Vikt

Vägde mig idag. Var helt säker på att jag skulle ha gått upp. Har förvisso gått väldigt mkt på jobbet senaste månaden.. Men har också ätit mkt godsaker. MEN! Jag hade gått ner! :D 1kg sen början av januari! Inte jättemkt, men jag hade liksom varit nöjd bara jag vägt lika mkt.. Och så hade jag gått ner :D 
Tack jobbet!<3 

Sunday

Ryggen känns bättre idag, skönt! Vaknade dock imorse och kändeig oerhört seg. Trotsade segheten och åkte med pappa till Grodhavet. Gick en liten promenad med Morf där, vi tittade på getter och på änder, och jag fotade lite ;) 




Pappa körde mig hem, och jag var duktig och satte igång med städningen hemma! Dammsög, dammade och rensade avloppet :) dessutom gick jag ut med kartonger och glasflaskor, samt tog all pant och gick till affären för att panta och handla lite! Duktiga jag! :D 

Dessutom tog jag en kort promenad med Morf och tränade lite lydnad! Linförgihet, några inkallningar och så ställande samt läggande under gång. Det går framåt! Linförigheten känns riktigt bra! Han flyter ut lite ibland, men har annars bra fokus och bra position! :D inkallningen varierar, ibland gör han den klockrent! Ibland är han asseg på att komma och mer travar emot en.. Och så ibland så kmr han med världens fart men glömmer liksom bort ingången i slutet.. X) suck. Får hoppas han är taggad och har bra fokus på tävling helt enkelt xD för han kan den ju. 
Läggande under gång varierar den med. Han tenderar dock till att lägga sig långsamt, så måste fortsätta jobba på att få snabbare lägganden! Ställande däremot testade jag idag att köra med kommandot "sssstanna", vilket gick superbra :D ska nog fortsätta med det ;) Måste dock tänka på mina armar när jag ger kommandona vid läggande och ställande, för jag tenderar till att dra vak vänsterarmen lite precis vid kommandot.. Lär ju definitivt räknas som ett dubbelkommando x) 


Hundträning och ont i ryggen

Förmiddagen blev aktiv. Jag åkte hemifrån mamma och pappa strax efter 10. Tog bilen till kista och träffade Liza för lite hundträning! :D 
Vi kämpade på och byggde oss en liten agilitybana! Så det blev årets första agility-träning utomhus :D så härligt! Vi fick dessutom lite sol :D 
Tränade lite tunnlar och även på kommandot "ut" som vi ganska nyligen lärt in. Nämligen att skicka han runt hindret så han hoppar det från andra hållet. Går framåt, men han behöver ännu hjälp med handlingen till kommandot :p 



Tränade även lite lydnad. Linförighet där han svävade ut lite i vändningarna, men annars riktigt bra :D körde ett läggande under gång och han la sig snabbt och snyggt! Så glad :D körde även ett ställande under gång, där jag idag testade med kommandot "sssstanna". Han stannade faktiskt snyggt! Så funderar på om jag helt enkelt ska använda det kommandot istället för att lära in ett annat. Han är ju väldigt bra på just stanna, så kanske endast är onödigt jobb att lära in ett annat kommando? Ja får se :) hoppas kunna träna lite mer imorrn, då ska vi testa fler ställanden. 
Blev ngr inkallningar, men var inte helt nöjd med dem då han liksom inte hade ngn riktig fart. Detta var dock i slutet av träningen, så kanske lite därför? Hoppas lite på att han ska känna sig mer taggad till att få komma till mig på tävling med massa störning omkring. Jao vi får väl se ;P hahah. 


Överlag en väldigt bra träning! :D enda negativa var att jag lyckades knäcka till min redan onda rygg när jag skulle släpa lite agilityhinder.. Heheh ;O såå ahh resten av dagen har jag inte gjort ngnting alls. Sett på film med mamma och pappa. Legat på golvet för att jag haft så ont i ryggen :/ hoppas det går över, eller iaf är bättre tills imorrn! 

I'm still here

Veckan har varit lång! Härligt seg efter måndagens långpromenad ;) hahah. 

Har inte gjort så mkt. Passade Moshe över natten i onsdags, och så igår (torsdag) så plockade Alex upp mig i Alvik så åt vi pizza och såg på film (Alien) tsm med Fredrik som nu bor hos Alex :) var riktigt nice, fast det kändes som en fredag så var lite jobbigt att åka till jobbet imorse xD hahah. Grillat marshmallows på jobbet också i veckan! :D över ett värmeljus xD hahha! 
Dagen har iaf gått ganska snabbt! Den började jobbigt med ngr gubbar som skulle titta på ngt rör i lokalen.. Det var iaf den infon vi hade fått. Well dem var där från 8-15.. Borrade och hade sig. Sen prata dem typ inte svenska heller så vi har ingen aning om vad dem gjort xD hahaha. 

