Lydnadsgruppen

Igår var första tillfället med träningsgruppen för lydnaden. Vi blev 5st och vi tränade väl i typ 2 timmar :) 

Jag tränade en hel del på linförighet/fotgående. Försöker titta framåt istället för ner i marken, men det är grymt svårt att veta om han är med eller ej då x') ser han ju liksom inte då ;P Det kändes dock bra, och han följde fint trots störning av dem andra! Vi måste dock lägga upp träningen så den blir mer tävlingslik. Gå på plan med fokus, göra ngt moment och sen gå av planen för belöning. Så att han i slutändan fattar att hela tiden på planen så jobbar vi. Det är iaf det som är tanken ;P 

Vi gjorde något läggande och ställande och ja han kan dem. Det gäller bara att han lyssnar vid kommandot x) 

Vi testade ngr gånger på Rutan, så ja jag måste köpa in en egen ruta och börja träna mer ordentligt på den! :) Har ju dock ingen brådska eftersom vi inte tänkt starta klass 2 förrän nästa år. Om vi nu får vårt tredje 1a pris i augusti ;P eheh. 
Planen med rutan är iaf att ge den högt värde. Testa med target eller leksak i den för att ge den högt värde. Sen får vi se när man kan börja plocka bort hjälperna ;P 

Igår la vi även en stor del av träningen på Fjärren. Jag körde vidare på externbelöning bakom och det funka väldigt bra! Jag kunde till och med flytta mig typ 2m ifrån honom utan att han flyttade framåt vid uppsittet! :) Dock så ska vi backa lite där och träna på mer raka och ordentliga uppsitt då han har en tendens till att inte riktigt sätta sig ordentligt ;P Det ska vi träna på 5min idag, 5min imorrn och sen 5min på måndag! Målet tills på tisdag är att han ska sätta sig mer ordentligt vid uppsittet ;) 

Det blev en platsliggning också, och ja Morf känns trygg och säker! :) Han kan nosa lite och flytta framtassarna lite, men ligger annars fint kvar. 

En väldigt bra träning och jag hade dessutom lyxen att få skjuts hela vägen hem av Ellinor som bor i söderberga/beckomberga! :D 

Lydnadspass i Vällingby

Det blev en väldigt lugn och skön dag igår. Jag städade inget och packade inte x'D var iaf duktig och diskade :) 

Jag och syster spenderade dagen åt att se O.C, och sen åkte jag till vällingby bk med Christina för att träna lydnad! Superkul och det kändes sååå bra! :D 

Vi tränade mkt på linförighet och fotgående, där jag koncentrerade mig på att titta framåt istället för att titta ner i marken. Blev så mkt snyggare och det kändes som om han blev mer fokuserad och följde med bättre! 
Belönade i farten flera gånger om, och ska nog testa att köra det litegrann. Vi ska även bli bättre på att ge ett slut-kommando, där jag kmr använda mig av "okej". 


Vi började träna på rutan och fjärren vilket kändes bra! :) Rutan koncentrerade vi oss i första hand på farten ut, så höll i han och slängde en leksak för att sen kommendera "rutan" samtidigt som jag släppte han. Kändes väldigt bra så vi ska fortsätta träna så och så småningom lägga ut leksaken och sen även lägga till ett stanna-kommando. 
Med fjärren har vi haft problem med att han flyttar sig framåt när han sätter sig upp. Men la han ner och slängde sen en godis bakom honom, då blev det mkt bättre! Så mer sån träning :) 


Vi körde hopp över hinder, både ettans och tvåans och det kändes bra! Gjorde ett läggande under gång som var superfint och sen körde vi en platsliggning tillsammans :) 

Ett riktigt bra lydnadspass! 

