Lydnad jao!

Jag, syster och Rebelle spenderade en stor del av dagen ute på värmdö tillsammans med Anneli, hennes hund Enzo samt en annan hund som hon passade.
Vi provade på alla -förutom platsliggning- moment i lydnadsklass 1, och fick tips från Anneli hur jag ska träna. Var riktigt roligt, även om det är hur mkt som helst att lära sig ;D är ju inte bara hunden som ska lära sig ;) haha.
En av dem moment som gick bäst var nog linförigheten, för innan idag har vi varit sååååå dåliga på den ;D kanske var Annelis tips där perfekta för oss! :) Behövs självklart mkt mer träning, men var nöjd med det för dagen iaf!
Apporten hade vi aldrig förr kört, jag trodde hon skulle ta den i munnen och sen släppa den. Men hon ville gå ifrån och ha den lite för sig själv xD det var lite underhållande ;D såå jao, den får vi nog använda oss av klickern och få henne att förstå att man sitter kvar och bara ska hålla i den :P
Hopp gick bra! Har ju tidigare bara använt mig av hinder där hon i princip inte kan gå runt dem, kanske lönade det sig ;P
Tandvisningen är väl egentligen en av dem moment som jag tror vi kmr behöva träna mest på, men när Anneli demonstrerade hur den går till så kändes den lättare än jag tidigare trott. Gäller bara att träna med många olika människor och ge det lite tid så ska det nog gå vägen :P
I läggande under gång måste vi träna mkt mer på att hon ska lägga sig direkt samt rakt och inte halvt framför fötterna på en xD.. hahah. Ställande under gång (eller vad dem övningarna nu heter) måste vi typ börja med helt från grunden med att lära in stanna i stående position. Den lär ta ett tag att få in :P haha.
Inkallningen var helt okej, hon kom med ordentlig fart! Dock måste hon lära sig att bromsa in (det var hon bättre på när vi körde hemma ;P). Sen har vi ju utgångspositionen, när hon ska sitta vid sidan.. ja den suger vi på ;D och jao.. den är ju vääääldigt viktg 8) haha.



Vi såg dessutom på när Anneli tränade med Enzo. Dem tränar i klass 3, ska tävla för första gången i 3an imorrn, hoppas det går bra! :D ahh och sen fick alla tre hundar springa av sig och leka också ;)








Var iaf grymt roligt, och jag är väldigt nöjd med hunden min :) Utöver lydnaden så fick hon också lite annan träning då dem skjöt på skjutbanan intill brukshundsklubben. Hon lyfte huvudet ena gången då det small till ordentligt, men brydde sig sen inte mer om det! Skitbra! :D
Dessutom fick hon träna passitivitet och bara ligga och ta det lugnt vid sidan om planen medans Anneli tränade med Enzo ;) samt åka i en fullproppad buss, vilket hon är väldigt duktig på :P Min lilla stadshund ;) maha.

Imorrn blir det träning igen, främst med inriktning på utgångspositionen och linförigheten tror jag :P Bör nog vänta lite med resten innan hon har förstått det där med att man ska sitta vid sidan ;P ahh, det blir nog bra :P Är iaf grymt taggad på att sätta igång! Inte har vi bråttom heller, för i höst blire ju lydnadskurs, så har vi problem med flera moment så löser det sig nog då ;)

Kommentarer
Postat av: Jenny

Dumed:)<3

2012-05-20 @ 13:43:01
URL: http://jjennynaslundd.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0