måste få skriva av mig lite..

Min hund kissar på sig varje gång hon ens tror att hon ska gå ut.. så roligt har jag det. Jag vet, jag vet. Det kmr väl gå över med träning och med tiden.. men det är säkert långt dit, och det är verkligen inte roligt när ens hund tkr det är så obehagligt att gå ut att hon kissar på sig varje gång. Jag försöker tänka framåt och bara se det positiva, och visst har det gått framåt under dem två veckor jag haft henne, det har det gjort. Men det är jobbigt, och inte alls så som jag tänkt mig att det skulle va. Det värsta är nästan att jag inte kan låta bli att tänka på om det blivit annorlunda om jag skaffat mig en staffe istället.. Inte för att jag ogillar min hund eller så, nej hon är underbar, och jag ser fram emot att börja träna och tävla med henne.. Att ta med henne när jag gör olika saker. Men hur lång tid kmr det ta? För det är inte roligt att hela tiden se sin hund rädd så fort man tar med henne på ngt som ska vara roligt. Det ska va roligt att få följa med mig ut, och det kan jag ju lugnt säga at hon inte tkr just nu. Hon blir glad om hon får stanna hemma.

Var bara tvungen att få skriva av mig lite. Självklart kmr jag inte ge upp, nej vi kmr fortsätta miljöträna henne och tvinga ut henne. Sen är det väl bara att hoppas på att hon snart, eller iaf inom en inte alltför lång framtid, inser att det är roligt ute.

Kommentarer
Postat av: Hanna, Ilo&Eyka...

Hej!

Jag fick denna länk av Julia- vet inte om ni känner varann men ja tänkte att ja kunde "svara" lite på ditt inlägg!

Min 1a kortistik tog ja hem ngr dgr innan hon skulle fylla 6månader- ja visste det inte innan men ja fick hem en hund som va rädd för ALLT! Trappor,bilar,parkeringar,andra hundar U name it-hon spydde varenda gång vi åkte bil å på den tiden hade ja häst så ja va tvungen att åka bil varje dag. Ja tränade inte speciellt me henne när det gällde rädslorna för bilar etc utan gjorde det som en rutin typ att gå promenader vid bilar/på parkeringar å i stallet va det jättebra hundar så ja bara lät henne va å lät henne vänjas in. Det tog kanske 2mån ca innan hon slutade va rädd för allt, tyvärr va hon skott/smällar/fyrverkeriberörd. Hon hade endast gått mellan uppfödarens hem å skogen tills ja hämtade henne- hon va inte efter en speciellt bra tik,däremot va pappan bra å hon blev väldigt lik honom i sättet sen.Hon blev en MKT stabil tik-förutom skott/smällare/fyrverkerier- hon gjorde ett jättebra MH å va KANON me 2a hundar sen! Med detta inlägg vill ja ge dig styrka,tro å hopp att din hund oxå en dag kommer tycka era äventyr e roliga! Fortsätt kämpa på å kanske sitta mkt ute å bara vara- kanske inte dra iväg alltför mkt på olika äventyr! Vet inget om din hund-stam,bakgrund mm. men ja håller tummarna för att ni kommer få roligt ihop!!! //Mvh Hanna...

2011-07-05 @ 18:26:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0