Norrland

Det är alltid lika skönt att komma upp hit. Även om myggen och knotten i år är värre än ngnsin. Jag och syster försökte oss på en långpromenad imorse.. well vi kom tillbaka efter 35 minuter galna på alla kryp! ;O Så jao, får väl hålla oss till kortare promenader samt annan aktivering. Jag har idag börjat bilträningen med vovva. Hoppades på att hon ngn gång under den 8 timmar långa bilresan igår skulle lägga sig ner och inse att det händer inget farligt när man åker bil. Men nej, hon satt och var stressad hela vägen. Vilket inte är det minsta bra. Är så synd också då hon för typ ett år sen när vi åkte hit inte hade ngr problem med bilåkningen alls. Usch! Är väl den enda saken som har gått bakåt, så nu gäller det att försöka få det framåt igen. Hon behöver inte älska att åka bil, men nog fan ska hon kunna slappna av i den tillräckligt för att iaf inte stressa sönder ;/

Så ja, idag har vi tränat. Vi började med att Rebelle fick hoppa in i baksätet och ut på andra sidan med hurrarrop från mig och syster. Allt för att göra det så positivt som möjligt med bilen. Sedan fick hon åka med mig när jag rullade fram och tillbaka över gårdsplanen. Jag stannade och gick för att släppa ut henne, för att sedan ta in henne igen och upprepa det ngr gånger. Och så rullade vi lite mer. Har tänkt mig att vi kör på denna träning, blandat med att försöka få bilen positiv samt små bilturer, så hoppas jag att hon inser att den inte tänker äta upp henne. Om det är ngn som har tips på vad jag mer kan göra för att få bilen positiv så ge gärna tips!
Har btw också tänkt tanken på att ta in henne och ut ur bilen och i bilen så ska man alltid få massa godbitar som man annars kanske inte får. Typ kött eller liknande. Har också funderat på -om hon börjar lugna ner sig tillräckligt- att man kan köra sök i bilen. Men, men.. vi får väl se. Hoppas bara vi kan komma iaf en bit på vägen så att hon slipper åka 8 timmar ner och va stressad ;O

Annars då? Jo vi har inte gjort så jätte mkt. Igår när vi kom såg vi på film och tog det lugnt :) Och idag har vi som sagt promenerat lite, spelat kort, åkt till PA för att låna filmer samt åkt moppe därifrån! MOPPEN!<3 mhm ;) Ahh och så har jag ju kört bil också! Inte bara rullat fram och tillbaka, utan faktiskt kört upp på farmors lilla grusväg och upp till brevlådan och tillbaka. För er som inte vet så är det väl kanske 70-80 meter? (hey jag suger på avståndsbedömning) Förvisso är det en automat, men ändå! Grymt stolt här ;)
Nu är det grillning som gäller, och senare ska jag ge mig på lite mer träning med hunden min. Bilträning eller lydnad, eller jao kanske till och med båda ;P och så är det film ikväll, det blir asbra!

Hey inga bilder, för fucking iphone måste ha fucking itunes för det.. -.-' Jag gillar oftast min mobil, men hatar itunes och deras upplägg på bild- och musikhantering. Jao!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0