Rubrik

Den här veckan har varit grymt lång! Känns som det var agilityträning med träningsgruppen för typ hundra år sen.. Okej lite överdrivet men ja x) 

Vet inte om jag hunnit andas ngt, men samtidigt har jag både haft fullt upp och tagit det lugnt. 
I torsdags passade jag Kellie, och tränade agility samt lydnad med Malin! Lydnaden kändes bra! Men agilityn sämre. Tror dock det berodde på att jag helt enkelt suger på att bygga en agilitybana från egen fantasi ;) ska -när jag har råd- köpa en agilitybok med massa olika övningar! :) 
Fredagen blev lugn. Ganska lugn och skön dag på jobbet, och på kvällen sen så passade jag Buster ngn timme åt syster då hon åkte till grönan för att se Hoffmaestro med Ronja :p jag och hundarna låg i soffan hela kvällen och såg på film! Mysigt och välbehövligt ;p 

Igår lördag så åkte jag med syster och Cicci till hundstallet som hade öppet hus. Mysigt att gå omkring lite där, men tkr synd om hundarna :/ tur dem har folk som jobbar för att dem ska kunna få ett nytt hem! 
Mötte upp Hannah efteråt och gick en skogspromenad! Körde spår med hundarna, tränade lite lydnad och lät hundarna bada lite. Morf simmade och hämta både pinne och boll! Så duktig :D 




Resten av dagen spenderades sedan med Malin. Vi åt tacos, gick en mysig kvällspromenad med hundarna och såg på Eurovision song contest! Måns vann ju vilket var grymt! :D så värd det då han var bäst, och utöver honom var det typ bara 3 andra låtar som var bra.. Hahah. 
Sov hos Malin och well nu är jag på väg hem. Planerar att träna lite lydnad idag och utöver det blir det nog lite städning samt så ska jag börja packa till turkiet. Är inte långt kvar tills jag åker :D 

Sen så äre måndag igen och en ny vecka. Men imorrn får vi lön och på fredag är jag ledig för det är dags för Elitloppshelgen :D längtar! 

Tredje lydnadstävlingen var mest bara blä

Tävlade lydnad på Järfälla bk igår. Hoppades vi skulle få vårt tredje 1a pris.. Men nej. Morf var äckligt okoncentrerad igenom HELA tävlingen. Sämsta vi gjort. Känslan var blää, så just nu känns det bara skit. Som om jag vill lägga lydnaden på hyllan :( 

Det tänker jag dock inte göra. Vi måste bara störningsträna sjukt mkt. SJUKT mkt. I augusti har vi nästa tävling, så jao jag har 3 månader på mig. Enda nackdelen är att jag knappt vet hur jag ska göra. Hur jag ska börja. Är ju därför vi varit så dåliga på att just störningsträna. 

Fanns ngr positiva saker från tävlingen igår iaf; platsliggningen, ställandet, apporten och hopp över hinder. 

Han kändes ganska bra när vi gick in på plan för platsliggning! Tidigare har han dragit in på plan samt inte lyssnat alls vid platsliggning, men igår gick det bättre! Även om fokuset inte helt var där så som jag velat ha det.. 
Ställandet var snyggt (fick dock ett halvt avdrag för att jag gjorde ngt litet med kroppen vid kommando?), och apporten fick vi en 9a! på (hur nu det gick till då jag i princip tryckte in den i munnen på honom.. X'D) 
Hopp över hinder fick vi en 10a på och det var väl typ enda momentet han faktiskt kändes med i.. Vi brukar annars alltid få lite avdrag då han alltid sätter sig snett ;P 

Ett andrapris på 152p skrapade vi ändå ihop -så hade vi inte nollat läggandet (där han igår ställde sig då han inte alls lyssnade på kommandot..) så hade vi haft vårt tredje förstapris. Så typiskt när man vet att han kan det.. :/ 

Men, men. Måste som sagt försöka ta tag i störningsträningen. Ska på Hundstallets öppna hus på lördag så tänkte försöka passa på att träna lite där. Får se hur det går.. Men idag ska vi träna agility med Malin! :D jag ska testa lite från måndagens "lektion" så får vi se om vi får fart och tighta svängar ;P ska dessutom passa Kellie idag :D<3 

Helgen

Igår -lördag- spenderade jag hela dagen på kista med att tävla agility samt vara funktionär :) 
Klev upp typ 6.30 och åkte till kista med bussen. Var där ca 7.45 och satte då direkt igång med att hjälpa till med saker inför tävlingen. 

