Bilder från kursen

































Jag <3 hundträning

Två dagar på lydnadskurs och jag är så himla nöjd! Var hur bra som helst med supertrevliga deltagare och asbra instruktörer! :D 
Jag och Morf har massa att träna på, men nu jävlar ska det tränas! :D

Orkar inte skriva mer om kursen, utan slänger in mina "anteckningar" på mobilen från båda dagarna: 

"Rätta aldrig till fel. Ex sneda sättanden! 
Gå ur position och ge en ny chans! 

FOKUS / KONTAKT - Börja om med störning i fotposition. Gå ur position om han ser bort. När han klarar att hålla fokus vid sidan i position så börja ta steg med fokus på att han behåller kontakten!
Säg till när han gör fel och belöna när han gör rätt. Gå samtidigt. Belöna mycket med rösten i början.

Träna på fokus när du lämnar han vid momenten. Ex belöna efter bara ngr steg, belöna att han sitter kvar, börja spring iväg och fria han för belöning. Osv! 

Mellan momenten - tryck i handen? För att få med han. Lek in det!!!!

Fjärren - gör han medveten om bakbenen. Koppel runt. Lär in växlingen nära. 

Rutan - fortsätt träna med target, liten synlig. Plocka bort emellanåt. Belöna i rutan! Använd leksak i rutan. Hetsa upp han lite. Så småningom lägg in ett stanna-kommando. 

Hopp över hinder, klass 2 - träna med target, börja jobba bort den sen. 3m ifrån hindret! 

Apporten - låt han jaga den lite för att öka intresse. Kasta den, spring sen bak med belöningsleksak dragandes i marken bort från han med ett jah!

Vittring - 
(lägg pinnar utan doft i en platspåse, lägg godisar runt. 
Lägg ut pinnarna och sen godis runt som innan. Så småningom lägg en med min doft OCH godis. Hoppas på att han tar den pinnen efter godiset. Tar han rätt så beröm lugnt! Fela aldrig! Lägg rätt pinne en bit ifrån dem andra pinnarna i början!)
Eller/och : lägg ut en pinne, gör den intressant. Sen pinnar utan min doft i en hög och så den rätta pinnen med min doft en liten bit ifrån. Flytta den sucessivt närmare pinnhögen. Mkt beröm vid rätt pinne! Tar han fel så ta den och gör ingen stor sak av det. Börja med endast en pinne som ska va dold för att han ska leta med nosen! Så småningom lägg den synlig vid dem andra pinnarna.

(Hopp-apporten eller hopp klass 2
Lär hunden hoppa från alla vinklar. Får ej passera hindret så är han på väg förbi så bromsa han innan han sprungit förbi linjen med hindret)"

Känns väldigt bra! Och jag är väldigt taggad till att träna! Ser dessutom på Agility-SM nu via datorn, vilket gör en taggad till att träna det också. Perfekt då jag om en timme ska möta Ina för lite lydnad- och agilityträning! :D Blir nog inte så mkt då både jag och Morf är ganska trötta efter två heldagar med lydnad. Men lite ska vi nog kunna träna ;) 

Är hundvakt till sötaste Tilda så hon får följa med och va publik!<3 Har inget mer planerat för dagen utan ska väl se mer av Agility-SM och så blire väl troligtvis O.C sen mef syster ;) Blir en lugn och skön dag! 

Bilder från lydnadskursen kmr i ett senare inlägg ;) 

En vecka går fort!

Veckan efter Turkiet har sprungit fram! Vet inte alls vart tiden tog vägen x) hahah. 

