Lydnadstävling och bilkörning

Jag och syster klev upp kl 7 imorse. På en lördag! 0.o vem gör sånt? Jooo hundmänniskor som ska på tävling ;) 

Lydnadstävling i Haninge. Jag lånade bilen och körde dit, gick väldigt bra :) 
Morf kändes ganska cool och avslappnad, vilket är superbra! Han börjar alltså vänja sig lite vid tävlingsmiljön :) Han drar dock fortfarande en del i kopplet och är nyfiken på det mesta och därmed lättstörd. Men det går framåt! ;) 

Jag fick startnummer 5, perfekt tyckte jag! Gillar att köra tidigt så man sen kan slappna av och titta på dem andra ;) hahah. 

* Platsliggningen gick asbra! Han nosade lite, men kändes trygg och låg fint! 10 poäng där :D 
* Tandvisningen gick även den asbra! Första gången med en manlig domare, men det var inga problem :) en 10a där också! :D 
* Linförigheten är så inte vår grej x'D hahah. Idag var den bland den sämsta linförighet vi gjort ;O Han var inte alls med i halterna eller svängarna, svävade ut hur mkt som helst större delen av tiden och dessutom gick han väääldigt långt fram. Så långt fram brukar han aldrig vara 0.o Fick 6 poäng och var typ bara glad över att det inte vart en 5a xD hahah. 
* Läggande under gång; supersnyggt!! Enda var att han även där var lite långt fram i fotgåendet.. Men annars, så bra som det kan bli! 10 poäng :D
* Inkallning; superbra! Bra fart, bra ingång och härlig attityd :D 10 poäng jao! :) 
* Ställande under gång; HAN STOD KVAR!! :D:D han har ju annars satt sig ner när jag kmt tillbaka, men inte idag :D superbra! Dock vet jag inte vad som var fel, för jag trodde han la sig ner, men han hamnade typ bara i obalans och tog ett steg som då drog ner på betyget x) otur! Men jag var bara glad över att han gjorde rätt och stod kvar ;) 8,5 poäng där.
* Apporten, där jag tabbade mig ;O Tävlingsledaren sa typ "håll fram föremålet", så jag blev osäker och förvirrad och höll bara fram den och fick för mig att jag sen skulle få instruktion om att kommendera "apport". Men Morf blev osäker och sträckte sig efter den när jag höll fram den lite framför honom, fick inget bra grepp om den och släppte den då i marken.. Så jao en 0a där ;O men ja, mitt fel x) hahah. 
* Hopp över hinder; han gör det så jävla bra och snyggt!! MEN! Han sätter sig snett ;'D samma sak på förra tävlingen. Så jao 9,5 poäng där. Ändå bra men helst vill man ju ha den där 10an ;) 
* Helhetsintrycket blev en 8a, domaren var inte så glad i att man berömde emellan momenten. Han tkt typ att man kunnat bara klappa sin hund. Typ en enkel klapp? Men jag var iaf nöjd med våra belöningar :) Kändes som Morf var med mkt bättre med dessa, så ahh vi kmr fortsätta så! :) 

Totalt 166,5 poäng, alltså 6,5 poäng över gränsen för ett 1a pris! :p så jao, ett andra 1a pris för oss! :D och nu ska vi ev ta liten tävlingspaus och hårdträna störningar i linförigheten, samt kanske apporten? för att förhoppningsvis kunna ta ett tredje 1a pris i sommar och få ett LP! :D helt sjukt om vi lyckas! Men ja det ser ju bra ut ;) två tävlingar och två första pris! :D Duktiga Morf<3
Vi placerade oss inte idag, men kom 4a av 18 tävlande. Väldigt bra ju! :D 

Annars då? Jag har kört bil som en galning idag. Alltså inte kört som en galning, utan bara kört mkt bil ;) Först till Haninge och så hem från Haninge. Senare plockade vi upp pappa och han körde till Grodhavet för att va med på en svensexa. Jag körde då därifrån och hem! Och jao snart ska jag väl åka till Grodhavet igen för att hämta pappa, och så köra hem ;) mkt bilträning! Det är bra :) 

Kommentarer
Postat av: nadja

Vad är LP? Duktiga ni är å Grattis :)

2015-04-19 @ 16:32:49
Postat av: Anonym

Svar till Nadja: LP är ett "lydnadspris", som man då får när man vunnit tre första pris! :) man kan få LP i klass 1, och sen LP i klass 2 osv :) taaaack :D<3

2015-04-21 @ 06:40:12
Postat av: nadja

Aha :-)

2015-04-21 @ 15:40:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0