Strax innan 9 kom Ina så då gick vi en liten promenad med hundarna innan vi lämnade dem i bilen, Hoppklassen först, med startordning large, small och medium. Jag var inropare i large och var "ledig" i smallklassen för att sen tävla i medium. 
Alltså hopploppet vi gjorde är vårt bästa hittills!! För det första var han taggad och fokuserad, och det blev inga långa svängar eller konstigheter där han skulle titta sig omkring eller ngt sånt. Han var bara så duktig! Dessutom tog vi slalomet på första försöket!!! OCH vi fick noll fel! :D alltså värt allra första nollade lopp!! Vilket är stort! :D var -och är fortfarande- så jävla glad! Bästa Morf!<3 Enda som var lite surt var att det såklart inte kom med på film.. XD jag brukar ALLTID ha ngn som filmar.. Men just detta lopp.. Nee x) så typiskt! Hahha x) 
Tyvärr var vi inte så jättesnabba, så vi kom på en 9e placering (av 23st), men ett mål i taget ;) 
Extra roligt var att Ina (och Sandra? som är i träningsgruppen) fick en pinne :D Ina kom på 3e plats med Ru! Asbra! :D 

Var funktionär i large igen, sen "ledig" igen i small och så vare dags igen. Denna gången ett agilitylopp. Var osäker på om Morf skulle hålla för 2 lopp, och well det gjorde han inte. Raksträckorna går ju bra, och han tar alla hinder så det är ju bra ;) MEN svängarna flyter han ut massa i och han blir väldigt disträ och "tittig". Han blev liksom så tittig att han ramlade ner från balansen.. X'D hahah. Aldrig hänt tidigare, men ahh han gjorde iaf inte illa sig :) 
Positiva är ju att han ändå tar alla hinder. Dessutom var jag ändå nöjd över att han tog slalomet på andra försöket! :) så ingen disk, utan 10 fel? Ev mer för tror vi fick tidsfel också x) Glömde faktiskt titta x'D 

Det var dubblerade agilitylopp så i andra agilityloppet skulle jag inte tävla. Istället var jag inropare i alla tre storleksklasserna x) var så jävla trött då så var lite förvirrad ibland.. Men det gick ändå bra! :) är faktiskt roligt att vara inropare :) 

Var grymt nöjd över dagen, och var så grymt tacksam för att jag fått ha hundarna i Inas bil under dagen, samt att hon var supersnäll och skjutsade hem mig! :) var hemma strax efter 17.

Halvsov framför en film och gick sen ut med hundarna vid 22 för att sen lägga mig i sängen och glo lite på mobilen innan jag somnade x) 

Idag började jag dagen med att ligga i sängen och ha filmmys med hunden min<3 Lite senare trotsade jag regnet, gick jag hem till mamma och pappa för att låna bilen, och åkte till kista för att träffa Mimmi (med Urax) för lite lydnadsträning. Vi träningstävlade och det kändes väldigt bra :) Var inte där så länge för var dygnsur om fötterna.. X) hahah.

Plockade upp syster på vägen hem, duschade och sen åkte vi tsm hem till mamma och pappa. Har nu ätit god mat som syster lagat, och ska väl gå hem om en timme eller två. Kanske mer, vi får väl se x) 

Klämdag

Orkar inte riktigt skriva om dagen, mer än att den varit bra! Slänger istället in en "print screenad" bild från instagram om dagen på jobbet! :) 
jaaa och så själva bilden som jag la upp på instagram;
En härlig dag som jag avslutade med lite slalomträning hemma och sen tacos framför film :) 

Nu ska jag snart sova! Ska upp kl 6.25 imorrn. Agility tävling och funktionär står på schemat! Ska bli så roligt! :D jag och Morf ska köra två lopp, får se hur det går ;) men ahh, godnatt! 

Agility och Lydnad

Grymt skönt med en ledig dag mitt i veckan! Skulle ha varit social med Malin, men det blev ändrade planer. 

Istället har jag tränat lydnad med Ina, tränat agility i kista och hjälpt till att flytta alla hinder inför tävlingen på lördag. 

Morf var grymt taggad på lydnaden. Så kul :D verkligen härlig känsla! Vi la fokus på linförigheten där vi tränade mycket på vänster- och högerhalter, samt helt om marsch. Vi tränade lite ställande ocj läggande, samt körde både ettans och tvåans apport! Kändes så bra! 
Ina kommenderade oss i linförigheten och det kändes så bra! :D superfint verkligen! 
Agilityn gick också superbra! Morf var taggad och fokuserad och såå duktig! Vi tränade lite på tighta svängar och lite blindbyten. Men mest fokuserade vi på slalomet! Att kunna ta det efter några hinder. Det var svårt till en början, men till slut gick det riktigt bra! :D han verkar verkligen ha förstått det hela nu! Ibland tar han fel ingång, ibland hoppar han över sista pinnen, och går det för fort så kan han råka missa en port i mitten.. Men ja det har helt klart gått framåt! :D jag behöver inte ens stå precis bredvid längre! 