"Firade" midsommar hemma hos Malin med henne och Pelle. Vi åt gott och såg på film. Supermysigt :) alltså åt ngt av det godaste jag har ätit; marängshwiss med nutella!!! SJUKT GOTT! ;D 

Körde pappa till Grodhavet på fredagsmorgonen och sen åkte han på kryssning med mamma, Nadja och Tonie så jag hade bilen :) Passade på att öva mig med att köra utan syster som sällskap till ställen jag inte hittar ;P hade iaf sällskap av hunden min när jag körde hem till Malin på fredagen, och sen från henne på lördagen ;) Gick väldigt bra! :) 
Dessutom var jag snäll och hämta kryssnings-folket vid 15 när dem kom hem, vilket innebar att jag åkte helt själv, alltså även utan hunden till slussen :p gick bra, förutom att jag missa avfarten till båtarna så fick vända och sen åka tillbaka ;D hahah. Bra träning iaf! 
Tränade lite slalom hemma med hunden, och även om vi har långt kvar till ett stabilt slalom så syns det att han ändå förstår uppgiften! Är bara ingångarna som han inte riktigt fattat, plus att jag måste börja lägga på störningar i form av att jag förflyttar mig längre ifrån eller bakom samt före honom :p 

I söndags tog jag och syster en promenad med hunden på dagen, och på kvällen åt vi ute på grekisk resturang med mamma och brur! Supermysigt! Och efter blev det bio, Jurassic World. Den var faktiskt riktigt bra! :) Nadja var snäll och va hundvakt så Morf slapp va själv så länge :) han är lite bortskämd med att inte behöva va ensam min hund ;p hahah. 




Jobbveckan har sprungit fram, och i måndags hade jag en superbra agility-träning! En bana med bara 5 hopphinder och 2 tunnlar som man skulle korsa och ta flera gånger osv. Grymt roligt! Dessutom var Annie (som var instruktör i agility-kursen jag gick i höstas) där och hjälpte mig med lite saker på banan :) så himla bra saker att lära sig! Superkul verkligen :D 

Igår skulle jag ha tränat lydnad med träningsgruppen, men hade sån jävla huvudvärk i princip hela dagen så hoppade det :/ 

Men nu blire lydnadsträning! Först idag på v-by bk och sen imorrn och på fredag så äre lydnadskurs! Ska bli väldigt roligt, och jag hoppas vi lär oss massor! :) 

Turkiet!

Kom hem igår efter att ha varit i Turkiet i en vecka. Har haft det så himla bra!! 

Sol och bad i massor, och så massa god mat på det :D nice nice! 



Var väldigt varmt, speciellt i slutet av vistelsen. Då vare så varmt att jag nästan fick panik. Kunde inte sitta i solen, och på stranden så doppa man sig typ var 10-15e minut x'D 

Vi åkte med bad-båt två gånger under veckan. Man åker alltså ut på en utflykt under hela dagen med en båt och badar på olika ställen. Så sjukt nice! :) 
Bästa var när vi stannade vid en grotta som man kunde simma in i!! Ganska bred och inte direkt djup, men det var asnice! :D 

Sen åkte vi soffa bakom båt också! Såååå jävla roligt! Höll på att dö! xD 
Annars har vi väl inte gjort så mkt mer. Vi shoppade lite och så åkte vi buss till en större by/liten stad i nätheten av vår lilla by. Åt middag och promenerade tillbaka längs stranden när det var mörkt. Ca 1-1,5 mil? Supermysigt :D 

Morgonpromenader tog vi också. Väldigt mysigt då man fick se hur byn såg ut :) 








BILDER Saras student 5e juni 2015

 

Veckan som gått

Så vare söndag igen. Veckan har sprungit fram. Förstår inte riktigt vart tiden tog vägen x) 

I måndags var jag astrött efter Elitloppshelgen, så hoppade agilityträningen på kvällen. Åkte hem, la mig i soffan och såg på O.C med syster! 

I tisdags var det lydnadsträning i Märsta med träningsgruppen. Vi fick grym störning i form av massa fotbolls-/handbollskillar som värmde upp runt planen där vi befann oss ;D 
Kmr inte riktigt ihåg vad vi tränade på, och orkar väl egentligen inte heller skriva så mkt om det. En sak vi tränade på var att lämna leksaken och sen gå fot ifrån en bit och vända tillbaka för att sen ge ett varsågod/ta den när vi nästan var framme vid leksaken igen. Min tanke är att han ska fatta att på planen arbetar man och att han ska kunna gå fint även av plan. Får se hur det går ;P 

På onsdagen skulle jag tvätta, men syster var så snäll och gick över med all tvätt till mamma själv. Varav bästa mamma tvättat all tvätt! :) bästa dem! Färgade håret igen sen på kvällen för att täcka det grå/gröna. 

