två ljushuvuden...

Imorse när jag och Sara åkte till hunddagiset och kom fram till tekniska typ vid kvart i 7 så tkt vi det var så konstigt vad ljust det var.. eftersom det i fredags när vi kom till tekniska på morgonen var kolsvart.. Fast kanske kunde det skilja så mkt på en kvart...?
..Ngr minuter senare, typ halvvägs till dagiset så funderar jag på hur det kan va så stor skillnad, skämtar om att vi hoppat över vintern och nu är inne på våren då allt blir ljusare..

Sedan inser vi att igår ställde man tillbaka klockorna en timme..
HAHHHAHAH!

Halloween 2011

Halloween detta år var asnice! Tillbringade kvällen hos Alex tillsammans med Fredrik, Calle och Sara. Vi fixade en pumpa (har aldrig gjort det förr ;P), spelade wii -mario kart och mario party, samt lite frågesport också ;P Härlig kväll, som avslutades med att jag och syster promenerade hem vid klockan 2. (klockan var 3 men den ställdes ju tillbaka igår precis när vi skulle hem, vilket innebar att t-banan var fucked up med sina tider.) Det tog typ en och en halv timme hem till mig och efter det råkade jag sitta vid datan och svara på roll i en timme ;P jätte bra att sitta uppe till klockan halv 5 på söndagsmorgonen när man imorrn (måndag) ska upp typ klockan 5. hahah ;D



magont

usch vilken jobbig natt jag hade inatt. La mig typ strax efter tolv, och så vaknade jag igen vid typ klockan 2 av att jag hade huuuuuur ont i magen som helst, samt typ en konstig känsla som jag självklart blev orolig över om det var illamående. Tog alvedon och försökte sova men hade så ont att jag bara låg och vred på mig. Klockan 3 tog jag en till alvedon och jag tror klockan var typ tjugo i fyra sista gången jag tittade på den. Sen har jag iaf sovit resten av natten, utan några missöden av ngt slag. Skönt det iaf. Har lite småont i magen idag också, men inte alls i närheten av vad jag hade inatt. Undrar varför jag fick sådär ont.. fick det en gång när jag bodde i ulriksdal också. Inte fan är det kul iaf.

Well well, har varit ute med hunden nyligen och nu ska jag se VD och troligtvis lite Buffy efter det :P Älskar lördagar jao! :D <3

korta inlägg it is..

Var hemma idag igen. Skönt. Fast tror hunden min tkr det varit tråkigt ;P Well, well, imorrn blir hon glad, för då ska vi till dagis. Stänger med Bella så det blir nog bra x)

SÖÖÖÖT! ;D

längre helg för mig.. typ.

Var hemma från jobbet idag. Ont överllt som vanligt. Fast då lite extra mkt i magen. Ahh och foten, vettefan vad jag gjort ;O Men ahh, hunden min har fått märgben att sysselsätta sig med, och själv har jag kikat massa på Buffy och typ spelat ds. Skönt att ta det lugnt!

Nu är Ronja här, så vi ska äta mat och sen fetta oss och ha Twilight maraton! :) Ser ut att bli en bra kväll jao!

<3

:)

Jag och min hund tillbringar eftermiddagen, kvällen och natten med syster, Alex och Nena :) Hundarna får leka och vi spelar ds och ser på film, samt spelar wii :) Bra lördagssyssla jao!

inte bästa bilden, men skitsamma :P

Hundar

Slänger in lite bilder på hundarna från dagis för att kompensera för dem bildlösa inläggen ;P hahah.








FREDAG! :D:D:D

Sitter hemma och ser på tv, Vovva och jag har haft sällskap av Alex och Nena, men dem gick precis. Tänkte jag skulle lägga in lite bilder i detta inlägg, men mobilen är på laddning och jag orkar inte resa mig upp igen ;O hahah.

Är grymt trött, så blir till att invänta röstningen av idol, sen rastning av hunden, och sedan sängen med ett avsnitt av vampire diaries innan sovadags ;P haha.