Ska hem till mamma och pappa nu! Filmkväll med pappa :) mys! Sen imorrn ska jag träffa Liza för lite lydnads- och agilityträning :D kul! 
På söndag ska jag troligtvis träffa Malin<3 länge sen nu! Så ahh, snart äre väl måndag igen ;p haha. 

När hela kroppen är död

Såååå död. 
För det första så vaknade jag upp med en känsla av att nee, jag pallar fan inte med måndag. 
För det andra så tog vi en riktig långpromenad på jobbet idag! 2 mil gick vi!!! Helt sjukt. Var lätt döende dem sista kilometrarna.. XD vi gick ut kl 10 och kom in vid 14. Så jaa, helt död i kroppen efter den promenaden. 
Är nu på väg hem. Ska fixa ngt att äta, nörda datorn och rollspela lite, för att sedan sova! Imorrn jobbar jag dock bara 10-16! Ska bli så skönt :) Dock så jobbar jag sen 7.30-18 två dagar i rad.. ;O Mindre kul, men det ska nog gå bra ;) 

The first time

Första bilderna tagna med min alldeles egna kamera; 







Veckan har gått fort

Såg nu att jag inte bloggat på hela veckan! Sjukt x) får bli en liten punktlista om veckan som gått för orkar inte skriva långt :p 

* passade Linus över en natt vilket gick väldigt bra! 
* har köpt en egen kamera från Sean, jättebilligt! Så har lämnat tillbaka hans men får dock fortfarande låna laddare plus ett objekt :)
* har tränat i inomhus hall med hunden två dagar. Onsdag och torsdag, båda dagarna med fokus på agility! Första agilityträningarna för året ;P 
* sov hos Ronja i onsdags och såg gossip girl! 
* hade spelkväll med brur igår! Vi spelade Magic i typ 7 timmar xD han skämde dessutom bort fattiga mig med god mat både till middag igår och lunch idag ;) 

bildBOMB

Idag åkte jag och Morf till vällingby skogen! Hade tänkt träna lite lydnad på vällingby brukshundklubb, men det var grymt snöigt, så vi körde bara lite hopp över hinder samt fotgående på parkeringen ;)

Sedan blev det en skogspromenad med massa lek och fotografering ;) Fick några riktigt bra bilder! :D Åkte hemifrån strax efter 13, och var hemma strax innan 16, så ahh var ute en bra stund. Lika bra att passa på när solen var framme :D så härligt!
 

Vår första tävlingsträning!

Varit och tränat lydnad med Liza idag! :D vi började med individuell träning för att värma upp. Vi tränade lite läggande och ställande, samt lite fotgående och apport. Kändes bra, förutom läggandet där jag måste lägga ner tid på att få snabba lägganden! 

Sedan vart det tävlingsträning :D och vi började med att köra en gemensam platsliggning, näst intill tävlingsmässig då vi ju pratade en del under momentet ;P men 3 minuter, och Morf låg så fint så! Enda där var att han inte satte sig upp på kommandot sen, så blev dubbelkommando där. Han gör oftast så. Så måste lägga ner lite tid på att få han att sätta sig direkt på första kommandot. 
Tandvisning, där Morf har svårt att sitta still x) han blev så glad när Liza tog i han att vi fick göra om det ngr gånger ;D hahah. 

Sen fotgående/linförighet där det gick så jävla bra!! :D enda lilla var att han tappa fokus i en högersväng med halt direkt efter så han hamna lite framför. Men han rätta till sig själv och utöver det så var det så bra! :D 

Läggande under gång, där jag var förberedd på att han skulle lägga sig assegt.. Men nee han la sig inte ens ner :O Hahah han glömde väl lyssna på kommandot eller ngt och gick istället med mig.. X) Såå ahh mer träning där! Både på snabba lägganden och kanske att förbereda han så han vet när det är läggande som gäller ;P 

Ställande under gång, där jag valde att köra med en hand som stopp eftersom vi inte helt tränat klart det. Han stannade iaf superfint och stod kvar :) enda var att han satte sig ner när Liza sa "sätt ner hunden.." X) hahah. 