I torsdags vart jag kvar på jobbet i typ 1,5 timme då jag och Tesso klippte en hund. Gick väldigt bra :) 

Syster tog studenten på fredagen!! Så det blev en lång dag med utspring kl 11 i liljeholmen, studentmottagning hos föräldrarna och sen utgång på kvällen. Helt slut vid 4 då vi kom hem x) 

Lördagen blev ganska lugn. Vi åt pizza till lunch och senare bjöd brur oss på middag på O'learys! Vi skulle ha spelat nya Mario party 10 på wiiet som brur köpt till henne i studentpresent, men klantarslena i butiken hade lagt i fel skiva... Suck på dem! -.-' 
Vi skulle ha fest och visst hade vi det, dock så kom inga av dem typ 20pers vi bjudit, så det blev bara jag, Sara, Emil och Jenny x) hahah. Ganska skönt ändå då det blev en lugn festkväll hemma med massa spelande. Fotbollsfinalen i champions league såg vi också ;P Nadja joinade oss lite på slutet också, men det blev inte så sent då vi alla nog var slitna från fredagen ;) 
Jag passade Moshe över natten också :) 

Idag, söndag, har jag än så länge knappt klivit upp ur sängen. Klockan är förvisso bara 11.30 xD 
Jag var ute med hundarna vid typ 9.30 och vid 10 blev Moshe hämtad. Men utöver det har jag legat i sängen och glott på Gladiatorerna. Vill egentligen sova lite mer.. Men vore väldigt dumt då jag ska upp klockan 6 imorrn.. X') är dessutom lite hungrig så funderar på att slå på en film och äta ngt :p Sara och Jenny sover, gissar på att dem kmr sova ett tag till ;P 

Dagen kmr bli lugn. Måste städa från gårdagen, och så ska jag packa inför turkiet! :) Hade tänkt träna agility med hunden, men får se om jag har energi till det. Har den senaste tiden haft så mkt annat för mig och då har hundträningen hamnat i skymundan, vilket nu innebär att jag tappat en del ork och motivation till det :/ inge bra. Får hoppas jag får tillbaka det efter en vecka i turkiet ;) 

Orkar inte slänga in massa bilder nu, så får bli ett bildinlägg från systers student senare! :) 

Elitloppshelgen 2015

Elitloppshelgen vart lyckad. Inte bästa vädret men hade det grymt bra ändå trots en del regn x) 

Vi åt god mat, spelade kort, fick en till bror.. X'D, åkte snipa och hade det allmänt bra! 










Första natten var det svårt att sova bredvid en snarkande Curre xD.. Så sov inte mkt den natten. La mig på golvet och sov, men vi tog igen den förlorade sömnen med en powernap mitt på dagen sen ;) hahah. 

Lördagen regnade det ganska mkt så vi var blöta efter att ha åkt snipan tillbaka till båtklubben efter Solvalla x) Jag hade iaf regnkläder, och vi hade platspåsar som skydd ;) 

Söndagen regnade det lite, men inte så mkt och mot slutet blev det soligt! Nice nice! :) 
Dagarna på Solvalla sprang fram. Jag spelade lagom mkt, satsade mellan 20-150kr men var även med på V5an med pappa, Emil, Curre och Sara! Jag och Sara delade på en fjärdedel och då vi fick in den så vann vi över 2000kr (2500kr?) att dela på jag och Sara :D kmr inte ihåg exakt hur mkt det var x) 

Jag fick dessutom in dagens dubbel på söndagen, men hade inte spelat så mkt pengar så vann inte jättemkt men var glad ändå! :) 

Var hemma typ 23 igårkväll, helt slut så efter att ha varit på toa och duschat så somna jag gott i min säng ;) 

RSS 2.0