EN LISTA

* Jag älskar att träna med min hund!
* Är bara så lat att resa mig från soffan eller sängen (som man lätt hamnar i när man kmr hem efter jobbet och är trött ;O)
* Har bakat idag med syster.
* Samt sett på Grease!
* Jag seriöst älskar den filmen :D
* Är faktiskt väldigt roligt att jag och syster umgås så mkt nu för tiden.
* Speciellt att vi kmr överens så bra :P
* Är nog bra att inte bo under samma tak ;) hahah.
* Jag har lite nya bilder på mobilen..
*.. men orkar inte lägga in dem på datan ;O
* Imorrn är det torsdag, har fan känts som om det varit det idag.
* Men sen är det fredag :)
* Det betyder att det snart är helg :D
* Nej fan nu orkar jag inte mer punkter.
* Ska svara på lite roll, sen är det rastning av hund, och sedan sova som gäller!

lyx eller vad? ;)

Maha, min pojkvän är snäll och går ut och rastar min hund :) Dessutom köpte han med sig pizza och cola när han kom hit för ngr timmar sen :P Me like.

Små guldstjärnor till min hund

* Hon är en av dem i min grupp på dagis som går bäst!
* Hon är hur duktig som helst på att gå lös!
* Hissen funkade inte vid karlaplan idag och då jag har ganska dålig rygg, axlar samt handleder så har jag bestämt mig för att hon ska klara av att kunna åka rulltrappa.. vi har dock inte tränat det så mkt, men idag åkte hon rulltrappa utan problem! :)
* Vet hon att det är träning på gång så riktigt ser man hur hennes ögon lyser upp.
* Hon är otroligt lättlärd och lyhörd, och det är en väldigt bra kombo!

Hon är min lilla guldklimp, och jag älskar henne! <3

måndag it is

Det var oerhört skönt att komma hem och inse att moster min än en gång diskat min helgdisk. Så grymt jävla skönt! Hade självklart gjort det annars, för egentligen hatar jag när det ser ut som det gjorde.. men jag är också lat, så ibland blir det helt enkelt så :P ahhah.

Har spenderat kvällen åt att laga mat, se på Buffy och sen på Pengarna på bordet, varit ute en liten runda med hunden min, och nu ska jag svara på lite roll innan det är ett avsnitt Buffy till, sen äre sova som gäller. Öppnar imorrn jao. Det är jobbigt, men skönt när man väl är på jobbet ;)

..

Jag är dålig på att uppdatera nu för tiden. Jag har typ inte så mkt att skriva.
Idag har varit en riktig filmdag, och nu är jag trött. Ser dock på film på tvn, så ska se klart den innan det är sängdags. Eller okej, efter filmen ska jag rasta hunden min, men sen är det sängen som gäller.

Jag orkar inte med en ny jobbvecka :(

FEEEST

Tänkte för första gången testa att göra ett tidsinställt inlägg ;P sååå:

NU FAN ÄR DET FEST! :D

vi tränar vidare

Sket i att duscha innan promenaden, och jävlar vilken tur. Är hur jävla varmt som helst just nu xD Ändå har jag inte gått så jätte fort, och idag har jag inte heller sprungit med hunden :P Vilket jag annars brukar göra för att det är roligt ;P haha.
Hur som helst så tränade vi en del på att gå nära när hon är lös, tkr det funka riktigt bra! Tror hon fattar lite mer att det innebär att man ska va nära mig, även om vi behöver träna det mer för att få in det ordentligt ;) Försökte även få henne att ta ögonkontakt när vi mötte hundar, men hon är väldigt intresserad av dem. Tror jag ska sätta henne ner ngn gång och ta kontakt på det viset när hunden passerar som en början. Hon är ju inte alls jobbig eller så när man passerar hundar, men tittar väldigt mkt på dem, och jag vill helst ha hennes kontakt så att man i framtiden kan kalla in henne och köra nära och ha hennes kontakt så man kan passera andra hundar med henne lös. Hoppas kunna nå dit, men ja det krävs ju träning ;P
Annars då? Ja hon är grymt duktig att ha lös, och idag var det faktiskt ngr som åkte vid linbanan när vi passerade, och idag reagerade hon inte alls! :D Dock är det inte samma linbana, så kanske låter dem olika? Dessutom var hon nog koncentrerad på en hund som gick en liten bit framför oss, samtidigt som jag sökte efter hennes ögonkontakt för belöning ;P Men jag hörde iaf det där ljudet som linbanan ger ifrån sig, och hon reagerade inte alls, så det är ju asbra iaf! :D