Inkallning. Vilket är det moment jag tänkt att det är helt klart och absolut inga problem. MEN nee hans uppmärksamhet var på Millan så han lyssnade asdåligt när jag kallade in. Reste sig upp efter en sekund och såg tveksamt på mig.. Varav jag då kallade in igen. Såå ahh mer träning med störning där? Samt så fick jag tips av Liza att istället för att köra "Morf hit!" att bara köra "hit" och ladda det med explosivitet och massa kul. Testade det efter vi kört klart vår lilla träningstävling och då gick det väldigt bra! Så ska träna på det :) 

Apport, där jag fortfarande tycker att han har lite dåligt greppande, men han tar den iaf och håller den sen väldigt bra och stabilt så ska nog inte pilla på den så mkt mer. 

Hopp över hinder blev det inget då det inte fanns något hinder ;p men den är ju en av dem vi haft enklast för, enda där är att han ibland glömmer av sig att han ska sätta sig i fotposition efter ;p 

Så slutresultat från dagen är en oerhört bra känsla! :D han höll en hel tävling med bara tävlingsmässiga belöningar och även om det behövs mer träning så tkr jag vi har kmt en bra bit! :D 

Sjuka ligan

Varit hemma från jobbet måndag, tisdag och onsdag. Skönt, men lite rastlös har man varit. Har bott hos mamma och pappa dessa dagar, så har klarat mig bättre än jag skulle gjort hemma alldeles själv ;P 
Hunden har haft grymt tråkiga dagar, dock så åkte jag och mamma till hundöarna en sväng idag! Grymt kul tkt hunden ja ;) var lagom med hundar där, kanske max 10-12 st som mest. Morf lekte mest med en schäfer på 8 månader, samt en fralla, även den på 8 månader ;) sen lite lek med andra söta hundar också! 




Annars då? Jo jag och mamma har båda varit sjuka. Suttit här hemma och snorat ikapp. Sett massa filmer och tagit det allmänt lugnt! Skönt! Inte har vi varit nyttiga.. Så lär väl ha gått upp det lilla jag hade gått ner ;D hahah. 

Jag mailade intresse på en grymt fin hund! En Chodsky pés tik! Insåg dock att det inte är rätt tid för en till hund. 

Jag och pappa åkte till barkarby för att köpa en ny dator till mig på elgiganten! Eftersom brurs dator som jag lånat aslänge varit död i typ en vecka x) heehe. 
Jaaa och dagens negativa var när jag klantigt nog lyckades köra in i ett räcke med bilen så det blev en stor spricka framtill. Jippie! Får se vad det kostar att laga ;O trött jag blev på mig själv! Men men. Bara betala och förhoppningsvis inte göra om det! 

Sjukdom och lite hundträning

Varit hemma sjuk idag, och blir hemma imorrn också. Feber och halsont, och ja nu har snoret kmt också. Hahah x) 
Har inte gjort mkt alls idag. Var uppe en kort sväng vid 7.30 för att känna hur jag mådde. Sjukanmälde mig och gick ut en kortis med hunden så att han fick kissa och bajsa. 
Sov sen till kl 12 ;D och well efter det har dagen mest spenderats åt filmtittande. Ego, Bortspolad, Seabiscuit och nu Amazing spider man 2 med mamma och pappa såg även en del av den med oss. Jag har ju svårt med att vara själv på kvällen om jag inte gjort ngt under dagen, så gick hem till föräldrarna vid 17.30. 
Hunden har haft en ganska tråkig dag. Ändå tkt jag att jag var duktig som gav han två 30minuters promenader. Eller ja, den sista var väl egentligen en promenad på ca 10-15minuter, och så stannade vi till för att träna lydnad i typ 15-20minuter! :) tränade fotgående, ställande och läggande under gång, inkallning och så en kort platsliggning. Tränade lite detaljer i momenten, men körde även en inkallning, belönade tävlingsmässigt och körde sen lite fotgående direkt efter. Gick väldigt bra, förutom att han såg ut att undra lite vart hans belöning för inkallningen tog vägen ;D hahah. Men ahh, vi ska träna mer på att köra fler moment efter varandra innan belöning. 
Måste bara få till läggandet lite bättre, för just nu är han lite seg vid läggandet :O och ställandet kämpar vi fortfarande med x) 
Kmr väl bli en del träning i både lydnad och agility nu, för har idag anmält mig till vår första tävling i båda grenarna :D lydnad 28e mars och agility 25e april. Så är iaf ett tag kvar :) Det som ska tränas mest på inom lydnaden är ställandet, apporten, platsliggningen med hakan i backen och så uthållighet och störningsträning! :) ska ju tränas på alla moment i klass 1, för enda som egentligen är helt klart är inkallningen ;P

I agilityn ska vi mest träna på slalomet! Samt även en del handling och kontaktfält! Har förvisso endast anmält mig till hoppklass, men ngn gång ska vi väl kunna köra agilityklass också ;) 

RSS 2.0