Dock så är det väldigt svårt för honom när jag befinner mig på vänster sida om slalomet. Då blir det helt fel för honom x) så ja mer träning på det, och så ska vi bara bygga vidare på det för att öka säkerheten och sen även snabbheten! Slalom är plötsligt väldigt roligt att träna ;) 

Körde även lite med Maiden, hon var superduktig och väldigt taggad! :) Hade kameran med mig så tog lite kort på dem också :) 



Jag hjälpte sen till att flytta alla agilityhinder till ett hörn av planen. Dem ska nämligen flyttas ner till den större planen där tävlingen ska hållas på lördag. 

Kvällen har sen spenderats med syster framför O.C :) helt enkelt en väldigt bra dag! 

Kvällsinlägg

Igår trodde jag det var fredag. Imorse var jag helt säker på att det var lördag, och well imorrn äre typ som en fredag ;D hahha. 

Annars då? 
Jo agility träningen igår gick asbra! Lånade bilen och åkte dit lite tidigare för att hinna träna lite med Maiden samt hinna träna lite slalom med Morf :) Gick superbra! Känns som om han börjar fatta slalomet nu, men jaaa vi har lååååångt kvar! På träningen sen kändes han fokuserad och taggad, det gillades! :) 
Igår gick jag 1,4mil på jobbet, idag 1,5mil. Sååå duktig :D båda dagarna förbi slussen, kungsträdgården, humlegården och upp till lilljanskogen :) dem vägar man gick för typ 4(?) år sen när man jobbade på ryttarstadion ;P hahah. 


Tesso och Jennyfer gick typ 2,7mil idag då dem gick tillbaka för att leta efter Tessos armband. Jag fortsatte alltså själv tillbaka längs med kajen vid slussen x) Jag var trött efter mina 3 timmars promenerande.. Well dem promenerade i 5 timmar! Helt sjukt 0.o hahah. 

Har massa roligt planerat nu i veckan. Men orkar inte skriva mer. Ska se lite mer av Megamind för att sen sova :) Syster är på studentskiva idag, kul! 

Men ahh, godnatt! :) 

Blandad kompott

En lång dag blev det! 
Det där med lediga dagar utan ngt planerat är inte riktigt min grej ;P har iaf haft en asbra dag! 

Lyckades somna till slut igår, men sov "bara" till 10 ;P tog det lugnt och slappade innan jag och syster tsm med hundarna åkte och hämtade pappa, och sen Hekke. Pappa skulle visa Hekke hur man kör in till stan, men då pappa drack igår så var jag chaufför ;) 
Sååå jag fick köra in till stan! Förbi kista och st:eriksplan till sveavägen. Förbi hötorget och ända bort till centralen -plattan- för att sen köra hem förbi bussterminalen i centralen och rålambshovsparken (hur fan stavas det egentligen? 0.o hahah). 

Körde hem Hekke och lämnade sen av pappa hemma, för att åka tillbaka till kista och brukshundsklubben för lite agility-träning :D fint väder fick vi, så blev en del bilder och lite videoklipp. Kul! Var väldigt roligt att köra med Maiden! Hon var väldigt duktig och väldigt taggad i sin handboll ;) bytte tillbaka den mot godis vilket funkade fint! 


Morf var stundtals asfokuserad och taggad, och stundtals småseg och lite disträ. Vafan måste få han att tagga till lite mer! ;O Var iaf en väldigt rolig träning! :) 


Regnet kom precis när vi bestämt oss för att åka, hahah tur för oss ;) vi åkte då  till XL zoo i typ barkarby där jag köpte nytt koppel, hundgodis och ben. Namnam! Asnöjd med kopplet :D 

Vidare till Coop i vinsta där hundarna fick sitta kvar i bilen medans vi handlade. Båda superduktiga! :) jag släppte av syster hemma med alla saker och lämnade sen bilen hos mamma och pappa. Fick leta parkering som en tok men hittade sen en och fick kämpa lite innan jag fick till en bra parkering ;P 

Promenerade hem med hundarna i regnet, och resten av eftermiddage och kvällen spenderades hemma med syster framför tvn och O.C! 