Dessutom tkr jag hon sökte ögonkontakt lite bättre när vi passerade den hunden, nackdelen då var bara att jag inte hade ngt godis kvar (fan för att ta för lite godis med sig -.-'), så kunde inte belöna med klickern. Min röst fick helt enkelt duga ;P hahah :P Hon är iaf duktig min lilla collie!

tiden springer iväg som vanligt..

Idag har jag fullt upp som vanligt. Ändå har jag tills nu bara tagit det lugnt. Det är behövligt också. Ska diska nu, efter det blire till att duscha, sen ska jag och hunden promenera och träna, för att sedan ta oss hem till mamma och pappa. Ska troligtvis klippa brur idag :P
Måste förbi djuraffären också för köpte ett halsband som jag ska lämna tillbaka. Trots att det är halvstryp så var det under gårdagen på väg att glida av Vovvas huvud = dåligt halsband = lämna tillbaka.
Ikväll är det fest hos Jenny och Anton, och jag ser fram emot att va social med massa folk :) Syster är hundvakt, så då behöver man inte oroa sig över det ;) tur jag har syster som ställer upp och hjälper mig <3 jaa inte bara hon, men hon är ju den som oftast är hundvakt :P haha.

Nej nu ska jag sätta fart. Fan klockan är ju redan typ halv tre ;O hahah.

om hunden jao

Hösten gör mig trött, och dessvärre går det ut över min hund. Kan inte direkt påstå att vi är speciellt aktiva ngn av oss just nu, och egentligen borde jag verkligen satsa på att träna mer med henne angående löslydnaden. Vill verkligen lära in kommandot nära så att man kan kalla in henne att gå nära när man t.ex ska passera människor eller kanske gå över en liten väg. Hon lyssnar ju bra, men har inte riktigt greppat det där om att nära betyder att man ska gå nära tills det är slut, hon liksom kmr nära och sen tror hon det är slut direkt. Så måste träna vidare på det jao.

Håller dessutom på att lära in backa och sitt fint, backa går bra tror hon kmr kunna det snart ;) Jag har faktiskt inte tränat så mkt den här veckan -började med att lära in backa i helgen- så är mitt fel att vi inte kmt längre med det. Sitt fint däremot -alltså med balanserandet av framtassarna i luften- är jag så fail på som man kan bli xD Har inte varit tillräckligt snabb med klickern så just nu tror hon det är meningen man ska ställa sig upp. Måste försöka backa tillbaka där, eller helt enkelt börja från början. Vi har inte tränat det så mkt heller så det är nog inte omöjligt ;P

Annars då? Jo jag är lite irriterad över att hon är så mesig till och från. Ändå är hon så mkt bättre än när jag fick hem henne. Kanske bara ska ignorera det och köra vidare med träning av olika slag och därmed hoppas på att hennes självförtroende växer. Om man tänker på hur man själv varit så har det ju tagit tid att bli självsäkrare, så varför inte skippa irritationen och ge henne den tid jag haft? ;P hahah okej kanske inte lika många år, men ahh ni fattar :P

Jaja, köpte nytt halsband till henne idag också. Tkr halsbandet med kedjan sliter så på hennes päls. Eller jag tror iaf att det är det. Så nu har hon ett som egentligen är liiiiite för litet. Men det är halvstryp dåra och hon går ju i princip alltid utan att dra så det blir nog bra :P Känns bättre att ha ett halsband som jag vet att hon inte kmr ur om hon nu skulle bli rädd för något när vi tex. går längs kungsgatan :P ehehe.

