter avstånd då hon varit lös, och hon var asduktig! Vi kmr framåt, även om vi har vissa delar vi måste träna ännu mer på.
I sommar ska hon ju få följa med till farmor, så då blir det en resa på 8 timmar i bilen. Sen ska jag träna hos farmor så hon får hoppa in och ut ur bilen. Ska lägga ner grymt mkt träning på att bilen ska va ROLIG! Är så trött på att hon ska bli stressad (mer eller mindre) varje gång man ska kliva i bilen. Så ja, hoppas vi lägger det bakom oss. Dessutom ska vi -om vi hinner innan lördag- träna med att sitta i närheten av den där "linbanan" som hon blev livrädd för som liten. Hon är inte lika rädd längre, men blir väldigt orolig om folk åker i den om man är i närheten.

Senare ikväll blir det utgång :) med brur! Han fyller år idag, GRATTIS BRUR!
Ska bli grymt roligt :D

Men nee, pallar fan inte skriva mer nu. Ska gå hem (är hos mamma och pappa) och städa. Åker ju till grekland på lördag! så måste städa ordentligt innan dess ;)

blir så jävla besviken

Jag fattar fan inte vad min hund håller på med. Idag skötte hon sig bra, ända tills hon fick för sig att jo men man ska ligga när det är inkallning.. SEN NÄR HAR VI KÖRT MED DET!? Dessutom grejade hon ju första inkallningen hur bra som helst, hon brukar va asduktig på den om man inte räknar med slutet då hon ibland springer in i en eller typ sätter sig helt snett. Första inkallningen vi körde idag gick bra, en av hennes bättre, förutom att hon satte sig lite snett. Men sen.. helt fel. Inte heller hjälpte det att jag gick tillbaka och satte henne upp igen. Nej likt förbannat skulle hon ligga ner. Dumma hund. Är ju knappast roligt att träna om hon ska hålla på sådär. Just nu känner jag mest för att bara ha henne som sällskapshund och köpa en ny hund att tävla med.

and btw, till den anonyma som börjat kommentera min blogg, haru problem med ngt jag skriver, så sluta läs. Jag har alltid skrivit precis vad jag känner för i denna blogg, och inte fan tänker jag sluta med det bara för att ngn inte gillar mitt sätt att uttrycka mig. Just so you know :)

Hey jag är irriterad just nu ja.

beter man sig inte får man ha tråkigt.

Jag vägrar gå långt med min hund när hon beter sig som en idiot. Så nej, blev ingen träning idag. Får väl prova på vad hon är på för humör imorrn. Se om det går bättre. Så är det.

ingen tid till rubrik.....

Hade en GRYMT bra helg!
Den fortsatte lika bra som den började helt enkelt. Hundtävlingen var nice. Barkarby var nice, och på kvällen sov vi hos Jenny igen!
På söndagen fick vi va med om ett litet äventyr då vi hittade en lös hund i råcksta. Hur mysig som helst! Måste varit ett tecken eftersom det var en staffe.. em hane.. samt svart och vit, precis vad jag vill ha som andra hund ;P Vi lämnade Pontus och Rebelle hos mamma och åkte sen in till solna (tillbaka eftersom vi kom ifrån sundbyberg ;P) och lämna in den till polisen. Den var iaf chipmärkt så förhoppningvis kmr den tillrätta! Sa till att vi vill veta om den kmr tillrätta, men har fan inte hört ngt än.. Känns sådär ;/

Sedan åkte vi iaf och hämtade hundarna för att sedan lämna dem hos mig. Blev en hel del bilåkande då vi åkte vidare till kista och shoppade loss ;P hade egentligen inte råd med detta, men är riktigt nöjd med mina inköp! :D
Hem och packade, sedan blev jag och syster hämtade av pappa och åkte hem till dem. Middag och så gjorde vi typ inget mer då klockan var ganska mkt :P

Idag har jag inte gjort så mkt. Tkr lite synd om min hund som fått en tråkig dag både igår och idag. Men ska ut med henne senare och träna lite lydnad :) Jao samt göra mamma sällskap till jobbet. Var iaf och klippte mig idag. Blev riktigt nöjd! Sedan gick jag och syster till v-by där syster köpte lite kläder och jag lite annat smått 8) Vi handlade också mat så nu är vi typ aströtta efter att ha gått hem med alla kassar ;P hahah.
Snart middag iaf, nice! Är hungrig som satan. Har typ ätit dåligt idag. Ooopsi ;P ehehhee. Imorrn ska jag till veterinären.. hoppas det inte blir för dyrt :O

RSS 2.0