suck

Vovva är fortfarande rädd för att gå nerför trappen i porten, men nu går hon iaf ut genom ytterdörren. Ja så länge man får godis iaf.
Hon bajsar ute på morgonen, men annars så är hon väldigt dålig på att kissa eller bajsa när vi är ute, fastän vi försöker gå då hon borde va kiss- och bajsnödig. Nej istället gör hon det inne senare. Ofta mkt senare.
Hon tkr fortfarande det är läskigt när vi ska åka bil, och vill absolut inte in i den. Ut ur den går hon dock själv, men det känns mest som att hon gör det för att komma bort från den..

Att ha henne lös funkar iaf asbra, och det är absolut inga problem för henne att gå in genom porten och uppför trapporna längre. Nej vi brukar till och med ha henne lös när vi går in och uppför alla trappor. Funkar asbra.
tror vi ska satsa på att lära in lite mer trick imorrn, eller iaf upprepa dem hon redan lärt sig och dem hon är på väg att lära sig. Men ahh till hundfolket -eller ngn som har ett förslag- hur ska vi bäst få henne att gå nerför trapporna i trapphuset? Hon går ju nerför dem flesta trappor ute, så fattar inte vad problemet är ;O om det har ngt att göra med att hon inte vill lämna tryggheten, eller ja.. vad det nu kan vara.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej!

Jag skulle prova att bära henne nästan ända till ytterdörren, så långt att du är säker på att hon vågar gå ut själv. Jag skulle ställa ut en skål med gott godis(korv och köttbullar typ) nere vid ytterdörren i förväg så att det blir en överraskning när hon går dit själv. Jag skulle gå så nära skålen som det behövs om det så bara skulle vara ett trappsteg. Därifrån skulle jag jobba bygga på några trappsteg varje gång. Om man ser att hon tycker det är kul och att det är rätt väg kan man ju ladda om skålen och bära upp henne några steg för att upprepa. OBS detta bygger på frivillighet inget lock och pock, då är det för svårt. Fungerar det bra försök att få till många övningar varje dag. Lycka till, jag är säker på att ni kommer att fixa detta:)

Hälsningar Eva(Hundfolket:))

2011-07-07 @ 23:44:40
URL: http://tupni.se/j/
Postat av: Eva

Hej igen!

Jo, jag har förstått att du bor i lägenhet. Jag menade att du skulle bära henne nästan ned för att hon skulle gå den lilla, lilla biten till ytterdörren.

Din idé är jättebra, låt henne ta 2 trappsteg för att sedan komma tillbaka ned för att få något jättegott. Öka sedan successivt, börjar hon tveka gå tillbaks till jättelätt. Låt henne få belöning varje gång så att det blir en kul lek.

Vi hejar på er:)

Eva

2011-07-08 @ 15:10:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0