Okej, jag skulle skriva lite kort eftersom jag har ont i huvudet.. men ahh det gick jue bra xD hahah. Aja, ska va lite dum mot hunden min idag och faktiskt hoppa träningen som jag lovat henne under kvällen ;O ibland är det tur att dem inte förstår vad man säger. HAHha. Aja, ska ut med henne nu och sen blire nog att krypa i säng. Är grymt trött.

Bergsklättring med 7 hundar ;)

Orkade inte alls med jobbet imorse, men åkte till jobbet och sov min timme där på jobbet ;D ahh alltså, halvsover ju bara (okej ibland somnar jag på riktigt xD) eftersom jag måste ta emot alla hundar som kmr :P Men jag vaknar alltid av dörren ;)
Iaf, tänkte inte skriva så mkt, mer än att promenaden idag var bäst! Jag, Bella och en praktikant gick, och vi valde att utforska en ny väg. Och fy satan vad roligt det var! Blev till att snigla sig nerför en skogsstig, lätt bergsklättring över stockar och stenar, samt klivandes genom gegga ;D Det var helt sjuk terräng, och att ha 7 hundar kopplade runt en var ju som grädden på toppen ;D hahah vi garva som satan och jag tror att hundarna tkt det var minst lika roligt som vi tkt! :) Den promenaden kan jag leva länge på. Var precis vad vi behövde för att hålla huvudet högt och hålla ut.


Har varit duktig idag! Har dammsugit och torkat golvet. kopplat in min stationära dator som jag fått tillbaka från Jompa :D sen så har jag duschat också, och påbörjat rensningen av mina kläder :P Hela tiden med hög musik ;) Tråkigt för hunden min, men vi ska träna sen med kassler och köttbullar som gott gott ;)
Fast först är det halv åtta hos mig, och så pengarna på bordet! :P samtidigt hade jag tänkt svara lite på roll. Men ahh, nu ska jag äta klart min middag ;)

Helgen jao

Så har ännu en helg passerat och jag känner återigen den där välbekanta ångesten över en ny arbetsvecka. Jag orkar inte. Men måste ha pengar för att kunna ta hand om min hund. Får se till att försöka ändra på läget snart. Eller ja, det har tagit sin början, men det hela lär ta ett tag. Gäller bara att ta en dag i taget och helt enkelt försöka se framåt. För när vi väl är där, så kmr det förvisso bli tufft egonomiskt, men satan vad kul det kmr bli!

Annars då? Joda helgen har varit bra. Har inte gjort mkt alls. I fredags var Sara här och såg på idol med mig. Jag gjorde henne sällskap hem efter det och senare kom Fredrik hit :)
I lördags var jag uppe i v-by en snabbis för vi skulle fixa med min mobil. Jag kmr inom kort säga bye bye comviq som inte har täckning ngnstans.. och hej hej till telia som alltid varit mig troget med täckningen uppe i norrland ;) hahah. Men ahh, var social med syster då vi gick ut i skogen och la ett spår till hunden tillsammans. Sedan hämtade vi hunden och spårade, vilket gick riktigt bra! :) Åt middag hos dem och senare på kvällen blev det bio med syster (jao är mkt social med henne nuförtiden <3), vi såg abduction, så jag tkr var riktigt bra! :) Helt klart sevärd! Sov hos mamma och pappa för orkade inte gå hem och hämta hunden för att gå hem till mig ;D

