Jag <3 hundträning

Två dagar på lydnadskurs och jag är så himla nöjd! Var hur bra som helst med supertrevliga deltagare och asbra instruktörer! :D 
Jag och Morf har massa att träna på, men nu jävlar ska det tränas! :D

Orkar inte skriva mer om kursen, utan slänger in mina "anteckningar" på mobilen från båda dagarna: 

"Rätta aldrig till fel. Ex sneda sättanden! 
Gå ur position och ge en ny chans! 

FOKUS / KONTAKT - Börja om med störning i fotposition. Gå ur position om han ser bort. När han klarar att hålla fokus vid sidan i position så börja ta steg med fokus på att han behåller kontakten!
Säg till när han gör fel och belöna när han gör rätt. Gå samtidigt. Belöna mycket med rösten i början.

Träna på fokus när du lämnar han vid momenten. Ex belöna efter bara ngr steg, belöna att han sitter kvar, börja spring iväg och fria han för belöning. Osv! 

Mellan momenten - tryck i handen? För att få med han. Lek in det!!!!

Fjärren - gör han medveten om bakbenen. Koppel runt. Lär in växlingen nära. 

Rutan - fortsätt träna med target, liten synlig. Plocka bort emellanåt. Belöna i rutan! Använd leksak i rutan. Hetsa upp han lite. Så småningom lägg in ett stanna-kommando. 

Hopp över hinder, klass 2 - träna med target, börja jobba bort den sen. 3m ifrån hindret! 

Apporten - låt han jaga den lite för att öka intresse. Kasta den, spring sen bak med belöningsleksak dragandes i marken bort från han med ett jah!

Vittring - 
(lägg pinnar utan doft i en platspåse, lägg godisar runt. 
Lägg ut pinnarna och sen godis runt som innan. Så småningom lägg en med min doft OCH godis. Hoppas på att han tar den pinnen efter godiset. Tar han rätt så beröm lugnt! Fela aldrig! Lägg rätt pinne en bit ifrån dem andra pinnarna i början!)
Eller/och : lägg ut en pinne, gör den intressant. Sen pinnar utan min doft i en hög och så den rätta pinnen med min doft en liten bit ifrån. Flytta den sucessivt närmare pinnhögen. Mkt beröm vid rätt pinne! Tar han fel så ta den och gör ingen stor sak av det. Börja med endast en pinne som ska va dold för att han ska leta med nosen! Så småningom lägg den synlig vid dem andra pinnarna.

(Hopp-apporten eller hopp klass 2
Lär hunden hoppa från alla vinklar. Får ej passera hindret så är han på väg förbi så bromsa han innan han sprungit förbi linjen med hindret)"

Känns väldigt bra! Och jag är väldigt taggad till att träna! Ser dessutom på Agility-SM nu via datorn, vilket gör en taggad till att träna det också. Perfekt då jag om en timme ska möta Ina för lite lydnad- och agilityträning! :D Blir nog inte så mkt då både jag och Morf är ganska trötta efter två heldagar med lydnad. Men lite ska vi nog kunna träna ;) 

Är hundvakt till sötaste Tilda så hon får följa med och va publik!<3 Har inget mer planerat för dagen utan ska väl se mer av Agility-SM och så blire väl troligtvis O.C sen mef syster ;) Blir en lugn och skön dag! 

Bilder från lydnadskursen kmr i ett senare inlägg ;) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0