Vovvas andra dag på dagis

Min hund är så duktig så! T-banefärden till jobbet idag gick väldigt bra, men hissen är fortfarande lite läskig ;P Hon klev iaf glatt in på dagis med viftande svans och tvekade inte en sekund på att skynda in i samma rum hon var i igår :D På promenaden sen gick vi sist, så hon drog en del i början, men efter korrigering så tkt jag faktiskt att hon gick bra! På tillbaka vägen sen gick vi först, och då gick hon ju hur fint som helst! :) Sedan var det vila, och hon låg så fint och vilade så det kmr nog inte bli ngr problem alls med att ha henne på dagis :D Visst krävs det lite träning och hon måste ju lära sig alla rutiner på dagis, men dem två första dagarna har gått hur bra som helst iaf! :)

När vi nu ikväll gick till Nadja från mamma och pappa så gick jag intill den där läskiga linbanan hon blev så sjukt rädd för förut.. och idag var det faktiskt ett barn som åkte linbana nästan precis när vi gick förbi ;O Hade ett litet avstånd, men trots detta blev hon rädd. Det måste verkligen vara ngt med det där ljudet :O Jag stannade iaf och stod bara kvar med kort koppel tills hon lugnade ner sig så pass mkt att hon iaf satte sig ner. Då satte jag mig ner i gräset och började läsa lite ur en bok jag hade med mig, sedan provade jag lite om hon ville ha godis och hon gav mig tassen och la sig ner så fint, även om hon fortfarande var orolig. Hon ville inte snurra heller. Så jag läste lite till, och bara satt där, tills jag ansåg att hon lugnat ner sig. Reste mig upp och började gå hemåt, och visst var hon orolig i början, men sedan var det som om hon släppte det och då tog jag upp lite godis så körde vi lite "nära-övningar" och så fick hon snurra en gång, vilket hon gjorde direkt. Så jaa, hon blev ju rädd för skiten precis som förr, men det var inte samma panik och hon släppte det mkt fortare denna gång. Det är iaf bra! Ska väl kanske ta ngn dag när man sätter sig och typ fikar eller läser i närheten av den, eller kanske försöka påbörja en lek med henne en bit ifrån den då ngn är på väg att åka den. Vet inte riktigt vilket sätt som är bäst att träna bort detta.. Visst man lär väl inte passera såna linbanor många gånger, men jag tkr hon ska klara av att gå förbi den utan att bli rädd då ngn åker den! Ngn som har tips på hur jag bäst ska träna angående det? :)

Btw så har hon dregglat väldigt mkt sen igår.. Bara när hon ligger ner och typ sover, men det är ganska mkt.. Googlade på det och då står det att det kan va ngt hon fått i sig, men att man ska avvakta och se om det försvinner av sig själv så länge allmäntillståndet är bra, och jao det är det jue! Funderar dock på om det har ngt att göra med att hon helt enkelt är helt slut efter dagarna på dagis? Idag är det inte lika mkt (har inte märkt ngt av det under dagen utan bara nu på kvällen), men igår var det alltså extremt. Blev stora pölar på lakanet och örngottet i sängen ;O men ahh, får se hur det blir inatt och om hon fortsätter dreggla ringer jag vet. imorrn, det är en sak som är säker!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0