Idag då, jao vi var på kurs med vovva, vilket gick bra, förutom att jag råkade lägga ett litet för långt spår. Hon blev väldigt trött och bad om hjälp i slutet av det, så i veckan när vi lägger spår så ska vi lägga kortare :P Hon var iaf duktig min lilla sötcollie! Och tack till syster som hjälper mig med spårandet :) Iaf, vi fick skjuts dit och hem av pappa, riktigt skönt då jag inte alls varit pigg idag. Haft ont i typ hela kroppen.. (jaa som vanligt, fast mer ont än vanligt dåra ;O ehhe). Väl hemma hos mamma och pappa igen så körde vi lite filmtajm med House of wax och sen 18 year old virgin -vilket var en väldigt skum film xD hahha. Åt middag hos dem igen, sen klev jag och vovva hemmåt och har mest tagit det lugnt här hemma också. Nu borde jag egentligen ha stängt av datan för att sova för typ 45 minuter sen.. men jao jag är lika bra på det som vanligt xD usch öppnar imorrn. Orkar inte. Är iaf skönt att sluta tidigt. Men aja, ny vecka imorrn, jippie.. eller ngt.

funderingar kring träning med hunden

Har just kört en kort tränings"runda" med hunden min. Just nu tränar vi sitt fint och backa, samt filar lite på det Vovva redan kan :P Vi kör ju med klicker och det märks att hon är otroligt lättlärd, synd bara att jag är så seg i mina reaktioner xD Jao det är jag som drar ner oss, men huvudsaken är iaf att vi båda har roligt! :)
Spårningen tkr jag går riktigt bra med henne! Var SUPERtrist väder idag så jag kände inte alls för att gå ut i skogen och lägga spår och ha mig. Så vi ska köra en träningsrunda med spårandet på lördag och så blire ju kursen på söndag. Hade väl egentligen varit bättre att ha det lite uppdelat med ngr dagar emellan, men jaa ibland blir det inte riktigt så :P Dessutom tror jag bestämt att hunden min orkar med spårandet två dagar i rad ;)

Tror nog jag ska satsa på att gå anlagsprovet med henne senare, ahh och så skulle jag vilja testa henne i öppen klass. Dock måste jag träna mer med skott innan det ens är ngt att tala om ;P Tkr iaf hon är mkt bättre angående ljud nu! Även om vi inte hört den där läskiga fläkten eller den där läskiga linbanans ljud på ett tag. Vet inte vilket som är bäst, att prova för att se om hon fortfarande blir livrädd, eller fortsätta försöka jobba med ljud på andra håll.. Jao jag vet inte :P

Annars då? Jo jag är väldigt sugen på att gå lydnad med henne. Det lär nog bli nästa kurs som vi går. Kan man satsa på lydnad och spår samtidigt? :O känns som dem som tävlar i olika grenar väljer att specialisera sig på just sin gren. Aja, jag kör på så får vi väl se ;P vill hur som helst gå lydnadskurs med henne så jag lär mig hur jag ska träna det! :)


slappdagar

Händer inte mkt. Jobbar och promenerar. Ser på serier och slappar. Har inte blivit ngn träning för mig och vovva på ngr dagar, usch för det :O men imorrn slutar jag tidigt så då ska vi ut och köra spår med syster! Sen så tänkte jag ta tillbaka klickern från syster och ev köra ett pass med henne på kvällen :) Idag får hon slappa igen, för öppnar imorrn så blir läggdags tidigt. Jao så är det.

Annars då? Jo jag och Bella planerar, och det är spännande :D


Dem två nyaste hundarna (valparna) på dagiset ;P schäfer och portugisisk vattenspaniel.

kryssning 1-2 okt

Jag var så jävla fucking trött igår så orkade inte skriva blogg då :P orkar egentligen inte skriva nu heller, för ska kika massa saker ;D men tänkte bara skriva lite kort att kryssningen (som jag inte ens vet om jag nämnt att vi skulle på? ;O) var asnice! Var lite tjuvande av solglasögon, lite dans, mkt fart och fläkt och snack med finnar och jaa, jag vet inte vad ;D Sen så var jag och Fredrik lite rebelliska som hoppade över avspärrningar och tog oss uppåt ute på däck. Jag ville ha titanic feeling xD och well, mitt i allt så står vi öga mot öga med kaptenen som surt stirrar på oss genom den mörka typ hytten som han är inne i. SJUKT LÄSKIGT, och jag kan ju säga att vi försvann från där man inte fick va fort som satan xD hahah.

BILDER!










RSS 2.0