Ute i god tid

För några dagar sedan när jag kikade upp lite om vilka raser jag ska välja mellan inför nästa hund så hade jag 13 stycken. Nu har jag spenderat kvällen till att läsa på om raserna, samt mailade ngr uppfödare. Har i och med det jag läst, samt ngra svar på mailen nu gått ner till 7 raser. Vissa skiljer sig en del från varandra, och kanske är inte alla dem raserna något för mig. Men dem som just nu är av intresse är:

* Bedlingtonterrier

* Bostonterrier (osäker på denna på grund av nosen och avsaknad av svans...)

* Field spaniel

* Kromfohrländer (vet inte om rasen är för vaktig..)

* Stabyhoun

* Staffordshire bullterrier

* Welsh springer spaniel
Sen är jag ju väldigt sugen på en kelpie.. men har en känsla av att rasen kräver mer motion och stimulans än vad jag kan ge den. Men ska iaf maila och kolla med en uppfödare.

Om någon läser detta och tror att jag ska kasta mig in och skaffa en ny hund direkt, så tror du fel. Jag vet inte när detta blir av, eftersom jag sagt upp mig från dagiset så vet jag inte hur min framtid ser ut riktigt än. Eventuellt har jag ett jobb på posten till nästa år, men där är det ju svårt att ta med sig hunden. Så ja, vi får helt enkelt se när det blir av. Men tror det bästa är att vara ute tidigt och försöka dra ner på alternativen av ras och undersöka dessa noggrant, samt hälsa på kennlar med rasen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

ingen welsh sandra INGEN WELSH

2012-11-26 @ 08:43:10
URL: http://missmalinerika.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0