En härlig dag med blandad kompott! :) me like.

En lång dag

Det vart en lite udda dag idag. Har mest tagit det lugnt. Men samtidigt haft fullt upp. 

Jag och syster började dagen med att bli upphämtade av mamma och pappa för att åka till Grodhavet. Jag och syster tog bilen därifrån och lämnade mamma och pappa som skulle vara på bröllop hela dagen :) 
Åkte till mormor för att dammsuga samt tvätta bilen. Vilket tog längre tid än vi trodde. Vi hade nämligen tänkt hinna träna agility idag, men det hann vi inte med. 

Efter biltvätten så åkte vi hem, åt och tog sen t-banan in till stan för "kundöl" med mina kollegor och ngr kunder. En trevlig tillställning som vi försöker ha typ 2 gånger om året! :) Kom en del folk, och det var verkligen supertrevligt! Lite kallt, för blåste en del, men nice att kunna ha med sig hundarna! 
Hem för att äta middag, se lite O.C och spela wii! Sen var jag äckligt trött så tog en powernap runt 12 tiden (ja på natten) i typ 1-2 timmar? xD Skulle nämligen hämta mamma ocv pappa på Grodhavet sen, så vi åkte hemifrån strax efter 2. Hämtade dem -och fy satan vad skönt det är att köra när typ inga andra är ute och kör! ;D hahah- och var väl hemma typ 3.30 eller ngt sånt. Gick och la oss vid typ 4, och well.. Jag kan inte somna x') jävla powernap! Dessutom har jag världens bästa plan :D.. Men den kanske inte alls går att fullfölja.. Haha. Nyfikna? ;) mohahah. 

Men ahh.. Hundarna har fått en seg dag med mkt passivitetsträning. Först vid tvättandet av bilen och sen vid uteserveringen x) men dem har varit duktiga! Och jao imorrn -eller idag ;P- så ska vi träna agility :D ska försöka sova lite bara.. Ehehe. 

Lydnadssug

Lydnadssuget är igång igen! Härligt :D har bara varit en massa agility nu senaste tiden, och visst, det är nog ändå roligast ;) men joo vi gillar lydnad också! 

Tränade med Ina idag vilket var lika trevligt som alltid! Tränade mest på fotgående, med fokus på höger- och vänsterhalter, helt om marsch samt språngmarsch. Börjar verkligen se bra ut med halterna! :D kul! Helt om marsch är väldigt varierande, och likaså språngmarschen x) ibland superbra, ibland flyter han ut alldeles för mkt. Men det är bara att träna vidare :) 

Tränade även en del på apporten, både klass 1 och 2. Kändes bra :) 

Ställande under gång samt läggande under gång körde jag en gång vardera, och ja det sitter än ;) 
Inkallning körde jag också, och bortsett från att han glömde sätta sig i fotposition första gången så var det två asbra inkallningar! Bra fart :D det gillas! 

Blev lite störningsträning också, vilket vi ska fokusera mkt, mkt mer på! 

Helg snart!

Det är fredag idag! :D så jävla skönt! I helgen har jag inte mkt planerat, ska tvätta bilen hos mormor, träna agility med hundarna (är hundvakt till Maiden från i onsdags fram till den 18e :p) och skjutsa mamma och pappa till grodhavet. Troligtvis hämta dem där sen också x) 
Söndagen är typ helt tom, förutom att jag även då ska skjutsa pappa till grodhavet ;P annars vettefan. Så jao blir en ganska lugn helg, vilket behövs :) 

Party party

Blev inte så många bilder från kryssningen, men här är iaf ngr;






3 saker.

* kryssningen var väldigt rolig! Blev mkt hytthäng men det gjorde inte så mkt. Lite drama, men annars bara rolig! 

* tränade med träningsgruppen igår, varje måndag kmr vi göra det! Så sjukt roligt :D Morf skötte sig super och vi tränade mest på svängar och slalom! 

* jag och syster började se på O.C. Det är ju verkligen en bra serie! Fast jag längtar mest till att se Dexter igen xD hahaha. Men vill "glömma" så mkt som möjligt innan jag ser om den ;) haha. 

