Sluta med för höga krav

Jag tycker mig själv tjata på hunden min när vi går till och från jobbet. Eftersom jag inte har världens bästa tålamod så har jag helt hoppat dem två vanligaste metoderna för koppelträning -att stanna och vänta på slakt koppel eller att vända åt andra hållet så fort det blir sträckt. Iställer har jag kört på beröm när han gör rätt, samt att säga till han när det blir sträckt. Det har faktiskt funkat väldigt bra för oss, men ibland är det som om han helt glömmer det, och då blir det bara massa tjat. 

Så igår så hade jag klickern med och klickade när han gick rätt. Hade han dessutom lös sen på hemvägen från t-banan och det gick så bra så! 

Det jag vill komma fram till är att när jag ställer mindre krav på han och inte tjatar så känns det bättre! Och går bättre! Ja en av mina brister med hundhållandet är just att jag stället för höga krav. Måste verkligen försöka att inte göra det! 
Han följer med på promenad i grupp ca varannan dag! Dels för att ta det lugnt, och dels för att jag inte vill ha med han dem gånger jag känner att mitt tålamod inte klarar det x) ändå går han ganska bra, och ibland hur bra som helst! Men där kmr vi återigen in på att jag inte ska ha för höga krav på han. Han är ju ändå inte ens 5 månader gammal ;P 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0