Bilträning

Träna vovva med bilen idag. Körde med klickern och lät henne hoppa in och ut ur buren flera gånger. Varje gång hon hoppa in klicka vi och gav godis. I början ville hon bort från bilen, fjanta sig så som hon brukar, men när jag tkt det flöt på bra så började jag kliva runt bilarna på parkeringen, och gick sedan tillbaka till bilen där hon fick hoppa in och få klick med godis. Först hade hon väldigt bråttom att komma bort fårn bilen och parkeringen, men jag vägrade ge mig och vände så hon fick hoppa in i bilen och få godis. Ngr vändor runt bilarna senare så verkade hon inte bara mer avslappnad och tog kontakt med mig, och när vi rundade bilarna för att passera baken på dem så verkade det som om hon kikade efter ifall det var vår bil (som stod öppen) så att hon kunde hoppa in och få godis! :D

Mkt bra för att vara första gången, och just nu känns det som om detta problem inte är så stort som jag känt det som. Visst kmr det säkert krävas ngr fler gånger, samt lite mer utveckling på det, till exempel att starta bilen och köra dem där torkarbladen (tror det är dem hon blivit rädd för). Steg för steg, så ska vi nog lösa det :) Vet dock inte hur jag ska träna det med torkarbladen när vi väl når dit. Men vem vet, kanske är dem inte ens läskiga när vi väl når dit? Jao man kan ju hoppas. Vi får se helt enkelt 8) Nöjd efter dagen iaf. Även om hon fjantade sig på vägen hem då hon för ngn sekund fick för sig att stänga av mig då hon hittade ngt intressant spår eller vad det nu var. Var ju inte direkt som att hon stack eller så, men hon lyssnade inte när jag ville ha hennes uppmärksamhet. Jao vi måste träna mer på sånt också ;)

Tror bestämt det är torkarbladen som fått henne att förknippa bil med obehag, för tidigare har vi ju inte haft ngr direkta problem med bilar. Som t.e.x i september när vi åkte till farmor (en ca 8 timmars resa) så var det inga problem alls. Så jao, gäller bara att få henne att förstå att torkarbladen inte är farliga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0