Orkar inte skriva mer nu :) snart framme på jobbet, jobbar 7.30-18 idag x) 

Fullt upp (igen)

Veckan har sprungit fram! Haft saker för mig varje dag tror jag! ;D

Tränade lydnad i torsdags i märsta tsm med Elsa och syster, samt en av Elsas kompisar. Superroligt verkligen, och Morf kändes taggad och gick väldigt bra i linförigheten/fria följet! :) 
Elsa kommenderade mig lite utan hund så jag får lära mig själv hur jag ska göra vid vänster- och högerhalter! Superkul och hon och Sara satt och skratta åt mig när jag gjorde fel xD hahah. 
Efter lydnadsträningen åkte vi hem till Ronja för att få grillad mat och sen spela kort! Supermysig valborg! Vi fick dessutom lyxen att få skjuts hem av Ronja också ;) 

Fredagen spenderade jag och syster tsm med Malin på kista hela dagen! Agility tävling stod på schemat där jag tävlade två lopp och var funktionär då jag inte tävlade ;P fick prova på att vara inropare, vilket var väldigt roligt! :) enda tråkiga var att man inte kunde titta helt på dem som körde, eftersom man skulle ha koll så den efter var beredd x) men roligt ändå! 
Var även hinderfixare, vilket är lätt, men inte lika roligt ;p där får man iaf se alla som tävlar :p hahah. 
Tävlade iaf i coachklass (enkel hoppbana med en coach med på banvandringen), där jag fick Annie som jag gick kursen Agility trappan steg 1 för i höstas. Kändes bra med ngn man vet vem det är, och dessutom vet jag att hon är superduktig! Var verkligen lärorikt att ha med en kunnig coach på banvandringen, och tror jag vart lite mer taggad av det ;P hahah. 
Första loppet kändes så bra! Han var med och höll ganska snabbt tempo, vilket kanske berodde på att det var mkt raksträckor så jag sprang på en del ;) Början var guld!<3 så bra!! Sen kom mittendelen med svängkombinationer typ precis där Malin och Sara satt så han svävade ut lite och skulle bara kolla lite efter dem.. X') hahha. Efter den kombinationen kom slalomet, och först gick han förbi det två gånger, sen tog han ingången bra och gjorde det fint typ.. 4-5 pinnar för att sen antingen gå ur det helt eller hoppa över en pinne för att ta nästa ingång.. X'D hahah. Försökte ta om det ngr gånger men det slutade med att jag tog tillbaka han dit han hoppa ur och gjorde sista delen x) Efter slalomet sen så var slutet även det guld!<3 såå ahh, mer slalomträning och så måste han få mer hindersug så han inte har tid att titta efter dem vi är med x) hahah. Var iaf väldigt nöjd med det loppet då början och slutet var så himla bra!! :) 

Andra loppet som var en hoppbana utan slalom hoppades jag skulle gå bra då vi inte hade slalomet att oroa oss över ;P Men Sara sa innan att han var typ astrött.. Så han var mest bara disträ genom hela loppet x) hahah. Seg i det mesta och hade inte alls samma koll på vart jag var eller så. Men tror vi bara fick 5 fel (då han tvekade inför ett hinder), men ja det loppet kändes inte alls lika bra. Men men x) Han är ung och inte så van vid tävlingsmiljön, även om syster sa att han skött sig väldigt bra emellan loppen! :) var verkligen guld att ha med syster som hade både Morf och Enzo då jag var funktionär x) 

Malin var ju med hela dagen också, superroligt förutom att jag inte hann va så social xD men syster fick iaf sällskap ;) Det gick dessutom asbra för Malin i hennes lopp! Hon kom 3a på ena och så vann hon det andra!! :D så himla roligt! Duktiga Malin och Oliwer<3 

Tesso kom och hämta Morf efter jag tävlat, så nu är han i Bollnäs och har det mys på landet! :) Ikväll ska jag nämligen på systers studentkryssning! :D kul! 
Efter tävlingen igår så gick vi lite i skogen med Enzo samt körde lite agility med han ;) Senare på kvällen kom Anneli och hämtade honom, så jao nu är vi hundlösa tills imorrnkväll eller på måndag då Morf kmr hem :) 

Idag ska jag städa lite, fika med en hundägare då jag ska passa Maiden i 11 dagar nu i maj :) Sen ska man väl bara göra sig iordning inför kryssningen i guess ;) nice nice! 

RSS 2.0